la 16-06-2026 02:03 PM - editat ultima oară la 16-06-2026 02:45 PM de DanielaH
Din pacate, nu sunt informatii cu privire la specificatiile acestuia. De asemenea este specificat ca echipamentul se atribuie in limita stocului disponibil. Se pare ca Orange se tine de cuvant si ofera clientilor sai routerul Giga Box WiFi 7
"Routerul Giga Box WiFi 7 este disponibil exclusiv la Orange si reprezinta cel mai nou standard pentru tehnologia WiFi. Poti beneficia de acest router la contractele noi de activare a pachetului de fibra si TV prin cablu Premiere, in limita stocului disponibil. Cu acest router vei beneficia de viteză mai mare, acoperire mai bună în întreaga locuință și o conexiune mai stabilă la conectarea simultană a mai multor device-uri. Pentru a te bucura de conexiune la standardul WiFi 7, este nevoie sa utilizezi dispositive care sunt compatibile cu acest standard. Daca dispozitivele nu sunt compatibile, pentru a proteja calitatea conexiunii tale, router-ul va functiona pe WiFi 6."
Sursa informatiilor aici.
la 18-06-2026 01:49 PM
Sper ca te astepti sa te "tragem de limba" despre cum se comporta, nu? 😁 Asteptam in perioada viitoare impresii despre router.
18-06-2026 02:02 PM - editat 18-06-2026 02:08 PM
Salut, pare a fi un KAON doar Dual Band 😐
Mulțumim pentru informații!
Poate vor fi mai multe variante în funcție de abonament sau cine știe? Ținând cont de faptul că acesta este, aparent, "Livebox 7 Essential".
la 18-06-2026 04:58 PM
Sper ca acest "Giga Box" sa fie mai fiabil decat ONT - urile ZTE din oferta curenta Premier.
la 27-06-2026 02:34 PM
Salut, faceam o verificare de rutina in aplicația my Orange si vad ca am opțiunea activată de Giga box wifi 7 dar eu nu am dispozitivul fizic in casa. Am sunat la 300 si mi-au spus ca nu are cum sa îl aveți activ ca e doar pentru abonamentele noi ,da într-adevăr am făcut reinoirea abonamentului luna trecuta dar nu era oferta asta si na mi-au spus sa intru pe chat-ul din my Orange si inca astept un răspuns, idei variante de soluție? a mai pățit cineva?
27-06-2026 03:14 PM - editat 27-06-2026 03:22 PM
Salutare!
Probabil este doar o eroare de afișare, având în vedere că echipamentul este disponibil doar pentru abonații noi, sau cel puțin așa era menționat pe site la un moment dat.
Later edit : Acum am văzut ca ti s-a confirmat si la suport situatia.
la 01-07-2026 02:51 PM
Este dezamăgitor. Viteza pe conexiunea prin cablu este de doar 60 Mbps, deși PC-ul este conectat la portul de 2.5 Gbps al routerului, iar placa de rețea dispune de un port de 5 Gbps.Am folosit un cablu de rețea de 10 metri, CAT6a, S/FTP, dublu ecranat (PIMF), certificat pentru 500 MHz și viteze de până la 10 Gbps (10GBASE-T), deci cablul nu ar trebui să fie sursa problemei.
Din păcate, experiența cu noul Orange Livebox Essential 7 este mult sub așteptări. În plus, din interacțiunile pe care le-am avut până acum, am rămas cu impresia că echipa de suport Orange tratează problema într-un mod neprofesionist și fără o analiză tehnică serioasă, ceea ce este dezamăgitor pentru un furnizor de asemenea dimensiuni.
la 01-07-2026 03:00 PM
Salut,
Ai încercat să testezi și cu un alt cablu, precum și cu un alt dispozitiv? Pe portul de 1 Gbps ai aceleași viteze?
Ai putea deschide o sesizare pentru verificari suplimentare.
01-07-2026 03:13 PM - editat 01-07-2026 03:15 PM
Salutare, la ce viteză se negociază viteza pe portul Ethernet? După viteză, pare a fi de doar 100 Mbps..
Later edit: acuma am observat upload-ul si link-ul pare negociat normal.
la 01-07-2026 03:30 PM
2500 / 2500 Mbps. Nu sunt lângă computer acum ca să verific din nou exact, dar îmi amintesc că asta era valoarea pe care o vedeam zilele trecute. Între timp, este posibil să se fi modificat.
la 01-07-2026 03:38 PM
Când ai posibilitatea, încearcă un reset la setările de fabrică și eventual o reconfigurare. După acest pas ar fi util un test pe Wi-Fi cu un dispozitiv compatibil wifi 6 sau 7, pentru a vedea dacă problema se manifestă și aici.
la 01-07-2026 03:28 PM
Salut, dacă le-ai spus la suport de 500MHz și Cat 6A, i-ai terminat. Dacă n-ar fi certificat pentru 500MHz n-ar mai fi Cat 6A.
Pe viitor nu mai oferi detalii inutile pe care ți le recomandă LLM-ul favorit. Dacă e cineva curios de specificațiile standardului Cat 6A le găsește pe internet.
Un test pe wireless ai făcut cu un dispozitiv / telefon capabil? Sau te limitezi la testarea doar pe cablu a unui singur port? De unde știi unde e exact problema în acest caz? m? Ce reclami? O problema de congestie în zonă? O problemă hardware cu ONT-ul? O problema doar cu acel port de 2.5Gbps? Ce ar trebui să verifice cei de la suport doar in baza a ce ai relatat aici pe forum? (cel mai probabil n-ai oferit mai multe detalii în sesizări).
Pe scurt, ai testat alt port? ai testat pe wireless (nu pe 2.4GHz), ai testat cu alt echipament?
la 02-07-2026 08:53 AM
Păi tocmai de aceea sun la Orange, conexiunea nu funcționează la viteza prevăzută în abonament, iar asta reclam. Ce anume trebuie verificat este responsabilitatea Orange, nu a mea. Faptul că am descris cablul aici a fost doar pentru context și nu înțeleg observația ta legată de LLM-uri. N-am copiat specificațiile dintr-un AI, ci am spus ce cablu folosesc. Nu văd de ce ar fi o problemă să ofer cât mai multe informații despre configurația mea. Am testat conexiunea și cu un MacBook, unde funcționează la 1 Gbps. Între timp am rezolvat și problema din Windows. Cel mai probabil a fost fie din cauza unor setări de overclocking ale plăcii de bază, fie din cauza unui posibil rootkit în BIOS. Încă nu am avut timp să cercetez mai în detaliu. Mă îndoiesc că cei de la Orange au făcut altceva între timp în afară de un reset de provisioning. În plus, scopul unei sesizări este să semnalezi că serviciul nu funcționează conform abonamentului. Nu este responsabilitatea clientului să stabilească dacă problema este de provisioning, de congestie, de ONT, de un anumit port sau de orice altă componentă din rețeaua Orange. Tocmai de aceea există echipa lor tehnică, care are acces la echipamente și la informațiile necesare pentru diagnosticare.
02-07-2026 09:08 AM - editat 02-07-2026 09:12 AM
Degeaba te superi, la alți operatori dacă clientul insistă că a făcut toate verificările necesare și insistă în continuare că este vina operatorului, se trimite echipa de intervenție și dacă se constată că vina e pe partea clientului (setări / dispozitive), se taxează acea intervenție. Și după tot clientul e nemulțumit că pe el nu-l interesa să testeze și alte porturi sau cu alt cablu sau cu alt echipament etc că el n-are timp de așa ceva și nu i-a spus nimeni și l-au mai și taxat.
De asta se recomanda să testezi pe cât mai multe dispozitive, să restrângi lista de posibile probleme (cabluri / dispozitive / wireless / ONT / porturi/ congestie etc).
Cred că și Orange are această taxă sau ar fi bine să o introducă.
Mai și vii să ne spui că "noul livebox 7 este dezamăgitor / cu mult sub așteptări" dar nici nu ai testat punctele lui forte: wireless; cu asta se laudă noul livebox, cu wireless.
Spor.
02-07-2026 09:13 AM - editat 02-07-2026 09:17 AM
Digi de-abia așteaptă ca concurenta să introducă o astfel de taxa. Vor câștiga mai multi clienți.
la 02-07-2026 09:15 AM
Are și Digi această taxă. Cel puțin pe firmă o au sigur.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor