anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Zero semnal zona Rasnov

MariusAdrianS
Începător

Salutare,

Avem o mica casuta, in zona Rasnov ( Valea Glajeriei) - https://maps.app.goo.gl/P9LFYhMgt4C4JW3aA

Am achizitionat un router   HUAWEI  Airbox B311-221 ce are doar o mica antena SMC? As dori o confirmare daca stiti. Si am cumparat si 3 cartele prepadi , Orange, Vodafone si Telekom, avem si un DIGI.

Pe toate mai putin Telekom se pierde semnalul foarte prost, iar viteza maxima am prins 300kbs constant, sunt fluctuatii foarte mari seara/ziua.

Ma gandeam sa pun, pe baza a ceea ce am citi pe forum aici o antena de genul acesta la router:

https://www.dipolnet.ro/antena_lte_atk-log_alp_800-3000mhz_cablu_de_10m_sma__A7044_10.htm

 

M-am uitat si peste acest site:

https://www.cellmapper.net/map?MCC=226&MNC=10&type=LTE&latitude=45.50444983925101&longitude=25.39881...

 

Si vad ca antena aceea cea mai apropiata din dreapta este fix peste un deal.


Ce solutii as avea? cu cost minim si cu cost mai mare?

Ce tip de retea ar fi cea mai apropiata? ce pot face cu echipamentul pe care il am,.

 

Orice raspuns este apreciat.

Multumesc

 

 

 

 

4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember

Salutare!

În primul rând, acel router pe care îl ai este foarte instabil pe soft și nu face CA ( adică nu este 4g+). Eu recomand un Huawei B 530, 535 sau 525.

Deci routerul este foarte important!

Îți spun asta în calitate de utilizator a acestui tip de serviciu timp de peste 12 ani, cu multe tipuri de routere 3g/ 4g/ 4g+.

Iar cu antenele, cel mai bine este să îi contactezi pe cei de la site-urile dedicate și să le ceri ajutor specializat. Ei ți-l vor oferi, iar în cazul în care nu funcționează soluțiile respective, ai drept de retur in 30 de zile.

Succes!

DanielaH
Moderator

@MariusAdrianS, ai luat legatura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?

Blue12
Senior

Poate problema este cauzata de amplasarea celei mai apropiate antene tocmai peste un deal, deci semnalul s-ar putea sa ajunga mai greu pana la tine. Nu poti incerca cartelele altor operatori in router-ul pe care il ai? Incearca sa le elimini codul pin prima data, iar daca sunt incarcate atunci poti vedea daca routerul functioneaza pentru alte retele, caz in care problema este distanta de la tine la antena. Altfel, problema este fie sim-ul, fie router-ul. 

Ps. Pe cellmapper poti vedea daca pe antena respectiva sunt prezenti si alti operatori, daca sunt, si ai semnal la ei, in special la Telekom, atunci din nou problema e clar routerul.

MariusAdrianS
Începător

Multumesc pentru raspunsuri. Sa le luam pe rand.

1. Da am facut o sesizare catre Orange acum ceva timp ca am semnal spre zero pe date. Ceea ce este trist deoarece am abonament destul de bun cat si telefonul de munca tot pe Orange este.

2. Am achizitionat o antena externa pentru B311, stiu ca nu este wow, dar sper cu atena aceea externa sa ajungem macar la 1/2mbs. Momentan vorbim de 100kb in conditii wow, - ANTENA LTE ATK-LOG ALP (800-3000MHZ, CABLU DE 10M,SMA) 

3. Nu imi dau seama care e cea mai apropiata antena si cine emite de pe ea. Da, cea din Bran, chiar de peste deal este ecranata de acel deal. Voi incerca cu antena sa o poziitonez in mai multe moduri poate obtinem ceva semnal.