anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Suport Orange INEXISTENT - Nerespectare contract/ oferta

Snakero2000
Junior entuziast

Sesizare telefonică inițiată pe 16.01.2025 (după emiterea facturii). Am revenit de aproximativ 5 ori, iar răspunsul a fost mereu același: "Veți fi contactat de consultantul care a făcut oferta". Până în prezent, acest lucru nu s-a întâmplat.

Sesizare prin e-mail pe 31.01.2025Niciun răspuns.

Problema pe scurt:

Conform contractului seria XXXXXXX din 23.12.2024, oferta acceptată prevede:

Fibra 2300 cu Netflix Standard inclus – 24 EUR/lună (TVA inclus)
TV prin cablu Premium – 6 EUR/lună
Reducere 50% pentru serviciile fixe, valabilă 24 de luni, ca urmare a portării unui abonament de voce mobilă

📝 Facturare corectă, conform contractului:
(24 EUR + 6 EUR) - 50% reducere = 15 EUR/lună ≈ 75 lei/lună

Ce a facturat Orange:

📌 TV + Internet: 208,86 lei
📌 Discount aplicat: -76,55 lei
📌 Total după TVA: 157,44 lei pentru 49 de zile ➝ aproximativ 96 lei/lună

Ce apare în contul My Orange:

📌 TV: 3 EUR/lună
📌 Internet: 8,01 EUR/lună
📌 Netflix Standard: 8 EUR/lună (deși trebuia să fie inclus în ofertă!)
📌 Total: 19,01 EUR/lună ≈ 95,05 lei/lună

🛑 Problema majoră:
Facturarea realizată de Orange nu corespunde nici cu contractul semnat, nici cu oferta acceptată telefonic, și nici măcar cu informațiile afișate în contul My Orange.

Pe site, pachetul contractat (Premier) apare la 78 lei/lună – fără nicio legătură cu ceea ce mi s-a facturat.

📞 Este atât de greu să verificați o convorbire telefonică?!

🔴 Experiența cu Orange
Nu vreți să știți prin ce am trecut până la contractare… Ar fi trebuit să învăț din asta și să renunț. Am ales Orange crezând că este o firmă premium, dar se dovedește a fi pREMIUM la dezastru și lipsă de respect.

💬 Concluzie:
Dacă vreți să încheiați un contract cu Orange, informați-vă bine înainte! Sunt multe experiențe similare relatate pe diverse forumuri.

19 Răspunsuri 19

Snakero2000
Junior entuziast

Un aspect interesant pe care l-am observat citind pe forum (si asta doar in aceasta sectiune) este că astfel de neconcordanțe între ofertă, contract și factură par să fie o practică obișnuită la Orange. Sunt numeroase cazuri similare, unde clienții semnalează aceleași probleme legate de facturare incorectă sau oferte care nu se reflectă corect în contract sau în contul My Orange.

Din păcate, ceea ce lipsește în majoritatea acestor discuții este rezolvarea finală – nu există actualizări despre ce s-a întâmplat în cele din urmă și dacă problema a fost corectată. Ar fi util dacă cei care au trecut printr-o situație similară ar reveni cu un update, pentru a înțelege mai bine cum gestionează Orange astfel de cazuri.

Anitza53
Junior

Dacă vă ajută și eu trec prin aceleași probleme dar din păcate sumele sunt mult mai mari .Din prisma celor pățite de mine u recomand nici dușmanilor Orange

Surpriză marca Orange – Episodul 2.

Un consultant mi-a comunicat că plata primei facturi va fi suspendată până la rezolvarea situației. Cu toate acestea, Orange a emis a doua factură, tot la un preț mai mare decât cel prevăzut în contract. Și, surpriză! Pe lângă suma incorect calculată, au adăugat și penalități de întârziere pentru prima factură, deși fusesem asigurat că plata acesteia era suspendată.

Dacă nu renunțam la serviciile fostului furnizor și la oferta pe care mi-au făcut-o ca să rămân, cel mai probabil aș fi reziliat deja contractul cu Orange. Momentan, aștept răspunsul ANPC, iar dacă problema nu se rezolvă, voi merge mai departe în instanță. Având în vedere câte cazuri similare există, cineva trebuie să ia atitudine!

Snakero2000
Junior entuziast

📢 Finalul experienței mele cu Orange – Un „happy end” cu ajutorul ANPC

Astăzi, 24.02.2025, la 39 de zile de la înregistrarea primei sesizări, Orange nu a făcut absolut niciun efort să mă contacteze, indiferent de mijlocul de comunicare.

Situația, însă, s-a rezolvat cu ajutorul ANPC. Am primit o adresă oficială care confirmă discrepanța dintre contract și factură. Răspunsul Orange, trecut in adresa ANPC? „Eroarea s-a produs dintr-o eroare tehnică punctuală.”

🔍 Totuși, trebuie să menționez ceva important:
În primele două intervenții, ANPC părea să copieze direct răspunsurile Orange, luând în considerare doar clauzele convenabile operatorului, cu o concluzie de genul: „Ai semnat contractul, ești bun de plată.” Nici măcar nu s-a făcut o comparație reală între contract și factura emisă.

📌 A fost nevoie să revin și să indic explicit paragrafele din contract unde apăreau diferențele față de factură, astfel încât să fie forțați să compare cele două sume. Aparent, verificarea amănunțită a documentelor de către un funcționar public rămâne o poveste SF...

💡 Rezultatul final:

• În contul Orange, abonamentul a fost actualizat conform ofertei și contractului.
  • Valoarea integrala a facturii a fost scăzută din balanța contului.

⚠️ Concluzia finală:
Fiți foarte atenți la ce acceptați, cum acceptați și, cel mai important, rugați-vă să nu aveți parte de o „eroare tehnică punctuală” marca Orange. Chiar dacă aveți dreptate, veți avea de tras să obțineți ceea ce vi se cuvine.

🔑 Pentru cei aflați în situații similare:

• Sesizați ANPC cu toate documentele necesare.
  • Scrieți un text scurt și clar.
  • Indicați exact paragrafele relevante din contract și factură, pentru că, aparent, nici acolo nu există „timp” pentru verificări detaliate.

💪 Vă doresc succes și cât mai puține surprize neplăcute! Sper că experiența mea să vă fie de ajutor.

miha26
Junior entuziast

Cel mai prost internet! 2300 mb! Am făcut postare poate va fi vizibila! Nr.de tel.mi-a fost restrictonat sa nu ii mai pot deranja cu plângeri ca nu merge internetul prin fibra optica!