la 09-09-2026 01:13 PM
... și singurul mesaj inteligibil este: Te rugăm să configurezi DNS-ul manual.
Am făcut treaba aceasta de mult timp și pur și simplu Orange ignoră alte DNS-uri
la 09-09-2026 03:20 PM
Update!
După lupte seculare car au durat vreo 2 - 3 ore am reușit să discut cu cineva de la Orange și am restaurat serviciile.
Oamenii de la suport (în special cei de la tehnic) sunt extra-ordinari, nota 10+ pentru implicare... mi-au dat și sfaturi despre cum pot dezamorsa pe viitor situația până să mai ajung la ei.
Din câte am înțeles, că mi s-a explicat ca unui copil de grădiniță, implementarea 5G SA vine cu o perioadă de acomodare între echipamentele de rețea ale operatorului și dispozitivele conectate ale utilizatorului final.
Și există posibilitatea ca setări individuale sau pur și simplu software-ul dispozitivului să refuze din propria inițiativă unele protocoale de negociere (nu știu ce înseamnă dar atât am reținut).
Soluția pentru mine a fost să merg pe modul manual în alegerea rețelei și a 5G (eu aveam totul pe pilot automat) și am resetat nu știu ce chestie la router-ul 5G (nu mă întrebați ce anume că eram atât de dărâmat că am făcut totul mecanic după cum am fost ghidat).
Să sperăm că acum am împrietenit pentru totdeauna telefonul și routerul cu noul 5G.
la 09-09-2026 01:19 PM
Salutare, într-adevăr este o situație tristă dacă este așa și sper să se rezolve rapid. Până una alta, ai încercat să setezi un DNS de la Google? Eu am așa de ceva timp și funcționează fără probleme.
la 09-09-2026 01:35 PM
@Radutuby stau de 5 minute ca să-ți pot răspunde, a picat și pe abonament, am 500kbps viteză pe hot-spot ca pe vremea dialup-ului... cred că a picat rețeaua cu totul... cam multe probleme după umila mea părere... poate trebuie să cer compensații pentru lipsa de furnizare a serviciilor din ultima lună.
la 09-09-2026 01:44 PM
Poate încă se lucrează la rețea. Pe harta de acoperire a serviciilor mobile câteva zone din Brașov apar cu "Dezvoltare rețea".
la 09-09-2026 01:49 PM
am primit luni mesaj că au dat drumul la cele 2 tipuri de 5G... oricum, când lucrezi la rețea păstrezi un minim back-up nu tai tot
la 09-09-2026 01:42 PM
Îmi bag picioarele în ea... rețea... vreau să mă conectez în MyOrange Web ca să discut cu Djingo sau cum îi spune și îmi spune că verificarea a eșuat (user + parolă)... 5G+ maică în anul de grație 2026.
la 09-09-2026 01:46 PM
Încearcă sa i contactezi pe WhatsApp la 0744 444 300
la 09-09-2026 01:47 PM
am încercat dar nici WhatsApp nu merge fără internet
la 09-09-2026 01:44 PM
A intervenit o eroare. Te rugam sa incerci mai tarziu.
la 09-09-2026 01:57 PM
cred că am reușit să deschid o conversație pe WhatsApp... cred, nu sunt 100% convins... că după ce-am scris un roman întreg... mi-am dat seama că totul se află la mine... și n-a fost trimis efectiv că n-are cum...
la 09-09-2026 03:20 PM
Update!
După lupte seculare car au durat vreo 2 - 3 ore am reușit să discut cu cineva de la Orange și am restaurat serviciile.
Oamenii de la suport (în special cei de la tehnic) sunt extra-ordinari, nota 10+ pentru implicare... mi-au dat și sfaturi despre cum pot dezamorsa pe viitor situația până să mai ajung la ei.
Din câte am înțeles, că mi s-a explicat ca unui copil de grădiniță, implementarea 5G SA vine cu o perioadă de acomodare între echipamentele de rețea ale operatorului și dispozitivele conectate ale utilizatorului final.
Și există posibilitatea ca setări individuale sau pur și simplu software-ul dispozitivului să refuze din propria inițiativă unele protocoale de negociere (nu știu ce înseamnă dar atât am reținut).
Soluția pentru mine a fost să merg pe modul manual în alegerea rețelei și a 5G (eu aveam totul pe pilot automat) și am resetat nu știu ce chestie la router-ul 5G (nu mă întrebați ce anume că eram atât de dărâmat că am făcut totul mecanic după cum am fost ghidat).
Să sperăm că acum am împrietenit pentru totdeauna telefonul și routerul cu noul 5G.
la 09-09-2026 03:23 PM
Super, mă bucur ca ai reușit să rezolvi problema.
O zi faină să ai!
la 09-09-2026 03:28 PM
și eu, că începusem să cred că am eu o problemă... singura chestie pe care nu mi-o explic e cum pică totul o dată și mi se spune că rețeaua nu a avut nici o sincopă... da, se lucrează în zona mea dar eu sunt în partea diametral opusă decât se lucrează...
09-09-2026 05:59 PM - editat 09-09-2026 06:02 PM
Am făcut săpături arheologice și așa am aflat că am intrat sub incidența 5G ENDC Available, adică o struțo-cămilă în care 4G e folosit drept ancoră și 5G intervine doar la nevoie (cel puțin așa am înțeles eu, dacă altfel stau lucrurile rog să mă lămuriți).
Înainte oficial nu eram acoperit de 5G dar eram la limita în care îl "prindeam"... acum sunt practic legat de 5G ENDC Available.
Am încercat să folosesc DNS-urile Cloudflare și Google dar nu vrea să le folosească nici cu acatiste... pare legat hardcoded de DNS-urile livrate de Orange.
Am testat și IPv6... nu avem...
Am studiat și harta după ce-am putut și în zona mea am: În această zonă, începând cu 7 Septembrie, am finalizat o nouă investiție în acoperire pe tehnologia 5G. Ne cerem scuze pentru eventualele disfuncționalități resimțite în utilizarea serviciilor noastre, în perioada implementării soluției.
la 09-09-2026 06:11 PM
Cam așa funcționează, teoretic. 🙂 Ceea ce ai tu este, de fapt, 5G NSA (Non-Standalone), unde 4G este celula de ancorare. Telefonul poate avea conexiunea 5G disponibilă pentru semnalizare și poate activa resursele 5G în funcție de necesarul de trafic și de condițiile radio.
În prezent, în România, 5G ul de la noi este în principal NSA, cu ancorare în rețeaua 4G și folosind core ul 4G. Excepția de la reguli este 5G SA (Standalone), care folosește un core 5G dedicat și nu mai depinde de ancorarea în 4G.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor