anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Returnarea echipamentelor în urma închiderii serviciilor fixe

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Am remarcat în ultima perioada mai multe întrebări în Comunitate legate de returnarea echipamentelor în urma rezilierii/ închiderii serviciilor fixe și ne-am gândit să dedicăm un topic special în care să acoperim toate situațiile, atât pentru Orange cât și pentru Orange Romania Communications.

 

Pentru a evita taxe suplimentare, este recomandată returnarea echipamentelor de servicii fixe după închiderea abonamentului. Clienții trebuie să predea toate echipamentele pe care le-au avut în custodie astfel:

Servicii fixe prin fibra:

  • router FTTH/ FTTB
  • STB / Card CI+
  • telecomandă

DTH:

  • STB / Card CI+
  • telecomandă

Echipamentele care nu se returneaza sunt:

  • antena DTH (este recomandat să fie dată către o firmă de reciclare fier vechi)
  • router pentru fLTE (internet cu router 4G)

 

Returul echipamentelor cu abonament Orange se poate face în orice Orange Shop sau Orange Store în maximum 5 zile de la închiderea serviciilor.

Returul echipementelor Orange Romania Communications se poate face doar în magazinele Orange Romania Communications (https://www.orange.ro/shops - cele marcate pe harta cu mov) în maximum 5 zile de la desfiintarea serviciilor. Nu este necesară identificarea persoanei care predă echipamentele cu CI. În cazul în care clientul nu a predat echipamentele în cele 5 zile, acesta va fi contactat de către un technician în urmatoarele 30 de zile pentru a ridica echipamentele de la locatie. Costul este de 6 € (TVA inclus).

Clienții Orange Romania Communications pot preda echipamentele și prin curier (nu personal) la adresa Str. Râului nr 397, Craiova, Dolj.

 

Echipamentele Google Chromecast se returnează de asemenea în magazine.

Clienții Orange Romania Communications pot preda și la adresa Gebruder Weiss, Strada Italia nr. 1-7, Depozitul nr.1, Parcul Logistic, situat in Chiajna - Ilfov.

 

Alte mențiuni importante:

Echipamentele se pot recepționa în magazine doar daca abonamentul a fost deja programat la închidere sau a fost deja închis. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, colegii din magazine nu pot prelua echipamentele.

Echipamentele se pot returna și parțial, dar ce nu a fost returnat se va taxa conform taxelor pentru nereturnare, care se gasesc în broșura de tarife și servicii pentru Orange și în termeni și condiții pentru Orange Romania Communications.

2 Răspunsuri 2

arsradu
#StarMember

Foarte util, Daniela!

Multumim frumos! 🙂

bogdanosan
Începător

DanielaH, am solicitat rezilierea Cod abonat: R2548000184438. Am primit un apel prin care mi se spune ca pot preda echipamentul fie in magazinul Orange din Sf Gheorghe, eu fiind din Baia Mare, fie vine tehniceanul sa ridice dar ma costa 30 de lei lucru cu care nu sunt de acord, fie sa trimit eu prin curier tot pe banii mei, lucru cu care iar nu sunt de acord. Faptul ca aveti magazin orange shop in Baia Mare returnarea trebuie sa se poata face gratuit in orice Orange Shop. Daca nu imi facilitati predarea gratuita la Orange Shop din Baia Mare unde sunt acum, voi face plangere la protectia consumatorului. Nu este treaba mea ca aveti doua firme, fiind parte a aceluiasi grup nu puteti refuza predarea ruterului in Orange Shop. Am facut sesizare pe Facebook si m-a sunat acelasi operator care cu acelasi tupeu **beep** ma ia cu clauze contractuale. Sa va fie rusine ca va bateti joc de client. Deja ma gandesc serios la o portare.