anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI

teacher_
#StarMember
De la 1 ianuarie vom putea cumpăra cartele prepay doar cu Cartea de Identitate.
https://www.europafm.ro/cartele-preplatite-doar-cu-buletinul-de-la-1-ianuarie/
Ce părere aveți despre noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI?
58 Răspunsuri 58

Eugen
Junior
Inca o lege care ne duce pe drumul cel bun.

Razvan
#StarMember
Dacă va trece de CCR și va fi declarată constituțională, atunci va intra în vigoare. "Avocatul Poporului ia în considerare să atace la CCR ordonanța Guvernului privind vânzarea de cartele prepay doar cu buletinul" https://www.b1.ro/amp/cartele-prepay-doar-cu-buletinul-la-ccr-292232.html

Vio73
#StarMember
Trebuie găsită totuși o formulă pentru a-și asuma identitatea și cartelarii!

Romeo_
Senior certificat
E buna aceasta lege pt a preveni fel de fel de escrocherii,inselatorii...dar intrebarea mea este : Cum ii va depista pe cei care au deja cartele(nu abonamente) si nu isi dau datele deloc sau dau date false?

Jay
Campion certificat
@Romeo.. si ei au nevoie de reincarcare.. daca e din contul cuiva care are abonament poate aparea o noua casuta cu numele persoanei pentru care reincarci, iar, daca reincarca de la un furnizor, ar trebui sa poata face asta cu buletinul si sa fie actualizate datele.. Solutii se pot gasi, vointa sa aiba..

Miha_Z
#StarMember
@eda2k poti cumpara credit pentru cartele si din hypermarket-uri si acolo nu se cer datele clientului.

FaraUnID
Campion certificat
Si eu sunt pentru! In acest fel tentativele de inselaciune, frauda, spam prin sms, etc se vor reduce considerabil (a se vedea ca exemplu noul regulament UE referitor la GDPR - nu stiu la voi dar casutele mele de e-mail sunt mai aerisite ca oricand odata cu intrarea lui in vigoare). Cum a fost pecizat si articolul preluat de pe Europa FM, la nivel de UE exista tari care au adoptat aceasta masura de cativa ani buni, fara ca masura sa incalce drepturile fundamentale ale omului. Probabil se va intoruce si obligativitatea ca actuali posesori de cartele SIM prepay active sa le inregistreze pe numele lor in termen de X zile de la data la are intra in vigoare legea, in caz contrat accesul la retea va fi restirctionat.

eda2k
Cunoscător
@Miha Z: Aceasta era ideea - să poți reîncărca DOAR prin intermediul companiilor telecom, ce pot gestiona datele personale ... Nu din hypermarket, magazinul din colț sau din buticul de vis-a-vis ... Dacă se merge pe acest raționament, nu mai este nevoie de o decizie a CCR - cartela prepay o poți achizitiona anonim, dar reîncărcarea doar cu CI ... Spor !

delfinas
#StarMember
Mie nu mi place Big Brother in general. Cine a citit "1984" si nu s-a speriat de ce pot face controlul si supravegherea, inseamna ca nu a inteles mesajul din cartea aia scrisa, atentie, in 1948, Orwell bazandu-se pe epoca stalinista. Romanii il urau pe Ceausescu si pentru ca se temeau ca si peretii au urechi si acum ne predam cu draga inima, sub pretextul ca e in avantajul nostru? Poate ca masura asta va mai reduce din glumele mizerabile la 112, dar aia care chiar vor sa faca o nefacuta mai grava nu vor fi opriti!

Vio73
#StarMember
Sincer, nu prea înțeleg de ce să nu se poată obține date și despre utilizatorii prepay la fel ca și despre abonați! Libertatea de a folosi un prepay trebuie să se refere exclusiv la posibilitatea folosirii unui serviciu fără perioadă contractuală, dar nu și fără să-ți declari identitatea. Eu așa cred!

FaraUnID
Campion certificat
Observ ca sunt unele persoane reticente cand vine vorba de achizitia unui SIM prepay pe baza unui act de identitate invocand tot felul de motive. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: De cate ori ati dat importanta si de cate ori ati lecturat cu atentie ce permisiuni acordati unei aplicatii in momentul in care o instalati in telefon? Majoritaea aplicatiilor intra cu barda in ceea ce se numeste "date personale" si "viata privata" dar cu toate acestea nu puteti sta fara ele. Corect?!?!?! Va aduceti aminte scandalul Facebook - Cambridge Analityca? Cati dinte voi ati renuntat la a utiliza facebook pentru ca facebook v-a vandut unui terz si pentru ca a permis cu buna stiinta ca acel tert sa intre cu bocancii in viata voastra privata? Va aduceti aminte scandalul Yahoo in urma caruia datele a milioane de conturi au fost sustratse iar conturile compromise? Cati dintre voi mai utilizati astazi o adresa de email de yahoo? Daca inca utilizati, de ce nu ati renutat la serviciilor lor pentru ca nu au fost capabili sa asigura securitatea informatica a propriilor utilizatori? Cati dintre voi constientizati faptul ca Microsoft, Google, Apple precum si producatorii de terminale se pot conecata remote in orice moment in orice dispozitiv care ruleaza unul din soft-urile lor si care are acces la internet? Daca da, de ce mai utlizati asememea device-uri? Cum ramane cu dreturile fundamentale ale omului si viata privata in acest caz?

delfinas
#StarMember
Eu am renunțat demult la Yahoo, am adresa de Gmail din 2004. Yahoo mi s a părut dubios de atunci, adresa a mai rămas, primesc mailuri neinteresante, adresele principale le am pe Gmail. Când aveam prepay, acum 18 ani, mi am dat datele personale singură, neconstransa, tocmai d aia cred că m-am și înscris. Cartela o folosește acum tata, de mulți ani, inca are SIM ul original Dialog. Mie doar nu îmi plac constrângerile, lipsa de alternative. In America cea paranoică și supracontrolata, culmea, se vând cartele prepay la liber.

Tina
Cunoscător certificat
Poate ca ar trebui sa sa mearga pana acolo, încât toți utilizatorii prepay sa fie încurajați sa își înregistreze pe numele lor cartelele pe care le au deja. Nu înțeleg la ce îți folosește sa utilizezi o cartela incognito. Ce beneficii îți aduce? Ori dacă o ai declarată, poate ca, firmele ce telefonie vor avea noi beneficii pentru clienți, din moment ce vor vedea ca un utilizator folosește o cartela mai mulți ani. De asemenea, trebuie găsită o modalitate de a te putea șterge din baza de date in momentul in care renunți la numărul de telefon.

DianaDya
Începător
Este un fâs absolut! Adică la punctele de vânzare din țară (supermarket, chioscul din colt) va exista o MARE baza de date accesata cum? In care se vor introduce datele de tanti Gina vînzătoarea?? Sau ne vom duce cu copia la buletin la colt de bloc? Aberație! Asta ar însemna că respectivele cartele sa fie vândute numai in magazine specializate, conectate la net iar la țara sau locuri uitate de Dzeu sa nu se poată cumpara nimic. Ar fi prea multi bani pierduti, asa ca ....apa de ploaie: se vrea dar logistic e imposibil

Vio73
#StarMember
Eu cred că dacă se va dori, se va putea face. Se găsesc metodele imediat.