la 25-03-2026 05:15 PM - editat ultima oară la 03-04-2026 02:09 PM de DanielaH
Ca în fiecare an, vinerea trecută s-a pierdut configurarea port bridge din partea routerului Orange (se întâmplă o dată pe an, cred că atunci când fac update și reboot). Am IP public setat pe mai multe aparate, așa că în această situație nu mai funcționează nimic de o săptămână. Opțiunea My Repair nu merge și dă eroare!
Sâmbăta și duminica nu funcționează call center-ul, iar cu chatbot-ul nu se poate rezolva nimic. Luni dimineață am deschis tichet, suntem miercuri, ora 17:00, și încă nu s-a făcut o simplă programare de la distanță (remote). Sunt în continuare fără internet, cu impact 100% asupra activității!
Este posibil să fie nevoie de 3 zile doar pentru a declara un deranjament și de încă 3 (sau mai multe) pentru a transmite o programare către un utilizator lăsat complet fără servicii?
03-04-2026 02:03 PM - editat 03-04-2026 02:11 PM
Buna Daniela, problema sa rezolvata astazi. Relativ la tickete a fost scandaloz si am avut mai multe tickete cred, nu pentru vointa mea dar pentru incapacitate voastra. Ieri dimineata dupa mai mult de 10 zile in sfarsit, ma sunati si ma cereti daca am TV deranjata!!!!!! Am picat pe jos!!! Dupa ca am dat la ei toata poveste de mai multe ori si am scris si aici... problema a fost simplu: sa pierdut ip public si config de port bridge... Ieri dimineata am repovestit tot! La comercial inca nu a fost IP public activat si daca mi sa zis 10 zile trecute ca a fost rezolvat. Dupa 1 ora de conversatie intre technic si comercial ieri in sfarsit au activat mai o data ip public care a fost dezactivat de voi fara previz, incat sa terminat oferta din contract mi au zis. La 12 de ieri vad in sfarsit ip public corect pe router orange dar nu port bridge! Sun sa activeze port bridge, si ca rezultat au deschis un ticket, activat port bridge dar mi au pierdut ip public si mi au dat altu!!!! Intro mai o data in chat.... nimen a stiut nimic (sciocant!!!).... reincepem poveste mai o data!!!! Au deschis alt ticket. ASTAZI DUPA MAI MULT DE 2 SAPTAMANI AU FOST IN STARE SA REACTIVEZE SERVICII CARE EI MI AU INTRERUPT. Am facut si vei face 2 reclamatii.... sistemul de a gestiona tickete la voi, de a trasa se a va contacta este scandalos de ineficient. Si nici este normal sa interupeti servici unilateral fara nicun preaviz!!! Cred in Africa merge mai bine!!!!
la 29-03-2026 11:19 AM
Nu este deloc trist să ceri informații suplimentare în legătură cu o problemă pe care ai decis să o expui public, pe un forum. Trist este că ce ai oferit inițial pe acest topic au fost doar presupuneri, când era mult mai simplu să oferi informațiile tehnice relevante de la bun început.
Stai liniștit, nu îți cer dovezi și informații pe care le pot obține și singur. Ce ți-am cerut a fost strict pentru a demonta mitul lansat de tine, cum că Orange ți-a dat deja vechiul IP altui utilizator – afirmație care din exterior nu a putut fi confirmată în nicio secundă zilele acestea. Asta pur și simplu pentru că nu îmi plac acuzațiile tehnice nefondate.
Acum, legat de "dovada" ta: faptul că ai deja alt IP public pe interfața WAN, dar fostul tău IP îți este în continuare accesibil din propria rețea (și îți afișează pagina de Apache), indică o problemă clară de configurare pe propriul tău firewall/router principal. Mai exact, regulile tale de Destination NAT (Hairpin NAT / NAT Loopback) au probabil vechiul IP public hardcodat manual în ele, neținând cont de starea efectivă a conexiunii WAN de care aparțin.
În acest caz, când tu încerci din LAN să accesezi vechiul IP, propriul tău router vede cererea, o interceptează și te trimite direct pe IP-ul intern al serverului tău Apache.
De aici și iluzia ta că IP-ul ar fi fost alocat altui utilizator. Nu e niciun alt client Orange, e doar propriul tău echipament care îți răspunde în ecou din cauza configurării statice.
Baftă cu tichetul la Orange.
29-03-2026 09:49 AM - editat 29-03-2026 10:02 AM
În plus, actualul dumneavoastră IP pentru acele domenii (89.36.x.x) duce, culmea, către absolut același server Apache. Acest lucru este demonstrat de ETag-ul identic din header-ul HTTP cu cel menționat în mesajul anterior – din nou, informație verificabilă public.
Cât despre acea "dovadă" cu pagina Apache2 Debian Default Page, ea vă apare pur și simplu pentru că accesați webserver-ul folosind adresa IP în loc de numele de domeniu în browser. Neavând Host header-ul specific domeniului, serverul nu știe ce site cereți și vă oferă pagina default, nefiind configurat corect să gestioneze accesările directe pe IP sau să le redirecționeze către o pagină mai... potrivită.
@reylon a scris:Mai întâi se analizează problema și ulterior se trag concluzii.
Corect.
la 26-03-2026 10:00 AM
Salut, reylon,
Intelegem supararea ta si disconfortul creat.
Situatia se afla in atentia departamentului Tehnic. Te asiguram ca am urgentat situatia si am solicitat o interventie cat mai rapida.
Din pacate nu iti putem comunica un termen exact pentru rezolutia acestei situatii.
Multumim
27-03-2026 07:45 AM - editat 27-03-2026 07:47 AM
Vreau sa pun la atenztie ca am descoperit acuma ca la ip public meu 92.84.19.151 aveti activat alt user. Eu am doi situri web noi, in indecizare cu google per cui am platit sute de euro in seo si acuma vei fi penalizat de google pentru ca au fost down pe o saptamana!!!! Va cer public aici esplicatie si justificare de ce se intampla!!! Am un contract cu voi cu ip static public si un ip static asignat de ani de zile!!!! Si voi ati asignat la alti fara preaviz si fara justificare. In plus nici aveti avut bun simpt sa ma ziceti ca ip este activ la alti.... acest aspect a anulat sistemul de dns faillover care avea de proteja siturile mele!
la 30-03-2026 10:03 PM
Nu va suparati dar au trecut 10 zile si nu am primit niciun update!!!! Inca am servicile neactive si ati si trimis factura de plata! Ce tupeu! Ne ziceti ce se intampla????
la 27-03-2026 07:32 AM
Mersi de ajutor dar in calitate de user nu am putere sa ma configurez singur un ip public pe router orange except in caz de a hakera admin user, chestie care nu este in plan.... 🙂 am folozit dingo in weekend si raspuns a fost ca operatori nu sunt disponibili in weekend. se poate nu am fost bun eu sau se poate sistemul are probleme mari.... ma intreb un batronel cum ajunge la un operator (socra mea se dispera numai la idea cand are probleme de genu!). Luni am ajuns la un operator care mi a facut de inteles ca nu a mai fost setat ip static pe contractul meu (l'am de 5 ani si nici o data l'am anulat!). Acuma tot mi aspect ca au dat ip public meu la altu...... Dar.... in o saptamana nici sau demnat sa mi dea o situatie..... am un link pe sms sa ajung la status ticket care nu merge exact cume nu merge myrepair din aplicatie.... performanta zero, eficienta zero, tranparenta zero, facilitate de a opera si de a avea informatii zero....
la 26-03-2026 08:44 AM
@reylon, ne poi da numărul tichetului să rugăm și noi colegii să verifice?
26-03-2026 09:12 AM - editat 26-03-2026 09:21 AM
Buna Daniela, unde gasesc numar de ticket? my repair nu merge - historicul actiuni in cont nu are nimic!!! Am deschis prin telefon si nu am primit niciuna email! Am primit un link pe sms si nu intra corect in aplicatie (cere in continuo autentificare fara sa ajunga la status ticket)
GASIT SMS - ticket numar 105691887
la 26-03-2026 09:15 AM
Ne poți da codul de abonat?
la 27-03-2026 07:24 AM
R3619207867241 cod abonat. Astazi este o saptamana ca sunt fara internet. In o saptamana nu sa inca potut bifa o optiune si rezolva problema mea!
la 26-03-2026 09:17 AM
03-04-2026 02:03 PM - editat 03-04-2026 02:11 PM
Buna Daniela, problema sa rezolvata astazi. Relativ la tickete a fost scandaloz si am avut mai multe tickete cred, nu pentru vointa mea dar pentru incapacitate voastra. Ieri dimineata dupa mai mult de 10 zile in sfarsit, ma sunati si ma cereti daca am TV deranjata!!!!!! Am picat pe jos!!! Dupa ca am dat la ei toata poveste de mai multe ori si am scris si aici... problema a fost simplu: sa pierdut ip public si config de port bridge... Ieri dimineata am repovestit tot! La comercial inca nu a fost IP public activat si daca mi sa zis 10 zile trecute ca a fost rezolvat. Dupa 1 ora de conversatie intre technic si comercial ieri in sfarsit au activat mai o data ip public care a fost dezactivat de voi fara previz, incat sa terminat oferta din contract mi au zis. La 12 de ieri vad in sfarsit ip public corect pe router orange dar nu port bridge! Sun sa activeze port bridge, si ca rezultat au deschis un ticket, activat port bridge dar mi au pierdut ip public si mi au dat altu!!!! Intro mai o data in chat.... nimen a stiut nimic (sciocant!!!).... reincepem poveste mai o data!!!! Au deschis alt ticket. ASTAZI DUPA MAI MULT DE 2 SAPTAMANI AU FOST IN STARE SA REACTIVEZE SERVICII CARE EI MI AU INTRERUPT. Am facut si vei face 2 reclamatii.... sistemul de a gestiona tickete la voi, de a trasa se a va contacta este scandalos de ineficient. Si nici este normal sa interupeti servici unilateral fara nicun preaviz!!! Cred in Africa merge mai bine!!!!
la 03-04-2026 02:08 PM
Ne bucurăm că s-a rezolvat și îți mulțumim pentru confirmare și feedback! Te mai așteptăm în Comunitate.
la 27-03-2026 07:35 AM
cu astazi au trecuit 7 zile!!! nimen inca mi a zis nimic si nu am unde sa am un update!
la 29-03-2026 01:34 AM
Au trecut 9 zile fara internet!!! Deranjament inca nerezolvat!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor