anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Taxa de procesare a platii, 3 lei la fiecare reîncărcare

Miță_87
Junior

De ce ne taxează suplimentar cu 3 lei pentru procesare plati, dacă si asa un euro il cumparam cu 5.65 lei? Am ajuns sa plătim aproape 38 lei pe o opțiune de 5 euro. 

72 Răspunsuri 72

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Mâine poimâine vin taxe pe deranjarea serverelor😅

Miță_87
Junior

3 lei la cati clienți sunt, se cam aduna cateva milione de lei lunar. Doar din aceasta taxa fara logică.  Până acum , sa-u procesat plățile fara aceasta taxă. 

CreativArt
Începător

intr-adevar o mare porcarie si nu e de azi de ieri ci de ceva vreme .

1. O luna de zile a devenit 28 zile, astfel ca la final anul are 13 luni iar orange o caruta de bani.
2. Orange ca banca are ING, zilele trecute 1 euro ING se cumpara cu 5,089 lei, Orange il vindea cu 5,7 lei + TVA.
3. Acum si taxa asta de 3 lei (probabil va trebui sa mergem luna de luna la reprezentantele fizice ORANGE, sa incarcam la ei, sa platim cash in monede de 1,5,10 bani).

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Dacă le dăm de 1 ban se vor umple de... bani😅

StefanC60
Începător

De la 12 incarcari anuale s-a ajuns la 13, cursul BNR este 5.08 ei imi ofera un curs preferential de 5.71. Acum au bagat si taxa de procesare de 3 lei.

Corect este portarea catre alte platforme, am 3 abonamente la ei de 30 de ani si 2 cartele de 10 ani, nu am primit nici o facilitate in toata perioada mentionata. Abia astept perioada "Cashless", sa vedeti atunci comisioane la orice tranzactie.

Zabestof
Începător

Taxarea platii cu cardul este ilegala. Trebuie reclamati.

Ar trebui sa reclam și eu (ca PJ) banca ca sunt taxat la fiecare încasare cu POS, deși taxa lunară de administrare a băncii ar trebui să acopere?

Nu știu cât de ok este decizia, dar... dacă o companie este obligată să anuleze o taxă de serviciu, aproape sigur o va îngloba în tariful de bază, deci tot nu scăpăm (și ți-o spune cineva care a fost prin Balcani recent și, la retragerea de numerar am avut comisioane de folosire ATM). 

Exemplul dat de tine este irelevat. Banca iti ofera un serviciu (pos + procesarea tranzactiilor) in schimbul comisionului.

ESTE ILEGALA TAXAREA UNEI METODE DE PLATA, FIE EA CASH SAU CARD.

Exemplul este relevant: plătesc un serviciu și sunt taxat pentru modul de încasare. 

Am rugămintea să îmi zici în ce lege este prevazut faptul că nu trebuie să plătesc metoda de plată. Nu de alta, dar sunt sigur că voi primi niște bani înapoi la toate plățile făcute de mine cu cardul (și nu subt puține...). 

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Se străduiesc și ei să câștige mai mult  mălai😅 dacă era ilegală, nu mai exista până acum. Și în plus, România nu este singura țară.

Andreea86
Junior

O devenit hoti ordinari. Daca nu ne pot mulge din abonamente, acum inventeaza taxe

Dimitrie569
Cunoscător certificat

TVS -> taxă pe valoare scăzută

TVE -> taxă pe valoare eliminată 😉

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Cam așa arată prețul opțiunii de 5€ actualmente.

1000013977.jpg

Mda... MyOrange nu este o resursă educațională bună pentru matematică; Fiindcă de aici rezultă că 5€ = 7€ și un pic😅 

Cu specificația ca la 5E credit se adaugă TVA. De asta este mai "scump".

Cât despre taxă, nu mă pronunț. Sigur e o cheltuială suplimentară. 

3 lei e f mult. In 2019 parca au bagat cei de la telekom o taxa tot asa,de 0.5 eur pe serviciu. Aveam net si tv,deci 0.5×2. Ii ziceau taxa de marire abonament. Pe langa aia 14 eur cat plateam abon. I am luat la rost ca ce e cu taxa si m au luat cu cica imbunatatirea serv blabla...le am zis ca asta e o prostie si sa explice de ce apare in factura si n au stiut sa mi spuna. Am reziliat pe urma contractul