anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care Orange Shop-uri (din BV sau BUC) schimba SIM Prepay deteriorat fara sa te forteze pe abonament?

xkcro
Începător

Am fost zilele trecute la doua Orange Shop-uri in Brasov (pe Republicii si in Coresi) ca sa imi schimb o cartela SIM care pur si simplu pe fiecare mobil nu se mai inregistreaza. Mi-au confirmat intr-un Orange Shop ca ei vad in sistem ca merge, si e in perioada de valabilitate. 

Dar cica nu au ce face daca nu merge la mine cartela . doar daca im fac abonament imi pot schimba cartela. Intr-o postare recenta de aici se pare ca defapt nu e clar care magazin ofera schimbare a cartelei fara sa treci pe abonament: Moderatorul a zis ca oriunde se poate face asta, dar l-au contrazis altii de pe forum, care au avut experiente ca ale mele.

Stie cineva in care Orange Shop/Store din Brasov sau din Bucuresti pot sa imi rezolv problema asta si sa pot ramane pe Prepay?

Mi se pare foarte ciudat ca o firma mare ca Orange nu are un "policy" uniform in ce priveste acest servici, si isi forteaza clientii sa se plimbe pe la diverse Orange Shop-uri in speranta sa gaseasca unul care nu te forteaza pe abonament.  

12 Răspunsuri 12

FLo1
#StarMember

@xkcro: Bun venit în Comunitate. Îți recomand pentru mai multă siguranță OrangeShop. Cei din STORE (în cazul prepay) obișnuiesc să se scuze prin diverse forme, motivați fiind doar de încheierea unui abonament nou. Așadar mergi fără probleme la unul din cele 3 SHOP-uri din Brașov. (Vezi harta de mai jos). Să ai la tine obligatoriu atât SIM-ul vechi cât și CI. În caz de refuz, apelează cu încredere la Serviciul Clienți, telefonic (apel la 300) sau chat Djingo. Succes.

FLo1_0-1682408337284.png

 

Anonim
Neaplicabil

Și în Shop fac prostii din astea ca să te incalte cu abonament,  anu trecut am mers în toate orange Shop din Constanța ca să ii fac schimbare de sim lui tata și toți au vrut sa ma incalte cu abonament și găseau diverse motive sa nu schimbe cartela prepay.  Sa rezolvat instant după o plângere la opc

Ok, deci notez: plangere OPC daca nu merge. pacat ca la aceste magazine doar cu forta se pare ca merge.

Le spui ca e ilegal sa te puna sa-ti faci abonament si ca sunt obligati sa-ti schimbe cartela. Daca spun ca e fnctionala, sa o incerce i alt telefon si sa-ti demonstreze. Daca te vad sigur pe situatie, ar trebui sa se execute fara  amenintari. Daca nici asa nu vor, bagi faza cu reclamatia.

@Anonim: Dacă se merge pe ideea că peste tot e ca la ceilalți, atunci înseamnă că efortul e inutil. Totuși gradul de asertivitate și asumarea răspunderii este la alt nivel comparativ cu STORE. Pe de altă parte, clientul TREBUIE să știe să ceară, nu doar să stea cu mâna întinsă.

Mersi de info. Pai am fost la Orange SHOP (de pe Republicii pe care l-am link-ui sus, e cel din stanga, portocaliu din screenshot) si mi s-a zis ca doar cu abonament se face. Mai incerc la cel din Astra eventual, sau chat, cum mi-ai recomandat.
La Chat se uploadeaza CI-ul sau cum functioneaza? 
Defapt mi se pare un pic ciudat ca e nevoie de un buletin pentru acest servici, dar in fine

@xkcro: Referitor la CI și CHAT: Atât timp cât nu poți primi SIM-ul prin CHAT, consideră chat-ul o modalitate de contact mai rapidă în caz că întâmpini eventuale bariere. Despre CI, TREBUIE să se știe cu cine se discută. Altfel orice posesor de SIM este proprietarul ei, chiar dacă nici măcar nu cunoști solicitantul. Nu sunt servicii secrete.

FLo1
#StarMember

Cât privește povestea că ”ei vad in sistem ca merge, si e in perioada de valabilitate”.... orice SIM neblocat și valabil, indiferent cât ar fi de uzat fizic este văzut la fel în sistem. Deci.... pardon. Prezintă SIM-ul într-un SHOP spre schimbare și se va clarifica problema.

RafaHelper
#StarMember

Salut @xkcro

Conform regulamentului poți schimba cartela in orice magazin Orange. Mai multe detalii găsești aici: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-schimb-cartela-sim-prepay-70

Daca ti se refuza schimbarea cartelei cere sa vorbești cu managerul de magazin si arătai ce scrie in link-ul de mai sus. Daca in continuare ai probleme, poți face o sesizare din pagina de contact pentru a se rezolva problema: https://www.orange.ro/contact/

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut xkcro,

Partea cu schimbarea de SIM conditionata de trecerea la abonament e un basm de adormit copii. E doar o strategie (in cazul tau nereusita), de a-si face target-ul la abonamente.

NU are nimeni voie sa-ti conditioneze o inlocuire de SIM cu trecerea la abonament. Nimeni pe lumea asta nu te poate forta sa-ti faci abonament ca sa-ti inlocuiesti un SIM deteriorat. Cele doua nu au nicio legatura una cu alta. Nu stiu cum mama ma-sii se intampla ca mie nu-mi face nimeni "oferte" de genul asta. De cate ori m-am dus sa-mi inlocuiesc SIM-ul (si am fost de cateva ori pana acum), NIMENI nu a incercat sa-mi bage pe gat un abonament ca parte obligatorie a unei inlocuiri de SIM. Nu ai voie sa faci asta (si management-ul Orange nu ar trebui sa accepte, sa promoveze si sa impinga angajatii din shop-uri sa faca asta).

Deci, mergi frumos inapoi in shop-ul cel mai apropiat si cere-le sa-ti faca o inlocuire de SIM. DOAR inlocuire de SIM. In caz de refuz, problema se poate rezolva fie cu manager-ul de magazin, fie cu un review de o stea pe Google Maps.

Ca sa-ti raspund la intrebarea din subiect: NICIUN Shop/Partener Orange NU are voie sa-ti refuze schimbarea de SIM pe motiv ca nu vrei sa te treci la abonament. Schimbarea de SIM se poate face oriunde, cu o singura conditie: sa aiba SIM-uri blank, cu care sa poata face inlocuirea. Atat si nimic mai mult.

Client Orange

Razvan
#StarMember

În București recomand Orange Shop Dunărea, Orange Europa House sau Orange Sun Plaza. 

Anonim
Neaplicabil

Ar trebui toate shopurile sa accepte schimbări de sim la prepay nu doar unele. Manevrele astea se fac de foarte mulți ani nu de curând. 

Orange nu ia nici o măsură ca prioritatea lor e sa aibă abonați nu cartelari. La Vodafone de exemplu niciodată nu mi sa refuzat schimbarea de sim la prepay.