anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza pe cablu inferioara cu cablu Ethernet Cat7!?!!

CristianM1977
Junior entuziast

Salut,

am abonament ,,Fibra 2000", ZTE F6600R si aveam constant 300 mb/sec prin Wi-Fi pe tv. Ceea ce pare suficient. Ascultand sfaturile specialistilor pt stabilitate am cumparat un cablu Ethernet Cat7 si ce sa vezi?!!  VITEZA NU MAI TRECE DE 90 MB/SEC. Unde ar fi buba? Multumesc.

13 Răspunsuri 13

FLo1
#StarMember

@CristianM1977: Viteza pe cablu UTP unde ai constatat-o? Pe TV, smartphone sau PC? Pe LAN, cablul este din routerul ZTE sau mai ai alte echipamente intermediare? Fiecare dintre acestea poate influența viteza de care dispui.

Salut, schema e asa:

TV > Wi-fi  - viteza constanta 300 mb/sec download

TV > cablu > ONT(zte) - viteza 90 mb/sec download

Laptop > Wi-fi - viteza 200 mb/sec

Laptop > cablu > ONT - 90 mb/sec

Pe ambele device-uri viteza de transfer scade drastic cu ,,ajutorul" cablului. E ceva setare in ONT care limiteaza LAN-ul sau ce **beep** are?  Multumesc.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Mmm....da, in mod normal ar trebui sa fie fix invers. Pe WiFi, as zice ca vitezele sunt decente. Absolut suficient pentru video streaming. Pe LAN....nu prea e ok deloc.

In cazul tau, as zice problema este cablul in sine. N-ai un cablu normal (CAT 5/CAT 6) prin casa? Ar trebui sa fie mai mult decat ok.

Apropos, se pare ca mai sunt si altii cu probleme similare cu cabluri CAT7. Ai aici un post de pe Tom's hardware (in Engleza, dar banuiesc ca n-o sa fie o problema).

Deci, recomandarile mele ar fi:

  1. daca ai un alt cablu mai vechi prin casa, testeaza si cu el.
  2. daca face o diferenta, fie foloseste-l pe ala in continuare, fie cumpara un cablu similar.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Ai testat cablu direct in PC ce viteze ai?

Deci, pe TV - wi-fi - 300 mb/sec   vs  TV - cablu - ZTE - 90 mb/sec

Laptop/wi-fi - 200 mb/sec   vs   Laptop/cablu/ONT - 90 mb/sec

In concluzie, viteza prin cablu e inferioara. Si din cate stiu eu trebuia sa fi exact invers.

Anonim
Neaplicabil

Vitezele pe cablu sunt mici.

Deasemenea vitezele wifi nu sunt prea ok nu știu ce viteze suporta echipamentele tale.

Eu zic să verifici cu un alt cablu utp daca ai aceleași viteze.

Daca vitezele sunt aceleași fa o sesizare către Orange:

https://www.orange.ro/contact/ 

Pentru fiber 2000 vitezele sunt extrem de mici nu se merita pachetul.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu, prin wifi, am cam așa! Am net de 1,8 Gbps în locația unde am făcut testul.

Depinde cu ce testezi, pentru că trebuie ca dispozitivele respective să suporte viteze din astea. Și nu știu nici cablul dacă este ok. Mai încearcă și cu altul.

 

Salut,

pai ce conteaza cu ce testez? Laptop/wi-fi  - 200 mb/sec 

ZTE(ont) - cablu CAT7 - Laptop - 90 mb/sec

 

Alex_ORO
Angajat Orange

Salutari,

Specialistii ce ti-au recomandat sa iti achizitionezi cablu CAT 7, nu sunt chiar specialisti. Cablurile CAT 7 nu sunt recomandate pentru home use, sunt pentru commercial use. CAT 7 nu are nici macar certificare IEEE, ca si fapt divers. Foloseste un cablu CAT 6.

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

Razvan
#StarMember

CAT 7 am tras si eu prin pereți, o să fac un test de viteză zilele următoare pe laptop, pe Gb și o să revin. 

Luci_TLM
Explorator

Buna CristianM1977.

Sa ne lamuresti, viteza e scazuta prin test pe wi-fi sau e scazuta in teste, utilizand conexiunea pe cablu LAN?

Daca ti-a scazut viteza masurata de tine pe cablu atunci, verifica te rog tipul de cablu cumparat. Daca e precum ai spus tu, cablu Ethernet direct ar fi ok. Daca e cumva cablu de retea de tip crossover atunci de la cablu ar putea fi scaderea brusca a vitezei. 

Diferit de cablul Ethernet direct, cablul de retea crossover utilizeaza doua standarde de cabluri diferite pe ambele capete (conectorul A si conectorul B). Un capat utilizeaza standardul de cabluri T568A, iar celalalt capat utilizeaza standardul de cablare T568B. Ar mai fi o varianta, ca acel cablu sa fie in standard Ethernet exact cum ne-ai scris, si sa fie de proasta calitate. Se poate intampla si la case mai mari. Totusi verifica sa nu fi cumparat un cablu crossover in loc de unul Ethernet. Asteptam detalii. O zi frumoasa

Scuzele mele. Am observat ca e vorba de 90 Mbps prin cablu. Ma rog ai scris MB/sec. dar intelegem noi. 🙂

Cauta prin casa de la unele routere primite poate gasesti in cutie un cablu Ethernet cel putin categoria CAT 5 si probeaza cu el. Ori cauta la un amic sau cumpara unul nou CAT6. Te asteptam cu detalii sa vedem ce-ai mai rezolvat.

Salut,

am testat si cu alt cablu si aceeasi viteza. Deci se elimina eventuala problema cu cablul defect. Am testat cu inca un laptop viteza de download pe wifi e undeva la 800 mb/s. Ceea ce inseamna ca celelalte device-uri au limitari tehnice. Dupa documentari ulterioare am aflat ca tv-ul nu duce mai mult de 100 mb/s pe cablu. Pe wifi ar duce teoretic cam 800 mb/s(in conditii ideale). Si e posibil ca viteza pe cablu sa treaca de cei 300 mb/s DACA as lua un adaptor RJ45 > USB 3.0. Momentan o las asa pt ca cei 300 mb/s sunt suficienti pt streaming.