anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza 5g Bacau

mariobac
Junior entuziast
De câteva zile în Bacău, rețeaua mobila de internet afiseaza conexiune 5g, însă viteza nu depășește, în cel mai bun caz, circa 105 Mbps, existând situații și de sub 20 Mbps. Cred ca sunt la începutul implementării și fac teste. Știe cineva mai multe?
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

Ne face plăcere să vă anunțăm că începând cu data de 31 mai 2023 există acoperire 5G 100% în orașul Bacău.

Vizualizare soluţie în postul original

31 Răspunsuri 31

svetalex
Senior certificat
Salut! Conform informațiilor de pe site-ul Orange https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/ 5G nu este disponibil în Bacău. Este disponibil 4G cu Viteze de până la 284.4 Mbps download Poate să existe o congestie de rețea (aglomerare) provocată de un număr foarte mare de clienți ce se conectează pe o antenă, lucru provocat după ce Orange a preluat și o parte din clienții de mobil ai fostului Telekom sau o defecțiune așa cum s-a mai discutat în comunitate.. Încearcă să faci treci telefonul pe 4G ți apoi o restartare a telefonului.

mariobac
Junior entuziast
Telefonul afiseaza 5g. Site ul orange nu este actualizat.

Razvan
#StarMember
Au dat drumul la 5G în banda N1, cam acelea sunt vitezele care se prind în general. Poate după ce vor face CA cu B3 și B7 să mai crească viteza.

mihai_13
Maestru
norocosi clientii din Bacau - pe cand si in Galati ?

Pololica
Specialist
Ar fi 3 cauze mai plauzibile: - antenele 5G sunt in probe (antene proaspat puse) si abia au fost pornite, dar nu si calibrate complet - congestie (desi ar fi nevoie de abonamente de minim 15E si cateva sute de abonati conectati la aceeasi antena) - esti departe de antena (cred ca stii ca cu cat de departezi de o antena, cu atat semnalul scad), iar semnalul 5G nu exceleaza inca.

mariobac
Junior entuziast
Mulțumesc. Prima varianta este plauzibila, înțelegând ca în prezent, pe raza BC, rețeaua ar fi în constuire. Abonamentul de cel puțin 15E, exista.

7UP
Explorator
Buna ziua, De astazi este oficial s-a dat drumul la testarea in Bacau la 5G. In reteaua Orange, 5G permite viteze maxime estimate de transfer de pana la 1200 Mbps pentru download /100 Mbps upload. => Garanteaza functionarea terminalelor 5G achizitionate de la Orange, terminale testate si validate de catre ei pentru terminalele achizitionate din alte parti recomandam upgrade la ultima varianta de soft care poate sa asigure compatibilitate 5G cu reteaua Orange. => nu garanteaza 5G la telefoanele achizitionate de la magazine terte sau de la alti operatori

Pololica
Specialist
Inca mi se pare ciudat textul "nu garantam functionarea aparatului daca nu este cumparat de la noi". Am cumparat un IPhone SE (2016) acum doi ani si putin dintr-un magazin (nu conteaza numele) si a functionat perfect. Sunt curios care ar fi diferentele fizice intre produsul cumparat de mine din magazin si produsul vandut (la vremea respectiva) de Orange (sau orice alt operator, ca si comparatie)? Nu ma leg de Pixel si de telefoanele mai putin vandute in Romania. Ar fi ideal ca textul sa sune cam asa: "nu ne asumam functionarea telefonului in cazul in care producatorul nu are un acord de servicii cu Orange" (servicii=VoLTE, VoWiFi, RoAlert si alte din astea). VoLTE si VoWiFi cam incep sa devina obligatorii (in masura in care 2G si 3G cam au o data in calendar la care ar trebui sa fie trase pe dreapta). Ca sa raman in intrebare: am un Huawei Nova 8i (e dual sim) cumparat de la Orange si, pe langa Orange, am bagat si o cartela de Vodafone (abonament PJ). A mers perfect Apel 4G si Apel WiFi (evident, ambele cartele in telefon, dar si inchise pe rand, ca sa nu am dubii). Nu mai spun ca sotia, care este pe Vodafone (motive strict legate de semnalul de la ea de la munca) are telefon cumparat de la Orange, folosit in Orange cateva luni si de vreo 2 ani e in Vodafone si functioneaza perfect (chiar daca la momentul introducerii cartelei de Orange, a fost instalat un programel al Orange pentru setarile de retea). Ar fi, zic, solutia sa nu activeze aparatul daca nu corespunde, si atunci e simplu (evident, cand exista o gama larga de produse certificate/colaborare intre operator si producator).

mariobac
Junior entuziast
Sunt cel care a lansat inițial întrebarea cu 5g în Bacău. Am primit răspunsul cu lansarea oficiala a testării 5g în Bacau, însă este ciudat un lucru. Astăzi, la momentul la care scriu, telefonul îmi afișează încă 4g+, deși este achiziționat de la Orange, anul trecut. Este un aparat s21+ 5g.

Pololica
Specialist
De vazut zonele unde sunt antenele 5G. Nici in Bucuresti nu se prinde peste tot 5G.

mariobac
Junior entuziast
5g este disponibil doar în zona centrala și nordul Bacăului.

Razvan
#StarMember
5G fake la Bacău.

Razvan
#StarMember
5G zona central-vestică

mariobac
Junior entuziast
Zona de sud a Bacăului. Ora 16.45, 20.08.2022