anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

viteza mica la abonament 2100

marius62
Junior entuziast

am si eu o problema si anume: nu reusesc sa prind mai mult de 300 mbps pe cablu la acest abonament .pe speedtest.net prind pe cablu 300mbps si pe speedtest.ro 150mbps si nu este problema de la mine am placa de retea de 2500 si cablu cat 8 deci nu este problema de la mine am citit pe forum aici ca ar fi problema de la ei si anume nu este viteza din profilul ont data cum trebuie, asta oare sa fie problema?? poate este cineva oficial pe forum sa verifice daca este adevarat sa nu fie data viteza mare data din profilul ont.si am verificat si in viteza din pagina de admin ont si este 2500 mbps doar ca pe fir nu prind viteza

1 Soluţie acceptată‚

marius62
Junior entuziast

ca sa vezi azi dupa ce am dat comanda si de placa de retea pentru pc, ca am vazut eu ca prind viteza la maxim pe pc adica 940mbps donlowad si upload la fel. am zis ia sa incerc si driverul de windows 10 la  placa de retea axagon ade -25 rc cu toate ca eu aveam windows 11 si am instalat toate versiunile pentru windows 11 dar surpriza doar driverul de la windows 10 a mers si am prins 2100 wooow si upload 900mbps.asa ceva nu ma asteptam, doar o incercare la nimereala a reusit deci care mai aveti probleme incercati si alte drivere de la alta versiune de windows

Vizualizare soluţie în postul original

45 Răspunsuri 45

marius62
Junior entuziast

Da vine fara dar am cumpărat adaptor de 2500 mbps si anume AXAGON 2.5Gigabit ADE-25RC USB Tip C

Ok am înțeles, Initial m-am luat dupa modelul de laptop . În cazul asta mai ramane sa verifici drivere-le USB sa fie actualizate. Daca pe Wifi la Iphone 15 PM ai peste 1gbps atunci si pe portul 1 la ONT trebuie sa fie cel puțin la fel.

marius62
Junior entuziast

Sunt actualizate că la link Speed îmi apare 2500 mbps deci e bine  driver-ul este actualizat doar că nu am viteza in laptop care trebuie am crezut că nu este viteza  din profilul ont 

Salut!

Din ceea ce am înțeles eu, el vrea vitezele pe "fir" (ethernet).

Setările plăcii de rețea

• Win + X → Device Manager → Network adapters → placa de rețea.

• Proprietăți → tab Advanced → Speed & Duplex.

• Setare pe Auto Negotiation sau 2.5 Gbps Full Duplex.

Ar mai trebui sa verifice daca laptopul este conectat corect - in portul 2,5 al ONT.

Și sa verifice si: 

• Win + R,tastat:  ncpa.cpl → Enter.

• Click dreapta pe conexiunea Ethernet → Status.

• La Speed trebuie să apară 2.5 Gbps. Dacă apare doar 100 Mbps sau 1 Gbps, nu e conectat corect.

E mai complicat să-l ajutăm online, poate doar vreun tehnician - acces remote, sa ii verifice corect laptopul. Dar nu știu daca Orange are si acest serviciu. 

Pe Wi‑Fi e normal să prindă doar ~300 Mbps, dar pe fir, cu placa de 2.5G și portul corect, ar trebui să vadă aproape 2 Gbps. Dacă nu, problema e fie la cablu, fie la portul ONT, fie la setările din Windows. In plus, driverul plăcii de rețea ar fi bine să fie ultima versiune (de pe site‑ul ASUS sau Realtek). Un driver vechi poate negocia greșit viteza. 

marius62
Junior entuziast

Aici este dat  cum trebuie adică 2.5 Gbps Full Duplex și la Speed îmi apare 2500 deci nu este 1000 sau ceva mai mic că sa se explice de ce nu merge bine  și cablul este cat 8 hama deci e bun și ala

marius62
Junior entuziast

acum dupa resetare pe wifi iphone am 1500 mbps deci sunt multumit doar ca pe laptop ambele si wifi si pe cablu e ceva straniu  ca nu merge o sa incerc dar azi nu cred ca dau de cineva pe chat o sa incerc si maine poate raspunde cineva 

Ilie43
Cunoscător

Salut!

Ai încercat si cu alt device, conectat tot pe "fir", sa vezi ce viteze ai? 

Pe laptop: daca ai Intel, vezi sa ai toate driverele actualizate la zi. Sistemul de operare, bănuiesc ca e Windows, la fel -actualizat la zi. Dacă nu ți-e incomod, poți face si un fresh install windows. 

Sau invers, testezi laptopul la vreun prieten, daca ai posibilitatea. Poate ai vreun amic cu același tip de abonament și așa ai fi mai bine pregătit pentru mâine. Adică să fii sigur 100% că la capitolul laptop este totul ok. 

marius62
Junior entuziast

nu pot sa incerc pe alt device ca oc nu are placa de rete de 2500 am laptop cu intel windows este instalat fresh deci nu stiu daca este de acolo,nu prea am unde sa incerc la altcineva ca este nou orange la noi si nu cred ca are mult lume orange mai ales versiunea de 2100 mbps

Ok, am înțeles. Bănuiam ca e Intel. 

Dacă nu ai experiența, așteaptă sa iei legătură mâine cu departamentul tehnic. 

Daca te-ar putea ajuta vreun prieten, sa fii sigur ca ai driverele actualizate la zi, la fel BIOS-ul - ar fi excelent. 

Elimini una din cauze, pentru că de obicei ori sunt probleme la laptop (device-ul conectat pe fir, in cazul tău), ori problema e in ONT si îți  rezolva situația tehnicienii de la Orange. 

marius62
Junior entuziast

ce nu inteleg de ce la wifi laptop la aggregated link speed imi apare 600/600 si nu mai mult am incercat sa scimb canalele wifi din ont nimic tot aceeasi treaba se limiteaza singur la viteze mici 

La unele modele de laptopuri s-au semnalat diverse probleme. De exemplu, la Legion Slim 5 16IRH8, se raportează chestii de genul acesta

marius62
Junior entuziast

o sa astept sa incerc sa primesc un raspuns maine si de la suport-ul tehnic si daca tot nu merge o sa cumpar o placa de retea pentru pc de 2500, am si digi pe pc si nu am vrut sa deranjez si aceasta conexiune, 

Razvan
#StarMember

Viteză pe cablu este limitată de conexiunea usb. La wireless, cam atât poate laptopul tău pe 2,4 GHz. În schimb iPhone se conectează pe 5GHz. Și eu am un laptop vechi căruia i-am schimbat placa de bază, inclusiv placa wireless, însă vitezele sunt mici pe upload maxim 20-30 Mb/s in cazuri excepționale, deși am văzut link de 300 Mb/s.

marius62
Junior entuziast

Nu este din cauza conexiuni usb din cauză că este conectata pe port tip c și acolo viteza este buna și laptopul are Wi-Fi 6  (802.11 ax)     deci nu are logica ce zici dar nu mă interesează viteza wifi neapărat 

Cristian_2712
Începător

Salut! Am aceeasi problema de cca 2 saptamani, doar ca upload ul functioneaza corect (880-900Mbps). am vorbit ieri cu cineva, m-au sunat, mi au facut ei un reset si nimic nu s a schimbat. a ramas sa ma sune cineva de la tehnic. Le am explicat ce am incercat  ( reset ONT, factory reset, reset placa de retea, inlocuit cablu (cat 6) , inlocuit placa de retea, nimic nu s a schimbat. banuiesc, dar e doar o banuiala, ca a picat ONT ul, asta in cazul in care nu si a prins din greseala vreun Dorel urechile prin interfata profilului meu