anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

viteza internet fibra 2300

Catalin001
Junior

serviciul de internet fibra 2300 este dezastru, viteza foarte mica pe cablu, dupa sesizare mi s-a comunicat ca daca testul prin aplicatia speedtest este satisfacator pe ei nu ii intereseaza altceva, desi cu doua claculatoare am facut testul de viteza pe speedtest.ro si abia trec de 200Mbps pe cablu

din cate obesrv nu sunt singurul client cu aceasta problema

20 Răspunsuri 20

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare! 

La mine, prin wifi, prinde cam așa. Pe server de Orange îmi dă eroare, dar pe alte servere e în regulă.

Vio73_0-1737463266299.jpeg

eu folosesc cablu, prin wi fi e si mai tragic, din pacate singurul raspuns din partea orange este sa mi cumpar un laptop mai performant, se pare ca ASUS i7 cu 16GB RAM care functioneaza pe alte retele nu este ce trebuie pentru orange.IMG_20250127_104614 (2).jpg

IoanN85
Junior

Viteza la fibra de la Orange este cel puțin dezamăgitoare. Pingul foarte mare cu hostname gen Google. Nu mai zic de gaming, acolo unde am pingul cel mai mare dintre toți prietenii mei (ei sunt la furnizor diferit). Total dezamăgit de calitatea serviciilor. Jan21__212250.png

Ping la google.ro de 78 ms. YouTube abia se încarcă.

2025-01-21_21-32.png

La roedu.net - 45-47 ms.

Speedtest nici nu mi se încarcă. :))

LE: Înainte să mi se comunice clasicul "e de la tine"... lucrez în domeniu și știu să-mi testez echipamentele de-acasă.

razvanth21
Junior

Intr-adevar, ping-ul e complet dezamagitor pe orice infrastructura (noua, sau veche de la TK) si nu cred ca exista vreo solutie in directia asta...

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Pe infrastructura proprie, pe server de Orange, eu am ping 8.

Vio73_0-1737651495122.jpeg

Pe ce  device ai obținut atât?Pe telefon sau laptop?Ce placă de rețea ai?

Am auzit ca cica ar fi o solutie cu VPN setat pe tara unde sunt serverele respective, dar nu stiu cat e de adevarat si daca functioneaza, trebuie incercat...

IoanN85
Junior

Păi mersi, așa am și eu 6 ms cu serverele orange. Nu asta e relevant.

Normal ca e irelevant, omul e definitia postacului 😅.

Ping-ul este relevant la conexiunea catre alte servere exterioare teritoriului Romaniei.

Robert-Web
Junior

Vezi si placa de retea .

Ne poti explica si noua relevanta comentariului tau in aceasta discutie?

Este un sondaj de opinie sau care voua? Îmi pare rău că am sugerat sa verifice placa de rețea care poate fi învechită și nu poate accepta conexiuni de 1gb, 200gb, precum și unele device-uri care nu suporta wi:fi 6, din cauza plăcilor wireless. Îmi pare rău că ți-am subestimat inteligenta. Promit sa nu mai postez aici și să îți creezi disconfort. 

BlackWolf
Maestru

Salut!

E nasol, clasica problema Orange care cine stie cand si daca va fi rezolvata. Reteaua este instabila, ping mare, lag in jocuri... De asta am preferat sa merg pe Digi pe partea de internet fix prin fibra optica, la ei nu prea exista problemele astea...

Cris2s2
Începător

in primul rand trebuie sa spui ce versiune de aparat ti-au instalat.
apoi, ce am remarcat eu: posibil sa fie o problema cu aparatul lor cu IPv6 si DNS-ul automat.

In cazul meu am rezolvat oarecum specificand in configuratia routerului lor IP-uri v4 (manual) si la DHCP - ISP DNS Off si am trecut eu Primary DNS 109.166.202.220 (secondary am pus 8.8.8.8).

daca nu poti dezactiva IPv6 pe computerul tau (telefon) va trebui sa configurezi manual IPv4 si acolo