anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Smart Wifi Orange vs. Telekom

Firefly
Cunoscător
De câteva zile apuc și eu sa ma uit la TV și ma înnebunește reclama celor de la Telekom cu Smart Wifi ul lor. Ce-i drept pare o chestie grozava și ma întrebam dacă și la Orange exista asa ceva?
Dacă Orange nu oferă asa ceva cred ca un astfel de produs poate 'fura' un număr destul de mare de clienți Orange, mai ales elevi de liceu sau studenți.
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
@Ce ai vazut tu in reclama Telekom nu este altceva decat un router wifi cu suport gsm. Adica introduci o cartela SIM in el pe care ai activat deja o optiune de internet, bagi jucaria in priza si ai internet. Pana si defunctul Zapp avea ceva asemanator inca de pe la inceputurile anilor 2000. Tin minte ca rulau o reclama cu niste studenti intr-o camera de camin, pana de curent iar ei continuau sa stea pe net pentru ca aveau nu-stiu-ce-modem portabil alimentat din portul USB din laptop. Ceva asemanator comercializa si Orange. 1. Huawei B525 4G Plus Fixed Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b525-4g-plus-fixed-flybox 2. Huawei B311 Fixed Flybox 4G https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b311-fixed-flybox-4g-white-cu-antena 3. Alcatel HH40V LTE Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/alcatel-hh40v-lte-flybox 4. Huawei E5573B Airbox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-e5573b-airbox Ultimul este un hotspot wifi portabil, cu acumulator (nu necesita priza) si vad ca este sigurul ramas pe stoc, din cele prezentate aici. Repet, nimic special. Partajarea conexiunii la internet o poti face extrem de simplu si usor cu ajutorul unui smartphone de buget + o cartela SIM prepay avand o optiune internet prepay activa.

Vizualizare soluţie în postul original

88 Răspunsuri 88

Ascary
Campion certificat
E vorba de cei care nu au acces la internetul prin fibra nu de "pus botul". Internetul 4G este singura alternativa uneori indiferent in care retea te afli.

Vio73
#StarMember
Eu am internet 4g de la Orange în rural și merge destul de bine. Are fibră Akta, chipurile, dar face destule pauze și chiar nu m-aș băga la așa ceva. Prefer Orange, așa cum este! Sunt convins că vor mai mări limita de GB la abonamentele Home net 4g!

Elenanika21
Începător
În comparație cu Vodafone care au același tip pe rooter, Orange nu îți permite să te deplasezi cu el din zona de domiciliu unde s-a făcut conectarea, in schimb cel Vodafone nu ești limitat de zona. Asta n-ar fi nimic dacă nu ai plăti o taxă de 2 euro pentru limitarea zonei unde te afli. (Ai una gratuita pe luna, adică ai plecat la Brașov, te întorci acasă plătești 2 euro pentru limitarea zonei, ceea ce nu este normal mai ales că tu consumi din traficul tau de net și este pur și simplu o cutie cu cartela pe care o bagi in priza.

Vio73
#StarMember
Ba da, poți și la Orange. Îți spune unul care a făcut-o de multe ori! Ideea este să te încadrezi în acoperirea aceluiași sector al antenei pe care te-ai conectat inițial, pentru că altfel te deconectează automat.

yahoo22
Junior
Pot sa mai vin cu un feedback dupa o luna de utilizare a Smart Wi-Fi-ului de la Telekom dupa ce am renuntat la Home Net 4G. Per total sunt multumit, mai ales ca acum lucrez de acasa. Strict pentru navigat pe net, e super ok, diferenta ca de la cer la pamant fata de Home Net 4G, in plus ma costa o treime fata de cat ma costa la Orange. Reusesc sa tin 2 PC-uri conectate la router(le tin conectate prin cablu) si telefonul personal in acelasi timp. Se misca mai mult decat decent si la download e OKish, nu ca Home Net-ul in zilele lui bune, dar macar functioneaza. Reped, nu neaprat cred ca reteau era problema la mine, ci router-ul primit de la Orange era problema. Cum nu mi s-a oferit vreo alternativa cand m-am dus sa reziliez desi am spus problema.. am plecat. Router-ul astora e de-o hidosenie absoluta dar m-am obisnuit cu el. Si inca un lucru important, NU iti este limitata utilizarea pe o anumita arie. Am scos cartela si am bagat-o intr-un modem portabil pe care l-am folosit la navigatia masinii, a mers brici pe toata lungimea traseului intre Bucuresti si Targoviste. Per total, imi fac treaba cu el, sunt foarte multumit.

Ascary
Campion certificat
Yahoo si care e diferenta aia "de la cer la pamant" ca in afara de o mai mare stabilitate a conexiunii eu nu am vazut,ca sa nu mai spun ca totusi la viteza,4G-ul Telekom e la jumatate fata de cea a lui Orange? Eu detin ambele routere,Orange si Telekom.

yahoo22
Junior
De la cer la pamant e ca unul mergea cu intermitente in timpul zilei, seara mai deloc, efectiv imi venea sa il sparg, in timp ce cu astalalt, cum am zis, tin 2 PC-uri(prin cablu de la router ca si asta conteaza) si un telefon si merge fara intreruperi. Viteza nu e chiar la jumatate, e mai mica ca la Orange dar nici chiar la jumatate. Pentru navigat pe internet e ok. Compar cu viteza la momentul achizitiei Home Net-ului si in urmatorul an si ceva dupa achizitie, care intr-adevar a fost foarte buna. In ultimele luni n-a mai putut fi vorba de viteza.

Ascary
Campion certificat
Stiu despre ce vorbesti Yahoo si ai dreptate,4G-ul Telekom e mai stabil. De exemplu mie o boxa Google Home nu mi s-a deconectat niciodata in doua luni de cand am routerul Telekom,in vreme ce cu routerul Orange se deconecta zilnic chit ca semnalul este foarte bun.Cred ca e vorba de echipamente diferite Telekom vs Orange.

Vio73
#StarMember
Mie nu mi s-a întrerupt niciodată în ultimii 2-3 ani netul de la Orange, în afara momentelor când a mai picat curentul. Am ruter Huawei B 525!

Ascary
Campion certificat
Nu nu Vio,nu intelegi,nu este vorba de intrerupere,adica de inchidere total al netului ci de schimbarea ip-ului dinamic si atunci legatura intre boxa Google si router cade. Este foarte sensibila la asta. Nici mie nu prea mi-a cazut netul,poate doar atunci cand a fost vreo mentenanta sau s-a mai taiat cate o fibra pe undeva.

Vio73
#StarMember
Nu știu detalii din astea, dar e bine. Mai mult net trebuie!

Petrisor
Junior entuziast
Salutare. Am abonament Orange Home net cu trafic de 100 giga. Modemul este Huawei b 311 flybox, de care sint destul de multumit, mai ales dupa ce i-am mai conectat o antenuta cu ventuza (viteza in jur de 40-50 Mbps, merge netflixul direct din smart tv-ul conectat prin ethernet la reteaua din casa). Doua intrebari am si eu: 1. Se merita sa trec pe un modem huawei 525? (precizez ca actualul modem il tin in pod si il folosesc strict pt distribuirea net-ului in casa, la prize) 2. Pot avea mai mult trafic 4g pe abonament? (100 de giga nu-mi ajung, mai ales acum cind ne uitam mult la filme). Multumesc.

Vio73
#StarMember
Sunt abonamente cu 160 gb. Și da, e mai ok B 525, dacă ai 4g+ în zona ta. Dar și asa e mai bun!

Ascary
Campion certificat
Niciodata nu vom fi multumiti. Imi aduc aminte de vremurile cand aveam Homepack Orange cu 12GB trafic inclus la 18 euro. Acum am 160GB la 12 euro si tot nu-s multumit :)) Noroc cu optiunea Happy Night care ne mai ajuta cumva. Viteza pe care o ai acum este foarte ok si nici nu cred ca ai avea nevoie de mai mult asa ca nu vad rostul sa investesti intr-un alt router cat timp acesta merge bine. Eventual ia un extender ca sa ai semnal mai bun in locuința.

Petrisor
Junior entuziast

Multumesc de feedback.

Cu prima ocazie trec si eu la 160 giga.

Ma gindeam la o antena externa mai rasarita pt. imbunatatirea semnalului, ceva in genul asta (https://www.dipolnet.ro/antena_router_4g_lte_alp_800-3000mhz_2x10m_cu_sma__A7054_10.htm), desi, cum ati spus, e bine si ce am acum.