anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Voice Over 5G

Anonim
Neaplicabil

Salutare, cine poate să-mi spună dacă echivalentul VoLTE există și pentru 5G? Și dacă tot suntem în discuție... cum pot forța hotspotul de la iPhone să stea pe frecvența de 5Ghz?

7 Răspunsuri 7

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut alterego,

Da, exista VoLTE si pe 5G (atata timp cat indeplinesti conditiile pentru 5G, binenteles). Cat despre hotspot-ul facut de iPhone-uri, nu stiu sa existe vreo optiune de a-l forta sa emita pe 5GHz.

 

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Încerc să-l forțez să stea în 5G, acolo unde e la limită de acoperire sau nu e acoperire trece în 4G dar aici lipsește VoLTE în combinația aceasta de setări. Iar hotspotul funcționează doar dacă e activat Wi-Fi... la Android trebuia să fie dezactivat Wi-Fi.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Hai sa vedem daca am inteles eu bine. Pentru ca initial am crezut ca te referi la 5G (reteaua GSM), dar ulterior mi-am dat seama ca vorbesti de frecventa pe care emite hotpost-ul de WiFi (5GHz). Ceea ce evident e cu totul altceva. Motiv pentru care mi-am si editat postarea initiala. 🙂

Buun. Acuma, daca problema este 5G-ul, poti incerca sa-l setezi pe 5G ON in loc de 5G Auto. Asta ar trebui sa ajute. Daca problema e 5GHz-ul hotpost-ului de WiFi...nu stiu sa existe o solutie. Pe de alta parte, in testele mele de pana acum, a ramas pe 5GHz.

Cu scuzele de rigoare, nu mi-e foarte clar use case-ul tau. Poti sa-mi dai cumva mai multe detalii? Ce anume incerci sa faci si ce anume nu merge?

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Vorbesc despre amândouă... pe 5G nu am voice over... pe hotspot laptopul se conectează pe 2.4GHz deși suportă 5GHz și pe alt telefon care a făcut infarct mergea pe 5GHz.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Aha. E foarte clar acum.

Buuun. Sa le luam pe rand:

1. VoLTE pe 5G.

Din pacate nu am cum sa testez treaba asta. Pentru ca nu am semnal 5G in zona, si nu am abonament 5G (nu am abonament deloc). Dar stiu ca mai intrebase cineva la un moment dat, si i s-a spus ca ar merge. Daca imi joaca feste memoria, imi pare rau. Dar eu parca asa am retinut.

2. retea pe 5GHz pentru laptop.

E posibil sa fie o chestie de driver/Windows saau...hardware. Am incercat mai devreme sa fac un hotspot de pe al meu iPhone 12, catre doua laptop-uri, un Mac ruland MacOS nativ, si un alt Mac (hardware) ruland Windows 11. In ambele cazuri, reteaua facuta de iPhone era pe 5GHz.

Cu toate astea, am observat ca exista o optiune in setarile de Hotpost ale iPhone-ului, numita Maximize Compatibility. La mine e pe OFF, si cred ca default e pe OFF. Daca ai pornit-o cumva, incearca sa o setezi pe OFF, si vezi daca se schimba ceva.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

E pe OFF dar tot pe 2.4 GHz se conectează... la Android alegeam eu... aici... nada...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da...cred ca emite default pe 5GHz...si face fallback pe 2.4GHz daca, pentru un motiv anume, nu poate sa comunice pe 5GHz. Dar intr-adevar, nu ai optiunea de a alege pe ce frecventa sa emita.

Eu nici pe Android nu am asa ceva. Deci banuiesc ca tu ai probabil un soft customizat sau producatorul a adaugat optiunea asta. Pentru ca, in mod normal, nu ai (eu unul n-am gasit) nici acolo optiunea de a alege pe ce frecventa sa emita hotpost-ul.

Client Orange