anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum adaug limba romana in meniul telefonului?

romeo_amarandei
Junior entuziast
buna ziua. am achizitionat un telefon mobil din China care are ca meniu de limba toate tarile, in afara de limba romana. intrebarea mea este - ma poate ajuta cineva? cum ar trebui sa procedez ca sa adaug limba romana la meniu? mentionez ca are toate taile disponibile in meniu, dar limba romana nu. am fost la vreo 3 sevice-uri in oras dar nu am rezolvat nimic. nu stiu ce si cum sa faca.va multumesc.
6 Răspunsuri 6

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut, romeo. Este vorba despre același telefon despre care ai mai întrebat (rino 3 pro) sau altul? Dacă este același, ai încercat să contactezi și producătorul? A fost o astfel de sugestie aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2543528-ajutor-decodarea-telefon-rino-3-pro

Anonim
Neaplicabil
Sincer, nu cred că se poate. Dacă producătorul nu comercializează oficial produsele lui în Europa (din care și România face parte) este imposibil să adaugi limba română. Cea mai bună variantă este să folosești limba engleză în meniu. Să ne spui totuși ce model de telefon ai.

Neaplicabil
Salut, Romeo. In ce sectiune iti apar toate tarile? Daca selectezi de acolo Romania, nu schimba si limba? Ca idee, limba Romana (sau orice alta limba) nu se "adauga" in meniu. Se rescrie softul cu unul dedicat regiunii care contine si limba Romana. Asta imi aduce aminte de mine, acum multi ani, cand am fost cu un Nokia 3410 la un service GSM si am intrebat daca pot sa-mi adauge limba Romana in meniu. Raspunsul a fost foarte funny, dar m-a facut sa inteleg cateva chestii pe care nu le stiam. Mi-a zis asa: tu cum crezi ca se adauga limba Romana pe un telefon? Iei un pix si scrii "Romana" pe el? Nu. Trebuie ca softul sa aiba pachetul de limba Romana inclus in el. Ca sa-ti raspund la intrebare, daca telefonul e comercializat si in Europa, in principiu ceea ce ai nevoie este eventual o rescriere de soft cu unul pentru Europa. Asta e evident doar o teorie, pentru ca: 1. nu stiu despre ce telefon vorbim 2. nu stiu daca telefonul respectiv are sau nu varianta pentru UE 3. nu stiu daca telefonul respectiv, in varianta pentru UE (presupunand ca exista), are sau nu si limba Romana.

romeo_amarandei
Junior entuziast
telefonul este din china.are toate limbile posibile in meniu in afara de limba romana

TheSpecialist
Maestru
Din punctul meu de vedere , cea mai buna varianta de a avea limba romana pe acel telefon, este sa primești un update major care sa includa și limba noastră. Vezi ce zice și pagina oficiala în acest sens , poate poți chiar sa faci o sugestie .

mihai_13
Maestru
poate ne lamureste 'useru' despre ce telefon daca este vorba despe orezaria rino3pro inca nu s-a inventat custom rom pentru el - in sine rino3pro este o tentativa de gsm exclusiv pentru SE Asiei (a nu se confunda cu oppo reno3pro) -si inca ceva userul vad ca are 16 intrebari la care lipseste feedback-ul lui ...(.nici la asta intrebare nu cred ca va veni cu precizari :)) )