anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Mobile wi-fi, nu funcționează deconectarea

Nico6
Explorator

Bună seara!

Poate cineva sa ma ajute?

Pe un telefon IPhone îmi apar aceste retele wi-fi, iar la una dintre ele nu funcționează deconectarea, în ciuda tuturor încercărilor mele se reconecteaza automat desi dezactivez reconectarea ( menționez ca m am trezit cu ele în telefon peste noapte). Am cerut sprijin celor de la Apple și mi s a spus ca sunt retele impuse și gestionate de furnizorul de internet sfatuindu-ma sa iau legătura cu cei de la Orange. Având în vedere faptul ca Orange refuza comunicarea cu mine- aștept răspuns la o sesizare de o luna- cer sprijin aici celor care au idee cum au apărut acele retele wi- fi în telefonul meu și de ce nu pot scăpa de ele.

Va mulțumesc!

1000004490.jpg

15 Răspunsuri 15

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Dacă nu mă înșel, sim-ul Orange oferă acces la antenele wifi din magazine (dacă îți spune ceva UPC WiFree). Când am avut iPhone, știu că m-am conectat la câteva magazine Orange pe Wi-Fi (evident, parolat). Nu m-a deranjat știind că sunt conexiuni securizate. 

Cum asa? Doar la IPhone? Ca la samsung nu am asa ceva. Și mai mult decât atât eu nu am dat conectare la vreuna iar dacă s a conectat automat parca ar funcționa ca un stingray

Da, doar la IPhone. Telefoanele cu Android nu știu să citească sim-ul așa în detaliu. 

Mulțumesc mult! 

Da, ce sa zic, inteligente și nu prea...ca dacă înlocuiesc sim ul nu-l mai citește asa în detaliu. Nu e ce spui tu, crede ma ca am făcut destule teste cu diverse cartele inclusiv de la alți furnizori de internet

Conectarea la WiFi Orange (in magazinele Orange) am intampinat-o doar la IPhone si SIM de Orange. Cu telefon cu Android nu am sesizat sa se conecteze automat. Concluziile le poti face singura. Modul de programare al IOs difera de Android, chiar daca la baza au puncte comune.

Știu ce sisteme de operare au cele 2, însă nu exista conectare automata fără ca tu sa ți dorești și sa ai setat în prealabil; asta se întâmplă doar în caz similar dispozitivelor stinray care ti fura datele

O zi buna!

Anca07
#StarMember

Buna @Nico6

Poti verifica si face pasii (daca nu i-ai facut deja) care sunt mentionati AICI pentru a ignora o retea wi-fi.

Zi faina!☀️

Bună! Pai asta spun, ca nu e o rețea oarecare pt ca nu are opțiunea de ignor, cele 2 sunt prezente mereu fără a fi capabil tu utilizator sa le ignori , probabil de aici și răspunsul celor de la Apple ca sunt impuse de furnizor. Dar de ce? Ca eu nu le am cerut și nici generat deoarece folosesc doar date mobile.

Mulțumesc!

Multumesc frumos pentru raspuns.

Ce as face eu in acest caz? As activa optiunea de a fi intrebata inainte de a se conecta automat la orice retea wi-fi (accesand meniul setari-->wi-fi-->seteaza pe "ask" sau intreaba, in functie de limba dispozitivului)  astfel nu se va mai conecta la nicio retea wi-fi fara a fi intrebata.

Si inca ceva: la setari-general-profile, gasesti ceva legat de acele retele orange? Daca da, le poti sterge.

(extras din Google)

To remove the wireless profile from an iOS device:

  1. Go to Settings > General > Profiles
  2. Select the profile you wish to remove (eduroam or UI-Wireless-Setup, for example)
  3. Select Remove
  4. If asked, enter your device’s security PIN number

Poti incerca si acesti pasi.

O zi faina!☀️

Eu cred ca am fost destul de clara, sunt speciale nu pot sa fac nimic cu ele în sensul ca nu eu le gestionez - ele sunt acolo și atât pentru mine, pare ca altcineva le gestioneza pt ca din când în când îmi arata clar lucrul acesta deconectindu - mi dispozitivul pt o perioada și apoi reconectandu-l însă eu nu subt capabila sa fac lucrul acesta. În ceea ce privește opțiunea "ask" este cea pe care o aleg la orice setare care o are, nu numai la net.

Mulțumesc oricum!

O zi plăcută!

András
Explorator

Salutare!

Ai incercat sa dezactivezi optiunea de autoconectare la cele doua retele? Accesez optiunile celor doua retele apasand butonul cu litera “i” de langa fiecare retea in parte.

Nu stiu daca dezactivarea va persista si nu se va reseta la o repornire, pentru ca asa cum au zis cei de la Apple, aceste retele sunt impuse de operatori, in cazul de fata Orange, si n-avem ce face.  

Bafta!

Bună! Am încercat de toate și nu funcționează , e ca și cum controlul nu e la mine  Și aici te contrazic; nu toți operatorii impun retele...și dacă totuși le impun mi se pare normal ca tu sa poți alege când te conectezi, nu sa fii conectat automat și sa nu poți face nimic. Suntem cetățeni liberi și cu drepturi, nu? Aiurea, nu avem dreptul sa știm nimic când găsim ciudățenii pe desfasurator, de o luna aștept răspuns la o sesizare.

Mulțumesc!

 

N-am zis ca toti fac acest lucru. Treaba este putin mai delicata, adica: producatorul (cel de fata Apple) pune la dispozitie niste functionalitati pentru operatori, uni profita (cel de fata Orange), alti nu. Acum decide fiecare, cum vrea, cine este de vina pentru consecintele deciziei unor operatori de a folosi aceste functionalitati oferite de producatori.

Referitor la libertate: ai libertatea de a folosi u  alt telefon, de la alt producator, sau un alt operator de telefonie mobile.

Numai bine!

Corect, am libertatea de a alege dar și dreptul legal de a ști ce se întâmplă pe abonamentul meu .

Numai bine!