anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cartela PrePay suspendata

SAdrian
Junior entuziast

Incerc de 2 zile sa-mi platesc cartela ... de 2 ori mi-au fost retinuti banii de pe cont, dar cartela nu este reincarcata .... ce solutie exista pentru problema mea?

41 Răspunsuri 41

arsradu
Fost #StarMember

Salut,

Ia legatura cu un consultant folosind una dintre metodele de contact de aici. Trebuie vazut in primul rand de ce e suspendat numarul.

îți pot recomanda de exemplu chat-ul Djingo. In cazul asta, pentru transfer la operator, trebuie sa scrii: “transfer operator”.

Client Orange

SAdrian
Junior entuziast

Am discutat de 2 ori .... nici un rezultat .... cum Djingo m-a pasat la un consultant, asa si consultantul m-a expediat catre o rezolvare pe email.
Am trimis si email cu dovezile celor 2 plati .... tot degeaba.

Pare ca rezolvarea este sa ma portez la Vodafone, Digi, sau care o mai fi.

arsradu
Fost #StarMember

Hmmm... e ciudata situatia. La 333 ai verificat cumva ce se intampla? Poti sa pui o captura de ecran cu mesajele de acolo?

De asemenea, ai incercat ca de obicei, cu optiune directa, sau cu credit?

Client Orange

SAdrian
Junior entuziast

Captura de la 333 .... desi in print screen-ul de mai sus este clar ca ultima plata este in 21.08.2023.

arsradu
Fost #StarMember

Hmmm...cu siguranta e ceva dubios pe contul tau. :))

Dupa informatiile despre credit, ar fi trebuit sa ai informatiile despre baneficiile din optiune (daca sunt).

Si frazarea este ciudata... Vad ca ai si un mesaj mai sus care zice ceva despre termenele de valabilitate ale beneficiilor de pe cont. Eu nu-mi amintesc sa fi primit vreodata un mesaj de genul asta. Dar poate mi-a scapat mie.

De asemenea, informatia referitoare la credit e formulata diferit.

"Ai 0 Euro credit neutilizat. Reincarca pana la 14/06/2024 pentru reactivarea contului."

In loc de:

"Ai x Euro credit activ pana la data Y inclusiv."

E ca si cand contul tau e in perioada de gratie. Dar...cu doua incarcari la activ...nu prea ar fi trebuit sa fie.

Din pacate, tot cu cei de la Relatii Clienti trebuie sa discuti. Pare o problema pe cont.

Pentru comparatie, cam asa ar trebui sa arate mesajele de la 333, cand ai o optiune activa (in cazul asta, optiunea de 5 euro).

Screenshot_20230822-143951.png

Client Orange

SAdrian
Junior entuziast

Multumesc pentru amabilitate .... inca mai astept raspuns la email ce le-am trimis, cu dovada platilor. Daca nicicum nu mai pot recupera nr. de telefon (pe care-l am de 20 ani) .... probabil voi ramane doar cu abonamentul de la DIGI.

Reincarcarea ai efectuat-o direct cu extraoptiune sau credit? 

Intreb pentru ca din ce stiu eu, pentru "a cumpara" perioada de gratie, trebuie sa reincarci cu credit: de ex 5€ vine cu 300 zile perioada de gratie. Numarul apare suspendat probabil din cauza aceasta. 

Eu incarc mereu 2 nr prepaid cu extraoptiuni, insa uneori si cu credit si ulterior activez extraoptiunea dorita, tocmai din acest considerent: pentru a avea perioada de gratie.

Zi cu soare!🌞

Te-a ajutat un răspuns în Comunitate? Un ‘Mulțumesc’ poate veni și sub forma unei aprecieri sau atunci când marchezi răspunsul cel mai util ca soluție! Mic gest, mare impact.

SAdrian
Junior entuziast

Se vede si in printul de mai sus (raspuns pentru arsradu), ca am incarcat cu optiunea de voce si net 5 euro credit .... dar asa reincarc de 1-2 ani, fara probleme 🤔.

Multumesc pentru raspuns.

Ce as face eu: as reincarca cu credit minim 5€, ss vad daca va fi eliminata suspendarea numarului. Alta solutie ar fi sa astepti un rapsuns din partea lor.

Zi cu soare!🌞

Te-a ajutat un răspuns în Comunitate? Un ‘Mulțumesc’ poate veni și sub forma unei aprecieri sau atunci când marchezi răspunsul cel mai util ca soluție! Mic gest, mare impact.

arsradu
Fost #StarMember

Orice reincarcare de 5 Euro, credit sau nu, trebuie sa aiba o perioada activa, in care sa poti consuma resursele/creditul. :)) Deci...oricum ar fi, odata ce ai reincarcat, trebuie sa ai posibilitatea sa consumi ceea ce ai cumparat. Indiferent ca vorbim de credit, sau de optiune (activata sau nu din acel credit).

Nu se poate sa reincarci, sa nu se vada nici reincarcarea, sa nu ai nici resurse, si sa fii si cu contul in perioada de gratie. :)) Adica...macar una dintre ele ar trebui sa se vada pe cont.

De asemenea, doar pentru confirmare, m-am uitat si pe cont (in varianta web). Optiunea de 5 euro ofera 30 de zile valabilitate + 300 de zile perioada de gratie.

arsradu_0-1692707324684.png

Deci...ori nu s-a facut reincarcarea...ori...cum zice Orange Money, din cand in cand: "Hopa, avem o eroare." :))

Client Orange

Cred ca e vorba de interpretare Radu. Daca reincarci un cont prepaid direct cu extraoptiune, cred ca acea perioada de gratie nu mai este prezenta. In schimb, ar trebui reincarcat cu credit si activata extraoptiunea dorita.

Daca nu e corect ce zic, asteptam un coleg Orange sa ne lamureasca.

Seara faina!🌙

arsradu
Fost #StarMember

Nu te contrazic. Nu am incercat, deci nu stiu. 😄

Dar ma gandesc doar asa:

1. indiferent ca incarci cu credit si activezi o optiune, sau incarci direct cu optiune, trebuie sa ai ocazia sa consumi resursele. Deci....nu ai cum sa incarci cu optiune si sa nu primesti nici macar o zi de valabilitate... Parerea mea. Adica, nu mi s-ar parea ok.

2. in cazul asta, din cate am inteles eu, avem doua incarcari cu optiune...care au fost taxate, dar...rezultatele nu se vad in cont. Ceea ce iarasi nu mi se pare ok.
    Adica, ok, nu dai valabilitate....cu toate ca, din nou, din punctul meu de vedere (si daca nu cumva am interpretat eu gresit informatia din My Orange, ceea ce se prea poate), ar cam trebui, altfel nu stiu cum ai putea sa te folosesti de resursele incluse in acea optiune, dar...trebuie sa se vada undeva resursele reincarcate. Ori, in cazul asta, nu se vad niciunde. Banii au fost luati, dar optiunea...lipseste cu desavarsire. :))

Adica, daca in cazul asta, singurul lucru care iti aduce valabilitate, este o incarcare cu credit....atunci...nu ar fi normal sa se finalizeze cu succes o reincarcare cu optiune. Pentru ca ar insemna sa-ti faca reincarcarea si sa nu te poti folosi de resursele din optiunea respectiva.

Dar da, total de acord cu tine. Daca e ceva ce mi-a scapat (sau ne-a scapat amandurora), ar ajuta foarte mult sa avem o informatie concreta din partea Orange. 😄

E posibil sa fie si un bug, pana la urma. O situatie in care sistemul nu reactioneaza cum ar trebui. Adica, lasand la o parte cum consideram noi ca ar trebui sa functioneze, important e cum a fost facut sa functioneze. 🙂 Dar, ca sa putem conchide asta, ar trebui sa avem un punct de referinta valid (in cazul asta, un raspuns oficial din partea Orange).

So...I guess we'll see. 🙂

Mersi frumos de feedback! M-a facut sa ma gandesc mai bine la felul in care ar putea sa functionze "portocala...mecanica".

Seara faina si tie, Anca!

Client Orange

SAdrian
Junior entuziast

Am reincarcat acum cu credit 5euro .... mi-au deblocat nr.

COncluzia este ca .... nu stiu ce am gresit si ce sa fac/nu fac in continuare, pentru a nu mai cheltuii 15 eoru pentru o reincarcare :).

arsradu
Fost #StarMember

Pai...oricum nu e ok. Ce s-a intamplat cu celelalte doua reincarcari?

Client Orange

SAdrian
Junior entuziast

Mai astept raspuns de la Orange .... cand primesc, va scriu si voua 🙂