anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

O mică problemă: fără hotspot mobil în timpul unei conversații

Anonim
Neaplicabil
Bună dimineața dragilor,
eram obișnuit și-l consideram un... must have... ca atunci când vorbesc la telefon conexiunea de date mobile să nu-mi pice... mai ales în perioada pandemiei când singura conexiune de internet era cea de mobil și puteam lucra liniști pe laptop în timp ce vorbeam la telefon.
De-o bună bucată de vreme, să fie cam două luni, observ că atunci când vorbesc la telefon nu mai am internet mobil... am presupus că nu se împacă frecvența de 5GHz pe care am setat hotspotul pentru a beneficia la maxim de conexiunea mobilă (înainte țineam hotspotul pe 2.4 GHZ) dar m-am trezit că vorbesc la telefon cu căștile bluetooth în telefon și având nevoie de o informație de pe internet am descoperit că datele mobile sunt complet moarte în timpul unui apel.
Ca să nu existe dubii, n-am modificat nimic în setările telefonului, îmi apare iconița VOLTE atunci când telefonul e în standby... n-am fost atent dacă mai apare atunci când inițiez un apel... așa că stau și mă întreb ce poate să fie la mijloc?
Aveți idee, s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situație? Precizez că nu e o situație punctuală sau aleatorie, nu... tot timpul când vorbesc nu mai am internet pe telefonul mobil.
27 Răspunsuri 27

mihai_13
Maestru
sigur este ceva din "setari" - acum a facut o proba cu un laptop Dell si un S20FE5G si pot folosi telefonul si am "net' pe telefon in cele doua variante si pe date si pe wifi proba facuta in cele doua variante separat

Anonim
Neaplicabil
@mihai_13 hotspot-ul e setat pe banda de 5GHz sau pe 2.4 Ghz?

mihai_13
Maestru
2.4 ..........

Anonim
Neaplicabil
Încearcă și pe 5Ghz că poate aici apare o incompatibilitate... eu din telefon doar atât am modificat...

mihai_13
Maestru
a ramas conectat in date si pe 5ghz - am facut proba si am sunat si am intrat si pe net cu telefonul in timp ce "dadeam" net si la laptop , bine inteles viteza era execrabila 🙂

Pololică
#StarMember
O prima recomandare: verifica (aleatoriu) in apel ce semnal ai (4G (VoLTE)/H+ (3G) sau nimic (2G)). Daca nu iti apare nimic inseamna ca esti pe 2G si atunci raspunsul e simplu: in tehnologia 2G (EDGE) prioritar este apelul telefonic. Ca sa fie mai simplu: pune telefonul in 3G (eventual vezi ce-ti apare la Retele la Cautare manuala). Daca e lipsa (3G), si telefonul mai pica din VoLTE, inseamna ca aici e problema.

Anonim
Neaplicabil
@mihai_13 mulțumesc... deci aici e buba... dar mi se pare destul de ciudat... că nu văd legătura... sunt 2 chestii diferite... conexiunea telefonului cu rețeaua, serviciul VOLTE și partea de hotspot care e wi-fi pe invers...

Anonim
Neaplicabil
@Pololica la mine a fost dintotdeauna setat 4G/3G/2G

Anonim
Neaplicabil
Ar fi o idee să-l forțez să stea doar în 4G?

arsradu
#StarMember
Da, si mie imi miroase a 2G. :)) Altfel, n-ar trebui sa aiba vreo legatura hotspot-ul cu apelul. Am testat si eu un pic mai devreme. Facut hotspot, conectat de pe laptop, testat datele mobile (si pe laptop, prin hotspot pe WIFI, si direct pe telefon). Totul ok. Am facut apel, telefonul are VoLTE (deci a ramas pe 4G), hotspot-ul a ramas activat si el, datele mobile (laptop & telefon) in continuare functionale. Deci, pare o chestie particulara. Fie cu semnalul in zona aia, fie ceva din telefon. Eu as putea sa-ti mai recomand sa incerci sa treci telefonul pe 3G/2G fortat, dupa care inapoi pe 4G. Daca ai optiunea, ai putea sa-l pui fortat pe 4G. Eu nu am asa ceva. Doar 4G/3G/2G, 3G+2G, 3G only, sau 2G only. Nu am 4G only. Dar daca ai, sigur, poti incerca.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
@arsradu am făcut ce-ai sugerat și nici pe 3G/2G n-am internet deloc atunci când inițiez un apel, pe 4G simbolul VOLTE apare pe ecran în timpul apelului...

Pololică
#StarMember
Mie asa imi arata apelul si cu hotspot catre laptop (vitezele sunt in timpul apelului la interior).

Anonim
Neaplicabil
@Pololica și ce caută Digi în ecuație?

arsradu
#StarMember
Alterego, ai cumva la indemana un alt telefon pe care sa incerci? Doar ca sa excludem telefonul din ecuatie. Daca pe acelasi telefon a mers pana acum, inseamna ca nu e telefonul. Dar zic asa, doar ca sa confirmam. De asemenea, e posibil sa fie o problema fie pe contul tau Orange (pentru confirmare, poti incerca eventual un alt SIM in acelasi telefon), fie o problema de retea. Pentru ambele cazuri, trebuie luata legatura cu cineva de la Orange, pentru verificare concreta, fie pe cont, fie pe zona respectiva. Daca iti afiseaza VoLTE, inseamna ca ramane pe 4G, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ai date. Si direct pe telefon, si implicit si prin hotspot. Daca nu ai...e o problema.
Client Orange