la 25-03-2026 05:15 PM - editat ultima oară la 03-04-2026 02:09 PM de DanielaH
Ca în fiecare an, vinerea trecută s-a pierdut configurarea port bridge din partea routerului Orange (se întâmplă o dată pe an, cred că atunci când fac update și reboot). Am IP public setat pe mai multe aparate, așa că în această situație nu mai funcționează nimic de o săptămână. Opțiunea My Repair nu merge și dă eroare!
Sâmbăta și duminica nu funcționează call center-ul, iar cu chatbot-ul nu se poate rezolva nimic. Luni dimineață am deschis tichet, suntem miercuri, ora 17:00, și încă nu s-a făcut o simplă programare de la distanță (remote). Sunt în continuare fără internet, cu impact 100% asupra activității!
Este posibil să fie nevoie de 3 zile doar pentru a declara un deranjament și de încă 3 (sau mai multe) pentru a transmite o programare către un utilizator lăsat complet fără servicii?
03-04-2026 02:03 PM - editat 03-04-2026 02:11 PM
Buna Daniela, problema sa rezolvata astazi. Relativ la tickete a fost scandaloz si am avut mai multe tickete cred, nu pentru vointa mea dar pentru incapacitate voastra. Ieri dimineata dupa mai mult de 10 zile in sfarsit, ma sunati si ma cereti daca am TV deranjata!!!!!! Am picat pe jos!!! Dupa ca am dat la ei toata poveste de mai multe ori si am scris si aici... problema a fost simplu: sa pierdut ip public si config de port bridge... Ieri dimineata am repovestit tot! La comercial inca nu a fost IP public activat si daca mi sa zis 10 zile trecute ca a fost rezolvat. Dupa 1 ora de conversatie intre technic si comercial ieri in sfarsit au activat mai o data ip public care a fost dezactivat de voi fara previz, incat sa terminat oferta din contract mi au zis. La 12 de ieri vad in sfarsit ip public corect pe router orange dar nu port bridge! Sun sa activeze port bridge, si ca rezultat au deschis un ticket, activat port bridge dar mi au pierdut ip public si mi au dat altu!!!! Intro mai o data in chat.... nimen a stiut nimic (sciocant!!!).... reincepem poveste mai o data!!!! Au deschis alt ticket. ASTAZI DUPA MAI MULT DE 2 SAPTAMANI AU FOST IN STARE SA REACTIVEZE SERVICII CARE EI MI AU INTRERUPT. Am facut si vei face 2 reclamatii.... sistemul de a gestiona tickete la voi, de a trasa se a va contacta este scandalos de ineficient. Si nici este normal sa interupeti servici unilateral fara nicun preaviz!!! Cred in Africa merge mai bine!!!!
la 25-03-2026 05:25 PM
Salut, la ce anume ai făcut update și reboot?
Ce model de ONT deții? Ce LED-uri are aprinse?
Poți intra pe ONT de pe un PC/Laptop?
Dacă conectezi DOAR un PC/Laptop la ONT prin cablu, urmat de un restart al ONT-ului, ce IP primești pe acel PC/Laptop?
25-03-2026 05:35 PM - editat 25-03-2026 05:39 PM
Eu nu am făcut nicio modificare la routerul Orange; este un model vechi, iar în acest moment nici nu mă aflu la locație. Sunt convins că Orange a făcut ceva, așa cum se întâmplă în fiecare an când se pierde configurarea portului bridge, până când nu fac o reclamație pentru a se rezolva.
Aici problema nu este una tehnică, si ține de timpii de rezolvare din partea lor, mai ales când serviciile sunt afectate 100% din vina lor!
De la router primesc un ip privat inloc de ip public dedicat care platesc, de aici tot problema si impact!! Nu am timp sa schimb toata retea pentru un simplu click din partea ei si mie trebuie ip public in port bridge!!!!
la 25-03-2026 05:38 PM
Înțeleg, n-ar strica niște detalii, când ajungi în locație.
25-03-2026 05:43 PM - editat 25-03-2026 05:45 PM
Viper, va fi o placere sa discutam detalii (sunt un ingineer de retea si vad ca si tu esti pregatit), dar aici problema este de o simpla configurare din partea Orange si de fapt ca nu mai ai cum sa deschidi un ticket rapid si ca ei nu rezolva problema in 5 zile!!! A devenit imposibil decand de la telekom sa trecut la ei! Retea mea este in picioare cu ei si cu acest router de mai mult de 5 ani! Este o simpla problema de pierdere de configurari din patrtea ei. Noroc am provider de backup!!!
la 25-03-2026 06:29 PM
Salut!
Îmi pare rău pentru situația întâmpinată. Așa cum a menționat și @Viper , fără câteva detalii despre configurația rețelei tale (modelul ONT-ului și routerul folosit după acesta), ne este dificil să îți oferim sugestii sau soluții concrete pentru problema ta.
Legat de ușurința de a intra în contact cu un operator de la suport, îți recomand să deschizi chatul Djingo din My orange și să scrii pe scurt problema ta de modul Bridge și în foarte multe cazuri vei fi redirecționat rapid către un operator uman. Recent am făcut o modificare de bridge sâmbătă și în 15 minute am reușit să rezolv problema cu Djingo.
la 26-03-2026 09:21 AM
Baieti va multumesc pentru oferta de sfaturi de care nu am nevoie. Am un ip static in contract si numai trebuie sa apara la device mea cu router orange setat in port bridge. Fara suparare nu este nimic de discuta sau de sfatuit. Trebuie numai ca orange repuna la loc configuratie la routerul ei care a fost si care mergea perfect! Orange a sters o configurare asta este tot. Daca ma dau user si password de admin la routerul ei rezolv eu si mai rapid 🙂 !!!!
la 26-03-2026 10:00 AM
Fără nici cele mai simple verificări menționate deja mai sus, afirmațiile tale sunt doar presupuneri. Îmi pare rău.
la 27-03-2026 07:49 AM
Viper, nu cred ca ai certificari de inalt nivel in networking asa ca ta rog sa te abtiii. Mersi mult.
27-03-2026 12:47 PM - editat 27-03-2026 12:49 PM
Fiecare este liber să creadă ce vrea, inclusiv despre certificările mele.
Verificările elementare pe care ți le-am sugerat sunt necesare pentru o diagnosticare corectă, indiferent de experiența, certificările sau diplomele cuiva.
Să verifici starea fizică a ONT-ului cât și ce IP primești prin DHCP pe dispozitivul conectat după el (fie el public static, public dinamic sau privat) este singura metodă clară de a confirma o eroare de configurare la nivel de bridge și/sau probleme în comunicarea cu serverele Orange.
În aceste două zile de când ai deschis subiectul aici, nu ai oferit nicio informație tehnică verificată de tine personal la fața locului, ci doar presupuneri.
Din păcate, uităm că suntem pe un forum public unde încercăm să ajutăm voluntar.
O diagnosticare corectă, pas cu pas, este esențială și pentru ceilalți utilizatori care vor da peste o problemă asemănătoare pe viitor; ei vor căuta prin acest topic tocmai ca să vadă ce anume trebuie verificat, pentru a ști dacă sunt în aceeași situație și ce e de făcut.
Sper totuși să o rezolvi cu ei cât mai curând.
Până la urmă, rețelistica e ca o mașină de înghețată: dacă nu o bagi în priză și nu verifici setările de bază, produsul final .. are de suferit, indiferent de cât de bun e inginerul. Numai bine!
la 27-03-2026 04:10 PM
Viper, probabil nu ai prins mesajul din postarea mea inițială. Nu a fost o cerere de ajutor tehnic (mersi de ofertă), dar o reclamație la calitatea suportului primit. În plus, am scris de la început că pe portul LAN de router de la Orange am IP privat și nu public, așa cum ar trebui. Nu trebuie altceva pentru a analiza problema mea dacă zic că lipsește configurarea de port bridge. Nu este defect routerul, nu există un workaround, pur și simplu trebuie facuta o configurare pierdută din partea administratorului routerului Orange, care nu sunt eu!!!!
De 7 zile aștept și, ca agravantă, am descoperit dimineață că IP-ul meu public a fost dat altcuiva, fără ca eu să știu și fără să fi cerut o modificare a contractului.
În tot acest timp, Google face poziționare SEO pe două site-uri de pe serverul meu, în spatele IP-ului pe care l-au mutat. Am avut o soluție sofisticată de DNS failover pe al doilea ISP de backup, dar faptul că un alt PC răspunde la IP-ul meu a dat peste cap acest design de backup și, probabil, Google îmi va penaliza poziționarea site-urilor după ce am cheltuit sute de euro pe servicii SEO. Asta este tot. De ce suntem aici să ne batem capul de o săptămână? SIMPLU. Pentru că nu am avut cum să semnalez un deranjament în scurt timp și pentru că Orange a făcut o greșeală foarte mare și gravă.
27-03-2026 06:54 PM - editat 27-03-2026 06:54 PM
@reylon a scris:În plus, am scris de la început că pe portul LAN de router de la Orange am IP privat și nu public
Am recitit mesajele, detaliul legat de IP-ul privat l-ai adăugat prin editare la ora 17:39, DUPĂ ce eu îți răspunsesem deja la 17:38. Lucru confirmat și de notificarea primită pe e-mail cu textul tău original, unde acea informație lipsea. În fine, detalii, nu mai contează acum.
Referitor la faptul că ți-au dat IP-ul altcuiva: nu știu ce verificări ai făcut și cum ai ajuns la această concluzie, dar IP-ul tău public 92.84... NU răspunde la ping din exterior (din internet), dacă doar asta ai verificat.
Faptul că ție îți răspunde mă duce la o concluzie mult mai simplă și logică, sigur nu este alocat fix pe ONT-ul tău? Doar că acesta, ieșind din bridge, a trecut în mod router (NAT) și a luat el IP-ul public pe WAN? (Cu ce IP public ieși pe internet acum prin Orange?).
Când îl testezi din interior (din LAN), echipamentul propriu îți răspunde, creând iluzia că e alocat "altui client". Din exterior, însă, este inaccesibil.
Cât despre penalizarea de la Google și DNS failover: ca inginer, ar trebui să cunoști aceste aspecte. Google indexează domenii, nu adrese IP. Mai mult, o soluție de DNS failover cu adevărat "sofisticată" monitorizează starea serviciului la nivel de aplicație (Layer 7). Nu se bazează doar pe faptul că un IP răspunde sau nu (Layer 3) la ping. Faptul că echipamentul răspundea fals din LAN (dacă acesta este cazul) nu ar fi trebuit să dea absolut deloc peste cap un failover configurat corect.
Spor.
la 29-03-2026 01:32 AM
29-03-2026 09:33 AM - editat 29-03-2026 09:35 AM
@reylon a scris:
- Dacă apare mesajul „Apache2 Debian Default Page” la IP-ul meu public, deși eu am portul în starea down și nu am publicat această pagină, aceasta este dovada că IP-ul meu a fost alocat altcuiva care este în faza de configurare a unui server Apache.
După cum am menționat anterior, această "dovadă" a dumneavoastră nu este verificabilă din exterior. IP-ul nu răspunde la ping și nu are porturile 80 și/sau 443 deschise.
O verificare simplă, pe care v-am sugerat-o anterior – și anume să vedeți cu ce IP public ieșiți acum prin ONT – a rămas în continuare nefăcută.
Însă devine cu adevărat grav dacă acel server nu a fost setat de dumneavoastră. Istoricul public indică serviciul "Apache httpd" activ pe acel IP încă de pe data de 05.03.2026 (atașez dovada). Asta înseamnă cu mult înainte de cele 9 zile de nefuncționare pe care le menționați astăzi (29.03).
De restul detaliilor tehnice nu are rost să mă mai leg. Până la urmă, mai ales într-o topologie cu 8 locații, fiecare își administrează rețeaua, domeniile și soluțiile de backup cum consideră și cum știe că e mai bine.
Spor.
la 29-03-2026 10:28 AM
Viper, nu suntem la tribunal și mi se pare foarte trist că, în loc să înțelegi problema, ceri dovezi pentru tot ce spun, dând dovadă de neîncredere. Nu îți voi oferi dovezi doar pentru că mi le ceri tu, ci le voi prezenta pe cele care evidențiază gravitatea situației – care, din punctul meu de vedere, este una critică!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor