la 13-04-2026 10:43 PM - editat ultima oară la 14-04-2026 02:19 PM de DanielaH
Vreau să aflu dacă chiar există o alternativă
Se discută încă de prin anii 2000 despre veșnica problemă a clienților Orange PrePay, care în urma deteriorării, pierderii sau furtului cartelei SIM, se lovesc foarte des de refuzul unor anumiți angajați, dintr-un anumit magazin, în anumite momente, de a li se elibera un nou SIM sub pretextul că nu se poate face acest lucru decât prin încheierea unui abonament. Acei angajați deja nu se mai cheamă că mint, întrucât ei știu prea bine că de 29 de ani încoace orice român cunoaște replica asta ieftină și fără acoperire legală! Am însă o nedumerire și am decis să vă întreb: în contul My Orange, sub secțiunea Servicii, apare secțiunea "Comandă SIM". Și nu este vorba de vreun blank care ar putea fi de niciun folos, ci se cere tastarea numărului de telefon care să fie trecut pe SIM și expediat la domiciliu. Ar fi asta o soluție bine ținută la secret sau insuficient explicată în cont față de clienții PrePay pentru a-i ajuta pe angajați să își atingă targetul de abonamente și de comisioane, iar utilizatori PrePay ar putea-o folosi fără a îndura ulterior abuzuri și nervi, doar așteptând SIM-ul să le vină acasă, sau acest serviciu e disponibil doar abonaților? Sunt client PrePay, am cont My Orange de PrePay. Putem scăpa de angajați? Se livrează noul SIM PrePay cu numărul uzual la domiciliu și nu știu mulți clienți PrePay? Dacă da, cum decurg procedurile? UPDATE: Se pare că e posibil doar pentru abonați, secțiunea nu îmi funcționează. De fapt, probabil că e o secțiune moartă chiar și pentru abonații Orange, inactivată!
14-04-2026 07:43 AM - editat 14-04-2026 08:16 AM
Salutare!
Optiunea prezentata de tine este valabila doar pentru posesorii de abonamente Orange. Pentru prepay tot in magazinul fizic trebuie sa ajungi. Atat timp cat ai cartela și poti raspunde la cateva intrebari, nu vor fi probleme. Mergi într-un Orange Shop, sunt mai profesionisti.
Prefer să merg personal în magazin, chiar dacă am abonament și aș putea rezolva altfel. De ce să aștept 3 zile, când pot rezolva totul în doar câteva minute direct în magazin.
25-04-2026 06:41 PM - editat 25-04-2026 06:46 PM
Salutare!
Sunt perfect de acord cu precizările făcute și confirm că, într-adevăr, asocierea dintre numărul de telefon prepay Vodafone și utilizator oferă acestuia garanția necontestabilă a apartenenței. Sunt utilizator prepay de 15 ani (inițial număr de abonament Cosmote contractat în anul 2007, migrat la prepay în anul 2011, devenit ulterior număr prepay Telekom). În anul 2021, am portat numărul prepay Telekom în rețeaua Vodafone pe prepay, într-unul dintre magazinele lor. Pe cererea scrisă de portare, pe care o păstrez, sunt trecute datele mele personale (Nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, precum și seria CI). Mi se pare foarte bună treaba asta, pentru că poți dovedi, în orice moment faptul că numărul de telefon îți aparține. Sunt de-a dreptul frustrante situațiile in care, din cauza unor erori sau chiar fraude, să te chinui să demonstrezi utilizarea numărului de telefon pe care îl folosești de ani buni de zile.
Utilizez, ca număr de backup și orange prepay achiziționat anul trecut, pe care îl încarc mai rar. Așa cum ai descris și în postarea ta, mi se pare mult mai vulnerabilă lipsa asocierii numărului prepay cu datele utilizatorului, sub aspectul celor prezentate mai sus.
Consider că, atât timp cât suntem persoane de bună credință care nu utilizează numărul de telefon în scopuri ilicite, pentru o siguranță sporită a numărului de telefon prepay, s-ar impune în mod categoric asocierea acestuia cu datele noastre personale.
Stimă!
16-04-2026 11:22 AM - editat 16-04-2026 12:51 PM
@UrascSerpii , pentru ca datele sa fie prezentate corect, am apelat la serviciul clienti pentru un punct de vedere legat de schimbarea sim-ului din aplicatia my orange. Iti atasez raspunsul lor.
Practic abonatii pot face schimbarea sim-ului din contul my orange in prima luna de la achizitia noului telefon sau de la prelungirea abonamentului din magazinul online.
la 16-04-2026 02:24 PM
S-a lămurit situația încă de alaltăieri, de fapt răspunsul departamentului era unul previzibil. Rămân la cartela preplătită. Îți mulțumesc!
19-04-2026 01:43 PM - editat 19-04-2026 01:52 PM
@UrascSerpii , azi sau implinit 30 de zile de la stergerea profilului si pot comanda online din nou un sim. Atasez screenshot:
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor