anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu îmi merge internetul deloc în Franța

Elena_50
Începător
Bună, am reîncărcat cartela cu 12€ în 24 ianuarie. Eu sunt în Franța.
Acum îmi apare ca și cum ar fi dezactivate datele mobile
Ce sa fac? Nu îmi mai merge internetul deloc.
Nu am consumat cât am avut. Să fie de vină telefonul?
3 Răspunsuri 3

Florin_D
Cunoscător certificat
Buna, problema ta poate fi din mai multe locuri! In primul rand este posibil sa ai dezactivata setarea din telefon de date mobine in roamning! Aceasta functie se regaseste in setari/ retele mobile/ roaming date... Acestea sunt specificatii pentru sistem de operare android. Ar mai putea fi si lipsa setarilor APN pentru date mobile pe care le poti gasi https://www.orange.ro/setari-telefoane/#/ Sper sa reusesti sa-ti rezolvi problema si asteptam un raspuns din partea ta sa ne spui si noua cum ai rezolvat problema. Mult succes!

Vio73
#StarMember
Salutare! Dacă ai folosit mai mult timp datele mobile și numărul respectiv în roaming, s-ar putea să se fi încălcat politica de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming. Ai detalii pe aici: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Încearcă totuși să dai un restart la telefon și vezi ce face și ia legătura cu un reprezentant Orange, care te poate ajuta ( pe Chat, email, etc). Succes!

Razvan
#StarMember
Dacă ai folosit resursele în roaming mai mult de 60 de zile, ai intrat sub monitorizare și posibil să ți se fi tăiat accesul la date mobile. Mai multe detalii la https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-functionare-roaming-see https://comunitate.orange.ro/questions/2490590-fac-serviciul-roaming-functioneaza Vezi în care situație te afli. Succes!