Sunt client al companiei Orange din 1997. 4 abonamente la Orange. Persoana juridica. Recent am facut o cerere de reofertare . Sunt contactat de o doamna Iasmina care imi propune pachetul de 15€ tva inclus (pachetul standard de pe site care il poate obține orice cetățean al României fara nici o zi de vechime în retea) , iar pentru vechime imi oferă 50% reducere in primele 8 luni. Asta ar însemna că primesc pachetul la 7.5€ tva inclus. Pana aici totul ok. Surpriza mare vine acum, pachetul are o perioada contractuala exclusiva de 24 de luni, iar după cele 8 luni pachetul va avea un cost de 15€ tva inclus, pana în luna 24. Pachetul standard de pe site. Practic dupa 24 de ani de vechime în retea, nu primesc absolut nimic. Primesc un pachet standard, care il poate primii orice cetățean al României, fara nici măcar o zi de vechime în retea. Si ca totul sa fie cum trebuie, stimata doamna Iasmina (cea care m-a si reofertat de altfel), lasa o nota pe contul meu, ca eu sa numai primesc o alta oferta de la alta persoana daca nu accept oferta dânsei. Acum eu ma întreb, vreunul din voi, toți cei de aici, acceptați un pachet standard de 15€ care il poate obține orice abonat fara nici măcar o zi de vechime în retea, dupa ce tu ai o vechime de 23 de ani, si oferi bani companiei Orange de 23 de ani ? Acum cei de la Orange zic ca sunt eu un client mai pretentios ca nu accept un pachet standard dupa 23 de ani de vechime. Ca și curiozitate, ar accepta cineva un pachet standard dupa o vechime de 23 de ani ? Acum pentru cei care întâmpinați aceeași problema, va dau un sfat. Cum vad eu rezolvarea din punctul meu de vedere. La telekom au o promoție de Black friday, primești absolut totul nelimitat, la 0€. Am comandat deja o cartela de la telekom cu totul nelimitat. Care urmează sa ajunga prin curier. Cartelele sunt gratis momentan, promoție de Black friday. Bineînțeles nu cred ca vor rămâne gratis. Din câte am citit pe site lor, acestea vor fi 5€ tva inclus. Si fara perioada contractuala. Si acum ma gândesc, cum este mai bine, sa plătesc la Orange 15€ tva inclus dupa 24 de ani de vechime, sau la telekom 5€ tva inclus, pentru aceleași beneficii ? Eu voi baga cartela de la telekom in telefon, si o voi folosii o perioada simultan cu ceea de la Orange. Ca sa verific semnalul, viteza de internet, etc. Daca voi vedea ca serviciile telekom se ridica la așteptările mele, si semnalul va fi bun, iar internetul va functiona bine, voi renunta definitiv la Orange, si imi voi porta nr la telekom. Pana acum am fost probabil ca mulți alții de aici, m-am ferit de nou, m-am ferit de schimbare Acesta este singurul motiv pentru care nu am plecat încă la telekom. Dar acum ca am apucat sa comand aceasta cartela, o voi folosii o perioada, si daca voi vedea ca nu am probleme cu semnalul, iar internetul funcționează bine peste tot, voi face portarea numerelor la telekom si voi rămâne la telekom. Asa ca, sfatul meu, nu va feriti de nou, nu va feriti de schimbări este o mare greșeală. (greșeală care recunosc, am făcut-o și eu pana azi). Comandați cartelele de la telekom cat sunt încă gratis, iar dacă sunteți mulțumiți de semnal în zona voastră, faceti schimbarea imediat. Curaj celor care au tot ezitat exact ca mine, sa faca schimbarea. Telekom e soluția. Si in final un calcul matematic rapid referitor la cost. Orange 7.5€ x 8luni = 60€ ( în primele 8 luni ) 15€ x 16 luni = 240 € . 240€+60€ = 300€ . In total la Orange as platii 300€ in 2 ani de zile. La telekom 5€ x 24 de luni = 120€. In 24 de luni, scutiți 180€ la un singur abonament. Daca sunteți persoana juridica si dețineți 4 abonament ca mine, in 24 de luni scutiți 720€ pentru 4 numere de telefon , având aceleași beneficii, doar operatori diferiți. Alegerea va aparține. Astept părerile voastre.