anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Taxa de procesare a platii, 3 lei la fiecare reîncărcare

Miță_87
Junior

De ce ne taxează suplimentar cu 3 lei pentru procesare plati, dacă si asa un euro il cumparam cu 5.65 lei? Am ajuns sa plătim aproape 38 lei pe o opțiune de 5 euro. 

72 Răspunsuri 72

MihaiC99
Campion

Se exagerează cu prețurile pentru clienții prepay. La Yoxo ai totul nelimitat timp de două luni (19 lei x 2), la același preț cu o singură încărcare de 5 euro pe cartelă prepay (37,55 lei).

Sincer, nu știu cât se exagerează:

• Abonamentele au acel procent de inflație (8%), deci scumpire automată
  • Yoxo, la abonamentul de 9 lei, a scăzut cantitatea de net a scăzut cu 90% (de la 10 la 1GB), la care se adaugă eliminarea abonamentelor cu banii înapoi.
  • La cartele s-a redus (cu ani în urmă) perioada de valabilitate de la 30 la 28 de zile și s-a adăugat recent această taxă de 3 lei

După cum vezi, scumpiri sunt la toate serviciile, carteliștii fiind ultimi care plătesc în plus. 

Îți spun eu ce văd: de când Digi nu mai oferă servicii prepay, Orange și Vodafone nu mai au concurență reală și fac ce vor.

Realitatea este simpla.

2 luni Yoxo nelimitat = 28 zile la prepay fara resurse în roaming

La fel a facut si Digi: ce au vrut, adica au desfiintat serviciul cu totul. Sigur nu a fost o solutie corecta si fortarea achiztionarii online a unui abonament pentru verificarea retelei si, daca nu e ce trebuie, folosirea rezilierii in 14 zile fara penalitati este o realitate, nu o exceptie (adica un client este fortat sa se aboneze online/la distanta, sa astepte X zile pana ii vine cartela, sa verifice si apoi sa trimita rezilierea daca nu-i convine. Timpi pierduti aiurea). Am considerat semnalul unul ... urat (nici cu "taxa de procesare" pentru reincarcarile din aplicatiile proprii nu sunt de acord).

Aș fi înțeles dacă taxa ar fi existat și la terți. Totuși, ca furnizor, să recomanzi propria aplicație și să oferi un preț mai mare nu mi se pare în regulă.

Exact. Altfel,ce imi ofera aplicatia sau reincarcarea fata de terti? Pnm, am prepay de la ei djn 2002,de pe cand era dialog cu unitati. Mi am luat cartela cu buletin atunci

Teoretic, tertii "cursul valutar" rotunjit in plus. Am reincarcat in iulie la Inmedio si tariful era, daca nu ma insel, pretul pentru 5E a fost cam 37-38 lei, fata de 30 (rotund) cursul BNR si aproximativ 31-32 cursul ING. Strict ochiometric, taxa impusa pentru reincarcarea online inca este sub terti (nu intra in discutie aplicatiile bancare). 

PS: la ING, astazi (06.10.2025) cere pentru o reincarcare de 5E este 34.55, indiferent ca este optiune sau credit, adica 1E = 6.91(tva inclus) sau 5.71 (fata TVA), in conditiile in care, in sectiunea de curs valutar, acelasi Euro este 5.1906 (nu am ales tariful din simulator intrucat sunt clientul lor si am un curs de schimb prin aplicatie de 5.05)

Dar e tot pe 30 de zile sau pe 28 ?

La ora actuala, valabilitatea extraoptiunilor este de 28 de zile, cu exceptia celei de 12E care are 21 de zile (cea mai ieftina varianta pentru acces la roaming).

Aryya
Junior

Ce "beep" astia de la Orange sa ne fure cu asa zisa taxa de procesare. Pana acum nu "procesau" incarcarea sau cum faceau? Am numarul de foarte multi ani, dar asta e picatura care a umplut paharul. Trec clar la Digi. Astia sunt niste "beep". Pe langa ca cer 34.59 de lei pentru optiunea cu minute si net de 5 euro, deci 7 lei per Euro!!!!!, mai au tupeul sa puna taxa asta de procesare.

fmihaela
Junior

DanielaH_0-1760591551885.png

Wow,se pare că toți furnizoriins-au pus pe noi-consumatorii finali ! Din această toamnă Orange percepe taxa de procesare plăti, la reîncărcare cartela prepay din aplicația My Orange.Spre exemplu, pentru o reîncărcare de 5 euro se achita un preț de 5 euro înmulțit cu un curs de 5.7091 ( extrem de mare comparativ cu oficialul BNR), este de fapt cursul de vanzare afișat de ING BANK , in ziua anterioară până la ora 15.00, + TVA 21%, la care se adaugă cei 3 lei pt procesare plata.Intrebarea mea este, mai merita să folosim cartela prepay? Există modalități de reîncărcare fără această taxă?

Se poate evita taxa daca plata reîncărcării se face pe factura Orange. De asemenea se pot face încărcări prin terți (eMag/ Altex / mobilPay wallet/ 24 pay). Momentan, aceștia nu includ asfel de taxe.

Andrada25
Începător

Buna ziua,

Cum vine asta cu tarif procesare plati 3 lei, la fiecare reincarcare?? A ajuns o reincarcare de 5€ sa coste 38 lei?