anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Teste viteză nperf/ookla

Dimitrie569
Explorator

Întrebare: Distanța serverului față de cel care testează viteza de internet va avea impact într-un fel asupra acurateței testelor?

De ex. Bacău - București va avea vreo diferență în acuratețe față de bacău-bacău?

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember & November Problem Solver

Salutare!

Din ce am observat eu, dacă ești mai departe de București, este bine să faci test pe server mai apropiat. De regulă, dacă faci test pe servere mai îndepărtate, ping-ul va fi mai mare. 

Repet, este doar o părere personală, din propria experiență!

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

Vio73

Salutare!

Din ce am observat eu, dacă ești mai departe de București, este bine să faci test pe server mai apropiat. De regulă, dacă faci test pe servere mai îndepărtate, ping-ul va fi mai mare. 

Repet, este doar o părere personală, din propria experiență!

Ce-i drept am făcut odată un test de viteză cu 5g în bacău pe nperf (server bucurești) și mai puțin de 15ms nu-mi ieșea

Am făcut altădată cu ookla (server bacău) și mi-a ieșit 8-11ms 

Este un lucru bun de știut 🙂 (odată la 5g pe nperf am avut 100 ms și ceva😂, știu că e nsa, dar tot nu puteam crede)

Vio73

Eu sunt relativ aproape de București  ( în Pitești) și fac în general pe servere de București.

Uite unele de ieri.

Vio73_0-1733662279215.jpeg

Vio73_1-1733662333869.jpeg

Observ că nperf mai au de lucru la latență😅 (dacă e bucurești și pe ookla)

A, și... eroarea testului de streaming e și aia o problemă comună..

Vio73

Da, plus că la mine e făcut pe 5g și scrie că e pe 4g ( LTE). 

Dacă e pe nsa, nu e de mirare, la nperf e la fel

Vio73

Îți dai seama că e pe NSA!

RafaHelper
#StarMember

Salut @Dimitrie569

Nu are impact. Daca faci un test de viteza de aici pe un server din alta tara va aveam impact. Pentru locatii din Romania, conteaza mai mult daca vorbim de acelasi operator de internet pentru ambii interlocutori sau ce performanta are acel server sau ce dimensiune de banda suporta sau daca dispozitivul tau poate duce toata lungimea de banda conform abonamentului.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Distanta la server are relevanta atat timp cat nu este folosit prea intens de prea multi in acelasi timp. Considera ca acele teste de viteza reprezinta pachete (asa cum sunt cele de la Cargus sau Fan Courier) care pleaca de la tine catre server si vin catre tine. Cu cat masinile sun mai vechi si strazile mai aglomerate, cu atat viteza va fi mai mica (si timpul de asteptare mai mare).

Pe langa asta, conteaza si infrastructura prin care se face testul:

• cat de incarcata este reteaua serverului
  • cat de incarcata este reteaua "consumatorului" (la cine face testul)
  • aparatura (una e ca serverul sa aiba HDD si alta e SSD cu toate conexiunile de ultima generatie, respectiv una e un telefon din 2015 cu Windows Phone 8.1 si alta este IPhone 16 Pro).
  • incarcarea retelelor (a utilizatorului si a serverului)
  • etc