anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Întoarcerea la oameni - mai ușor cu chat boții pentru suport online

RafaHelper
#StarMember

Noul regulament UE privind serviciile digitale (DSA) ii obliga pe comercianți sa ofere suport telefonic, mai exact sa aibă trecute date de contact care sa includă si un număr de telefon unde poți vorbi cu cineva real, oameni 🙂

Îmi place sa vad astfel de reglementari mai ales in contextul actual unde cu greu dai de cineva cand ai nevoie de ajutor.

Foarte important este si faptul ca in Romania autoritatea care va monitoriza si aplica acest regulament este ANCOM. 

Mai multe detalii găsiți pe site-ul https://infocentru.ancom.ro/

O încălcare a regulamentului DSA o poți reclama aici: https://infocentru.ancom.ro/formular-dsa/

Mai multe detalii despre DSA poți găsi aici: https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/digital-services-act/

11 Răspunsuri 11

ElfStone
Junior entuziast

Salut,

Interesant! Nu am vazut stirea pana acum, merci de linkuri! 🙂

arsradu
#StarMember

Marfa! O sa fie interesant ce o sa se intample cu preturile produselor si serviciilor ca urmare a acestei reglementari. Pentru ca, you know, humans are more expensive than bots.

Client Orange

Urmărim, analizam si vedem! 😁

Sunt inclinat sa iti dau dreptate, dar incerc sa gasesc un exemplu de scadere de pret ca urmare a renuntarii la oameni si trecerii spre chat bot / roboti si nu gasesc. Ca economiile ajuta competitivitatea, e drept.
Personal, consider ca este de bun augur ca se introduce obligativitatea oferirii unui numar de telefon la care sa iti raspunda cineva. Interpretez asta ca fiind o consecinta a exagerarii cu solutiile automatizate si cred ca este urmarea frustrarilor pe care multi comercianti si operatori ni le-au generat de-a lungul anilor.
Asemenea initiative nu au aparut cand aveai meniul interactiv cu optiunea de contact operator (este de inteles ca vrei sa rezolvi automatizat unele sarcini repetitive), ci atunci cand a devenit imposibil sa discuti cu un om atunci cand intampini probleme care nu pot fi solutionate de un robot. Uneori am senzatia ca se face tot posibilul sa nu poti vorbi cu un om si sa renunti la solicitare.
Mentionez in mod explicit ca supararile mele nu sunt legate de Orange pentru ca, de bine, de rau, tot timpul am putut intra in legatura cu un om atunci cand am avut o situatie de rezolvat aici.

Fara legatura, un exemplu demn de urmat: in urma cu cateva luni am avut o problema legata de vama. Am gasit numarul de telefon potrivit, mi-a raspuns o doamna, m-a ajutat cu zambetul pe buze, am rezolvat telefonic in 5 minute. Experienta a fost fantastica, desi ma pregatisem pentru inca o interactiune proasta cu institutiile statului... 🙂

Ah, nu. Nu am zis ca ar fi scazut vreodata. :)) Preturile nu scad niciodata, nu stii? Ele au intotdeauna o traiectorie ascendenta, rectilinie si uniforma.

Lasand gluma la o parte, banuiesc ca sunt mai multi factori de luat in calcul in momentul in care decizi sa renunti la oameni in favoarea “inteligentei artificiale”. Adica, preturile au crescut oricum, chiar si dand oameni afara. Ai zice ca firmele sunt pe profit, pentru ca si-au marit si ele preturile. Dar nu prea e deoc asa. Pentru ca au crescut preturile, au crescut si cheltuielile. Daca ai vinde mai scump, si ti-ai pastra cheltuielile la fel, ar fi o treaba. Dar unele chestii nu prea tin de tine. Deci…in final, maresti preturile ca sa supravietuiesti, si nici nu-ti mai permiti sa tii aceiasi oameni. Si ca sa-i aduci inapoi, sau sa aduci altii noi…ai ghicit, alti bani, alta distractie. Bani, pe care de unde sa-i iei? Pai tot de la clienti. :))

Deci, cu toate ca salut reglementarea asta, nu stiu cum o sa se resfranga asupra buzunarului clientilor.

Client Orange

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

Devine interesant și cred că mult mai util!

Mulțumim de știre!

Pololică
#StarMember

Chiar atat de sus a ajuns eMag? [pamflet]

Revenind: ideea este buna atat timp cat implementarea nu este doar de ochii lumii, adica sa se faca angajari doar sa fie rulati ca... stocurile circulante.

Eu vad reglementarea in doua feluri:

  • o parte sociala ("de stanga") in care se angajeaza oameni in detrimentul IA/program informatic
  • o parte pentru cei care au nevoie de ajutor uman (cei mai putin priceputi in a "comanda' " unei inteligente artificiale/program informatic) si problema poate fi chiar o eroare... IT.

Totusi, sper ca liniile generale sa fie intelese pe verticala si orizontala, adica sa fie personalul angajat sa fie indeajuns de numeros incat sa nu fie un punct nevralgic, dar sa fie si calificat in a rezolva problemele.

Luci_TLM
Cunoscător

Salutare tuturor! Bine ar fi sa fie pus in practica acest regulament. Chiar daca ,,ii obliga" pe comercianti, sincer nu cred ca vocile inregistrate din meniul interactiv call-center vor disparea. Suprematia robotilor continua, mai ales ca mai nou o avem mai peste tot pomenita pe doamna AI! 😅

Razvan
#StarMember

O inițiativă corectă, care sperăm la o reașezare a suportului în ceea ce privește custom care, deoarece se dovedește că AI nu face față la probleme diverse care apar și care sunt reclamate de clienți. 

BlackWolf
Maestru

Super, in sfarsit au aparut reglementari si pe partea asta. Deja se exagereaza cu AI-ul si cu chatbotii. Macar de erau buni si utili, dar nu sunt buni de nimic, sunt praf, sunt doar niste porcarii care mai mult incurca si enerveaza lumea decat ajuta cu ceva...

Anonim
Neaplicabil

Chatbotii nu și-au dovedit utilitatea.

Comunicarea cu factorul uman este singura soluție viabilă momentan.