Salut!
Și eu consider că este o chestiune care ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă, deci, legea care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, din punctul meu de vedere, este bună. La momentul acesta putem spune orice, dar pentru mine este un câștig, câtă vreme un individ, unul singur, dă înapoi de la o eventuală infracțiune doar pentru că ar fi trebuit să-și prezinte datele din buletin.
Îmi amintesc de campaniile pe care le duceau companiile de telefonie mobilă, când distribuiau gratuit cartele prepay, clienților lor. Ca student, ca să mai fac rost de un ban, am distribuit sute de plicuri cu astfel de cartele Conex. La fel, tot felul de campanii promoționale prin școli, ani mai târziu, când erau împărțite cartele cu nemiluita. Mergi la un festival, ceva, sponsorizat de o companie de telefonie mobilă, hop, cartela prepay. Îți cumperi un telefon nou, hop, cartela prepay.
Și ne întrebăm cum de au explodat infracțiunile de tip ”accidentul” etc?!
Cred că această lege caută să responsabilizeze atât utilizatorii, cât și companiile de telefonie mobilă.
În încheiere, așa, în spirit de glumă, dacă la fiecare telefon achiziționat am primit o cartelă Prepay, ”just in case”, poate primesc și când voi pune mâinile pe piept o cartelă PrePay, s-o pună familia în sicriu, just in case. 🙂