Da, pare o problema a aplicatiilor, intr-adevar.
Daca aplicatia My Orange cere feedback, ala imi suna un pic a crash, mai exact crash report...si da, in general tine de aplicatie, si de compatibilitatea cu sistemul de operare respectiv. Stiu ca Sony folosea un soft destul de apropiat de stock Google (stock Android mai exact). Nu stiu sa aiba foarte multe cerinte deosebite de alte telefoane. Acuma, se poate sa fie ceva specific cu modelul tau, binenteles.
Problema cu aplicatia Health pare sa fie si ea tot de aplicatie...saaaau, posibil hardware, daca acel pedometru nu e foarte bine calibrat. Ca idee, ai putea sa incerci eventual o alta aplicatie de fitness cu care sa compari rezultatele pe telefon. Daca ai rezultate eronate doar cu aplicatia Health, atunci tind sa cred ca e un bug de aplicatie si trebuie trimis dezvoltatorului acelei aplicatii.
Acuma, tind sa cred ca intre ceas si telefon, ceasul probabil are un hardware mai bine calibrat pentru exercitii fizice comparativ cu telefonul. Deci, tind sa-i dau dreptate ceasului in defavoarea telefonului. Cel mai simplu poti sa-ti faci o idee si vizual. Adica, daca stii ca nu ai alergat/mers foarte mult, si cu toate astea, telefonul iti afiseaza ca ai facut un numar imposibil de pasi, atunci probabil ca problema e intr-adevar pe partea telefonului.
Problema cu casca BT s-ar putea sa fie de setari.... Mi se pare ca undeva in setarile de pairing (BlueTooth), trebuie sa-i dai voie castii sa preia si apeluri, nu doar muzica. Am avut si eu un Sony Xperia mai demult si stiu ca era optiune dedicata pentru asta.
"Problema se repetă după accesarea altei aplicații. ( ex. card Selgros)" - aici nu prea am inteles. La care dintre probleme te referi? Care dintre ele se repeta?