anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu merge internetul 5G (Cluj Napoca)

Bună seara ce se întâmplă cu internetul de la orange?! El cică e “5G” dar merge ca HDSPA …

12 Răspunsuri 12

arsradu
#StarMember

Salut,

Pe ce telefon? In ce zona?

Client Orange

XsMax știu nu suportă 5G dar am routerul 5G și nu merge

FLo1
#StarMember

@Alexandrufarcas: Bun venit în Comunitate.  Să nu generalizăm condițiile. Contează tipul de abonament,  zona în care utilizezi serviciile de voce mobilă, telefonul utilizat, iar pentru 5G e important să existe semnal 5G în zonă și să ai profilul 5G activat. Poți oferi câteva detalii în acest sens? Mersi.

Salut da sunt din Cluj Napoca locuiesc la 5km de centru și am abonamentul smart plus 15 și merge ca naiba nu am 5G nu suporta telefonu dar routerul pe care îl am e 5G și da aici este semnal 5G da nu se conectează 5G …

Salut.

O clarificare importanta: routerul tau NU e 5G. E 5GHz. E doar frecventa de 5GHz pentru WiFi. Nu are nicio legatura cu 5G-ul (care vine de la 5th Generation) de la retelele GSM. Deci nu, nici vorba de 5G pe router.

De-aia consider ca producatorii de echipamente au facut rabat la vopsea si din cauza asta creaza confuzie.

Client Orange

Bun accept ce zici dar de ce nu îmi merge netu man nici cs nici fivem nu pot nu îmi merge nici 1440 pe YT .. aiurea 

Probabil pentru ca sunt foarte multi utilizatori in aceeasi zona. YT 1440 pe telefon...nu stiu daca are rost. 

Fa un test de viteza cu aplicatia speedtest si vezi ce viteze ai.

Client Orange

 Nu Radu nu ai înțeles am zis ca am router … am o cartela de voice ce o țin ca internet în router pentru pc ca mi-a zis domnu ăla de la shop ca e de internet…

Ah, ai un router 5G? Pentru ca stiu ca majoritatea, daca nu chiar toate, erau (momentan) doar 4G. Dar posibil sa fi aparut si modele cu 5G. Poate trebuie activat 5G-ul pe SIM-ul respectiv. Stiu ca parca nu vine activat by default.

De curiozitate, ne poti da si noua modelul? Ar trebui sa fie tiparit pe o eticheta undeva.

Oricum...situatia e aceeasi si in caz ca intri de pe telefon, si in caz ca folosesti acel router si te conectezi la el prin WiFI. De pe telefon nu poti intra oricum, pentru ca nu e compatibil 5G.

Daca te conectezi la el prin WiFi, vezi sa fii pe banda de 5GHz. Nu pe cea de 2.4Ghz.

Client Orange

"Cartela de voice" este abonament sau PPY? Pentru că depinde și tipul serviciilor activate pe SIM + profilul de 5G activat. Totuși SIM-ul fiind în router, nu prea cred că ți s-a garantat 5G fără un router oferit de Orange.

Dacă sunt 5km spre vest, zona este destul de aglomerată, ceea ce face ca viteza internetului să scadă. Decongestionarea va fi un proiect de durată, mai ales că zona e cam dependentă de un operator unic, exclusiv pe Orange, restul fiind cu semnal și mai slab.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ca să ai acces la viteze 5g, trebuie să ai acoperire 5g și routerul să suporte această tehnologie. Dacă nu este routerul 5g, nu are cum să funcționeze.

Este cumva acest model?

https://www.orange.ro/magazin-online/tp-link-modem-nx-510v-5g-flybox-5g-white-pd-60668

Sau unul de la Huawei, tot în genul acestuia?

Că altfel, dacă routerul nu suportă standardul 5g, nu vei avea acces la viteze 5g, chiar dacă ai abonament și acoperire. Vezi ce scrie pe el ( ce model este) și revino pe topic cu detalii.

Pe deasupra, contează și dispozitivul/ dispozitivele pe care îl / le folosești.

Mulțumesc!