la 03-12-2025 12:50 AM
Bună ziua,
Sunt nouă în comunitate și mă bucur să am ocazia să aflu mai multe atât despre modul în care funcționează aceasta, cât și despre cartela mea PrePay, prin intermediul discuțiilor de aici.
Am efectuat o încărcare de 6 euro pe numărul meu de mobil prin Fonmoney pentru a menține activ numărul, având în vedere că locuiesc în Anglia și revin în România o dată pe an, în luna august. Aș dori să aflu cum pot verifica dacă încărcarea s-a realizat cu succes. Am primit confirmare de la Fonmoney că tranzacția s-a efectuat cu succes.
Nu am primit mesaj de notificare de la Orange, probabil pentru că sunt în afara țării. Am instalată aplicația My Orange pe telefon, însă nu găsesc modalitatea de a confirma încărcarea. Menționez că am opțiunea de 5 euro activată pe telefon, rămasă din perioada în care eram în țară, pe care am lăsat-o activă pentru a-mi fi mai ușor la revenirea în România.
Întrebările mele:
1. În această situație, cum pot verifica dacă încărcarea de 6 euro s-a efectuat cu succes?
2. Aș dori să știu cât de frecvent este necesar să îmi încarc cartela PrePay pentru a păstra numărul activ și cu ce sumă.
Cu mulțumiri,
Adriana
03-12-2025 02:36 AM - editat 03-12-2025 02:38 AM
Adriana, bun venit in Comunitate!!!
Ai incarcat cu credit de 6 euro sau o optiune de 6 euro?
1. In My Orange, in sectiunea Cronos poti vedea cat credit ai sau ce optiune e activa. Aici ai mai multe detalii despre cum poti afla starea creditului: https://www.orange.ro/servicii/cronos-info-credit/?
2. Daca incarci cu o optiune de 5 euro, ai o perioada activa de 30 de zile, daca incarci din My Orange, si o perioada de gratie de 300 de zile, deci la 10-11 luni trebuie sa reincarci cu o optiune de 5 euro, ca sa pastrezi numarul activ. Daca nu reincarci, cand se termina perioada de gratie, numarul devine inactiv pt tine si intra in carantina pt 6 luni, dupa care poate fi alocat altcuiva.
Daca vrei sa folosesti numarul in roaming, pt perioade scurte, poti folosi optiunile de aici: https://www.orange.ro/roaming/marea-britanie/
03-12-2025 02:36 AM - editat 03-12-2025 02:38 AM
Adriana, bun venit in Comunitate!!!
Ai incarcat cu credit de 6 euro sau o optiune de 6 euro?
1. In My Orange, in sectiunea Cronos poti vedea cat credit ai sau ce optiune e activa. Aici ai mai multe detalii despre cum poti afla starea creditului: https://www.orange.ro/servicii/cronos-info-credit/?
2. Daca incarci cu o optiune de 5 euro, ai o perioada activa de 30 de zile, daca incarci din My Orange, si o perioada de gratie de 300 de zile, deci la 10-11 luni trebuie sa reincarci cu o optiune de 5 euro, ca sa pastrezi numarul activ. Daca nu reincarci, cand se termina perioada de gratie, numarul devine inactiv pt tine si intra in carantina pt 6 luni, dupa care poate fi alocat altcuiva.
Daca vrei sa folosesti numarul in roaming, pt perioade scurte, poti folosi optiunile de aici: https://www.orange.ro/roaming/marea-britanie/
la 05-12-2025 02:20 AM
Bună ziua și mulțumesc mult pentru răspuns!
Am încărcat suma de 6 euro, dintre care 5 euro au fost alocați automat opțiunii deja active, iar diferența de 1 euro, cel mai probabil, a rămas ca și credit suplimentar. Nu am reușit însă să verific aceste detalii, deoarece nu primesc SMS de confirmare la niciuna dintre variantele de contact prin Roaming pentru serviciile Cronos sau Info Credit menționate în linkurile din mesaj.
În ceea ce privește aplicația My Orange, nu îmi apare serviciul Cronos. Dacă este necesar să îl adaug manual în aplicație prin opțiunea „Adaugă serviciu”, nu primesc codul de verificare pe număr. Din câte am observat, aplicația acceptă doar formatul numerelor din România, fără codul de țară. Astfel, formatul +475x xxxxxx nu funcționează, iar dacă introduc numărul simplu în format 075x xxx xxx, nu primesc codul de verificare.
Vă mulțumesc pentru informațiile legate de valabilitate, care îmi confirmă că totul este în regulă.
Apreciez sprijinul.
la 03-12-2025 08:17 AM
@AdrianaCristea: Dacă ai încărcat cu ”6euro CREDIT”, atunci ar trebui în 2-3zile să vezi acea valoare în ”creditul disponibil” din MyOrange. Pe telefon vei putea primi SMS de confirmare doar dacă activezi roaming-ul manual, dar vei consuma credit dacă utilizezi date mobile cu acest număr.
Dacă ai încărcat cu 6 euro, poți fi liniștită un an de zile pentru că nu vei pierde numărul, iar la revenirea în țară poți activa o opțiune națională. Până atunci nu-ți recomand activarea unei opțiuni cu resurse, având în vedere perioada îndelungată a șederii tale în roaming.
Te așteptăm cu alte întrebări pentru eventuale detalii. Numai bine.
la 05-12-2025 02:29 AM
Bună ziua și vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Se pare că totul este în regulă. Încărcarea de 6 euro a reactivat opțiunea de 5 euro deja existentă (pe care momentan nu o pot verifica, contrar încercărilor mele prin pașii menționați de @delfinas ), iar diferența de 1 euro a rămas cel mai probabil ca și credit separat.
Apreciez sprijinul și, dacă va fi nevoie, voi reveni cu întrebări. Numai bine și din partea mea!
la 05-12-2025 07:06 AM
@AdrianaCristea; Bună dimineața și mulțumim pentru feedback. Da, întradevăr, din creditul de 6euro s-a ”activat” opțiunea recurentă de 5euro de pe cont, iar acel 1 euro a rămas disponibil pe cont la o altă reîncărcare (activare) de opțiune din credit existent. Pentru vizualizarea situației, chiar și în lipsa roamingului, se poate accesa contul MyOrange (aplicație sau web), vizualizând această situație actualizată în acest mod. Fără roaming activat NU se va primi SMS decât la conectarea la rețeaua Orange RO (la întoarcerea în România). Atenție: Activarea toaming din credit va dezactiva opțiunea națională cu resurse proaspăt activată, adică pe cea de 5euro. Deci cel mai bine vei vedea situația contului în MyOrange. Dacă e nevoie, te așteptăm în Comunitate și cu alte sesizări, întrebări sau clarificări. Toate cele bune.
la 05-12-2025 09:25 AM
De ce nu poti verifica, nu iti apare sectiunea Cronos?
Ai incercat si in varianta web a lui My Orange? Vezi daca te ajuta informatiile de aici: https://www.orange.ro/help/cum-verific-consumul-pe-cartela-mea-prepay-58
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor