anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI

teacher_
#StarMember
De la 1 ianuarie vom putea cumpăra cartele prepay doar cu Cartea de Identitate.
https://www.europafm.ro/cartele-preplatite-doar-cu-buletinul-de-la-1-ianuarie/
Ce părere aveți despre noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI?
58 Răspunsuri 58

Jay
Campion certificat
Dacă se aplica pentru toata lumea e perfect.. Si, ar trebui să se facă si o campanie pentru ca toata lumea sa stie sa nu accepte astfel de achiziții pe numele lor pentru alte persoane... Ca, în general, infractorii sunt foarte inventivi si descurcareti.. P.S. eventual, clienților, sa li se explice importanța de a declara pierderea sau furtul sim-ului, în cel mai scurt timp posibil.. poate n-ar strica sa existe un numar de telefon sau o adresa de mail pentru a anunța acest lucru si, sa se procedeze la blocarea sim-ului respectiv, cat mai repede...

Laura_cio
Senior
Da, am auzit de aceasta reglementare care mi se pare in regula pentru identificarea rapida a persoanelor. Totul a pornit de la cazul “Caracal”, de la cumpărarea suspectului de cartele prepay.

Miha_Z
#StarMember
Ar fi bine ca de aceasta data sa se implementeze aceasta lege. A mai fost odata vorba de un astfel de proiect, numai ca l-au lasat balta. Aveau altele mai importante, gen gratieri, reduceri de pedeapsa... :( Din pacate rauvoitorii vor gasi intotdeauna cai de scapare. Pentru o suma modica acei indivizi ar putea pacali batrani, copii si sa-i puna sa le cumpere cartele sub diverse pretexte. Eu consider ca inaintea implementarii, ar trebui mediatizate riscurile la care s-ar supune o persoana care ar cumpara cartele PrePay pentru altcineva.

Ascary
Campion certificat
Astfel poate se termina cu înșelătorii cu metoda de tip "Accidentul". O lege buna. Sper ca și cartelele oferite cadou la promoții sa fie inregistrate.Romania devenise raiul celor ce cumpărau SIM-uri cu sacoșa. Bine că s-a pus punct.

Vio73
#StarMember
Mi se pare foarte bună! Este corect ca în momentul în care suni la 112 sau în altă parte să-ți asumi identitatea. Infractorii folosesc în general cartele prepay când săvârșesc fărădelegi, iar acest lucru trebuie să se termine. Utilizarea prepay-ului trebuie să nu te lege de un abonament, dar nu și să-ți ascundă identitatea!

Razvan
#StarMember
Nu sunt de acord, deoarece s-a dat drumul la big brother. În fine, sa nu ne îmbatăm cu apă rece, ca după 1 ianuarie 2020, s-a terminat cu șmecheriile, or să cumpere oameni naivi cartele pentru alții care vor dori să acționeze la fel ca în prezent. Va trebui stopat, oferirea de cartele prepay la prelungirea unui abonament, de multe ori acelea nu sunt utilizate și aruncate la coșul de gunoi. Atât timp, cât mulți nu vor declara domiciliul stabil sau se vor afla în altă locație la momentul apelului, tot greu vor fi de identificat, e mai mult o măsură electorală, praf în ochi, cum zice românul, pentru abaterea opiniei publice de la lucruri mai importante în acest moment.

teacher_
#StarMember
Și eu sunt de părere că nu se va opri nimic cu noua lege. Vor fi mai puține astfel de infracțiuni, dar nu se vor opri. Se vor cumpăra cartele prin decembrie așa cum se cumpără țigările înainte sa se scumpească. 🙂

TheSpecialist
Maestru
Este o măsură binevenita, deși unii sunt impotriva acestui lucru, consider ca o evidenta clara a tuturor utilizatorilor de telefonie mobila este binevenita în contextul actual. În plus, oferă un control parental mai bun, fiind numeroase cazurile când copii vorbeau de pe un alt sim cu diverse persoane dubioase, ajungând uneori victime ale hoților, pedofililor sau chiar mai grav. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cei care sunt deja utilizatori de PrePay nedeclarati, probabil va exista un Dead-line pana când își vor putea declara identitatea, altfel cartela va fi inactivata. Oricum, problemele derivate din utilizarea cartelelor PrePay undercover nu vor fi rezolvate în totalitate dar împreună cu eficientizarea sistemului de localizare al apelului, se va mai diminua din frauda asociata folosirii lor.

eda2k
Cunoscător
În general, cine dorește să fie anonim, va găsi o cale. Majoritatea cartelelor prepay erau/ sunt încărcate cu credit utilizând un cod. Cel mai simplu mod de a "detecta" cui aparține cartela prepay - încărcarea cu credit doar cu buletinul/ card de credit/ aplicație online. Altfel, cine mai poate vinde cartele prepay ? Doar companiile telecom, nu cred că veți lasa o copie a CI oricui ... Cartela prepay o poți cumpăra fară CI de oriunde, fără credit - creditul se încarcă doar prin intermediul companiilor telecom, ce pot gestiona datele private. @TheSpecialList: dacă încarci o cartelă cu credit, online sau la ghișeul companiei telecom, acea cartelă prepay devine a ta ! Nu mai e nevoie de declarații sau dead-line-uri. Doar un scurt SMS - plătești creditul, răspunzi pentru ea... @teacher: degeaba le cumperi, dacă trebuie să pui credit - pui credit, devii posesorul ei ... Chiar simplu - dacă se vrea ... Succes !

Anonim
Neaplicabil
Cred că este o "gogoașă" politică și cam atât. Se dorește să se inducă ideea că statul veghează la siguranța cetățenilor.

Razvan
#StarMember
Ai dreptate, instituțiile statului tot asa vor acționa și de acum încolo, nu se va schimba mare lucru.

cook_for_family
Începător
Este un lucru bun care este folosit de mult timp in tarile din Europa!

Ciucuras
Cunoscător certificat
Consider o măsură bună. Tocmai ca exista atea cazuri de încercări de furt și nu numai, este necesar sa se știe cine deține un anumit număr atunci când reclami o anumita situatie/problema

Stefanidis
Junior entuziast
Salut! Și eu consider că este o chestiune care ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă, deci, legea care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, din punctul meu de vedere, este bună. La momentul acesta putem spune orice, dar pentru mine este un câștig, câtă vreme un individ, unul singur, dă înapoi de la o eventuală infracțiune doar pentru că ar fi trebuit să-și prezinte datele din buletin. Îmi amintesc de campaniile pe care le duceau companiile de telefonie mobilă, când distribuiau gratuit cartele prepay, clienților lor. Ca student, ca să mai fac rost de un ban, am distribuit sute de plicuri cu astfel de cartele Conex. La fel, tot felul de campanii promoționale prin școli, ani mai târziu, când erau împărțite cartele cu nemiluita. Mergi la un festival, ceva, sponsorizat de o companie de telefonie mobilă, hop, cartela prepay. Îți cumperi un telefon nou, hop, cartela prepay. Și ne întrebăm cum de au explodat infracțiunile de tip ”accidentul” etc?! Cred că această lege caută să responsabilizeze atât utilizatorii, cât și companiile de telefonie mobilă. În încheiere, așa, în spirit de glumă, dacă la fiecare telefon achiziționat am primit o cartelă Prepay, ”just in case”, poate primesc și când voi pune mâinile pe piept o cartelă PrePay, s-o pună familia în sicriu, just in case. 🙂