anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza de download fibra 2300

Joney
Junior

Bună ziua

     Am un abonament prin fibra de 2300 mbs . Conectat prin cablu la laptop nu reușesc sa scot mai mult de 980 mbs. Din moment ce serviciul este de 2300 ma aștept sa reușesc sa scot măcar 1500 mbs . Am facut speed test și pe un host găzduit de orange și aceeași viteza de download o am. A reușit cineva sa scoată mai mult ?

25 Răspunsuri 25

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Ai și un laptop sau calculator ce suportă viteze din astea? Pentru că nu toate suportă !

Pololică
#StarMember

Salutare!

Asigura-te ca aparatura cu care faci testele este capabila de vitezele astea. E ca si cum ai vrea sa mergi cu 230km/ora, dar masina nu poate mai mult de 100km la ora...

Nu știu dacă modemul dat de cei de la.orange duce acesta viteza cât despre device ul meu eu zic ca sigur duce nu m am uitat sa vad capacitatea plăcii lan dar am dat ceva bani pe laptop

Salut

Ce model de laptop ai?

Ce model de router ai primit de la Orange?

Client Orange

ROG Strix SCAR 18 2023 (G834JZ)

Si routerul de la Orange?

Client Orange

 

Pare ok modelul pe care l-ai primit. Dupa cum ziceau si colegii mai sus, vezi sa fii pe portul de 2.5Gb la iesire din router. Si...da, daca tot nu schimba nimic...posibil sa fie "de la ei". Caz in care, iti recomand sa iei legatura cu un consultant fie telefonic, fie pe chat-ul Djingo, daca esti client Orange Romania (nu si Orange Romania Communications). Pentru cazul asta, ca sa fii transferat la un operator uman, trebuie sa scrii: transfer operator (x2). De asemenea, trebuie sa fii in timpul programului (L-V: 08:00-20:00)

Si inca ceva. Daca ai facut testul intr-un browser, incearca eventual sa descarci aplicatia celor de la Ookla (SpeedTest), pe laptop, si incearca asa. Au mai fost diferente. Cu toate ca, in cazul tau, pare o limitare undeva. Si tare am impresia ca nu e de la hardware-ul pe care il folosesti.

Dar hai sa le luam pe rand. 🙂

Client Orange

Vezi sa nu ai pe porturile USB conectica de 2500Mbps. Am o vaga banuiala ca e cel TypeC.

Din cate pot eu sa vad aici, are 2.5Gb/s pe LAN. Deci partea asta ar fi ok. Mai ramane de vazut ce model de router avem. Pentru ca daca nu are port 2.5Gb...nici nu mai conteaza ce poate laptop-ul. N-o sa scoata oricum mai mult de 1Gb/s din router.

arsradu_0-1705326447384.png

 

Client Orange

Pe emag nu specifica portul pe care se prind cei 2500Mbps si de asta presupuneam ca ar fi acel USB-C

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Vezi că doar un singur port lan ( doar primul) suportă 2500 Mbps.

Pretul nu este, neaparat, o referinta. Routerul meu Huawei AX2 (model de baza la ei) are WiFi6, dar telefonul meu (Huawei Nova 8i) nu are WiFi6. Routerul avea pret intreg de 200 lei, iar telefonul de 1500 lei (bine, n-am platit la niciunul pretul intreg, dar e partea a doua).

Nunu123456789
Junior entuziast

da eu am 1800-1900 mbps chiar si 2100mbps depinde de traficul de internet…