anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dacă nu ai viteza de 14 Mbps download între orele 23-7 poți primi bani înapoi?

Dragos10947
Junior entuziast

Salut, am văzut ceva care spunea că dacă nu ai viteza de maxim 14 Mbps download între orele 23-7 și faci teste din oră in ora, poți primi bani înapoi, e adevărat?

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Unde ai văzut?

Dragos10947
Junior entuziast

https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/

La secțiunea viteza de transfer a datelor 

Mda... Mult succes sa indeplinesti toate conditiile de acolo. Ar insemna ca nu mai dormi, stai si faci teste toata ziua, eventual nu pe numarul tau, pentru ca mai ai si aplicatii, care consuma si ele din banda, si tot asa. Ah, si trebuie sa ai semnal FULL in momentul testului. Ceea ce de cele mai multe ori nu se aplica. Problema cea mai des intalnita nu e atat de viteza, cat de semnal slab.

Deci, trebuie sa stai langa antena, eventual PE antena, catarat, cu telefonul in brate, sa nu bata vantul, sa nu bata soarele, sa ai cel putin 20 la suta baterie, sa nu suni pe nimeni, sa nu ai nicio aplicatie deschisa, sa nu dai/sa nu primesti niciun mesaj, si eventual sa nu respiri, nu cumva sa scada viteza din cauza asta.

Conditiile impuse sunt ridicole, dupa parerea mea. Nu zic ca nu sunt chestii care influenteaza calitatea semnalului si viteza de net. Dar sunt metode mult mai usoare de a determina daca sunt sau nu probleme in zona respectiva, fara sa pui clientul sa-ti faca un milion si unul de teste, sa-si faca cont pe Netograf, sa fie logat in el in momentul testului si tot felul de chestii de genul asta. Altfel spus, faci tot posibilul astfel incat NIMENI sa nu vrea vreodata sa-ti faca acele teste. Si daca totusi sunt nebuni care le fac, fii sigur ca acea despagubire va fi infima. Asta presupunand ca se aliniaza toate planetele, ca sesizarea ajunge unde trebuie, si ca si primesti un raspuns.

Concluzia o tragi singur. Dar da, teoretic, ai putea sa faci chestia asta, conform celor scrise pe site.

Client Orange

Salut. Extrem de bine punctat! Multe persoane nu observa acest aspect pana la urma, firesc. Daca nu ai semnal cat mai puternic, nu poti avea nici latime de banda satisfacatoare. Modulatie de amplitudine si in frecventa.

arsradu
#StarMember

Daca nu am niciodata 14Mb/s pot sa nu platesc deloc? 🙂 Mi se pare un pic cam mult… Si da, si eu as vrea sa vad sursa acelei informatii. Pentru ca nu pare legitima.

Client Orange

FLo1
#StarMember

Interesant cele ”văzute” de tine. Dar până la ceva concret (link, document) pe care poate ni-l poți prezenta pentru confirmare, cele menționate de tine sunt doar ”simple dorințe”. Poți să ne spui unde ai văzut? Dacă îți mai aduci aminte locația.... revelată.

Anonim
Neaplicabil

Salut

Eu am auzit că marmota înveleste ciocolata in staniol.

Pololică
#StarMember

Salutare!

https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/

Vezi la "Parametri tehnici". Viteza ca viteza, dar conteaza si conditiile. Masuratorile se fac in strada ("in aer liber" fara prea multe obstacole).

BlackWolf
Senior certificat

Salut! Din ce stiu eu, nu prea e adevarat, dar ar fi fost interesant sa fie asa. Eu cand aveam probleme cu viteza de net mobil pentru ca era sub 10 Mbps mai mereu si tot sunam la ei sau le scriam, imi spuneau ca limita de download este de 2 Mbps, iar daca viteza este de minim 2 Mbps si nu scade sub, este in parametri si nu au ce face. Aveam 4G+...

Cred ca au fost ridicati recent (ca valori). Nu-mi dau seama de cand, dar stiu ca pana in urma cu ceva timp valorile minime nu treceau de 2Mbps in nu stiu ce context (parca 2022-2023, nu bag mana in foc ca nu m-a lasat memoria).

Da, s-ar putea sa ai dreptate, acum nu mai stiu cum e, dar atunci asa era. Asta era prin 2022 cand aveam probleme si tot faceam sesizari. Nu au rezolvat problemele nici pana in ziua de azi, tot la fel de rau merge si a trebuit sa ma mult la alt operator...