la 18-12-2023 04:07 PM - editat ultima oară la 19-01-2024 09:46 AM de DanielaH
Buna ziua,
Imi pun si eu problema aici, poate poate ajunge la ochii cuiva care are minumul de cunostiinte tehnice, nu citreste dupa un script si poate verifica ceva log-uri sau setari
Problema este simpla, pe un abonament Home Net 4G care a mers mai bine de 2 ani fara probleme, de câteva săptămâni când încerc sa accesez orice pagina web prin el sunt redirecționat automat către http://notify.orange.ro/netfixerror . Pagina ținută pe serverele Orange (nu de mine, nu de modemul primit, nu de celula GSM, nu de norii de pe cer) unde ma pune sa sun la serviciul clienti la numarul 411 si 0744 411 411 .
Dau restant la modem, se face refresh la DNS, problema dispare.
Ce mi se intampla se numeste: DNS hijacking - Wikipedia
Daca discut cu o persoana tehnica, ii detaliez, dau pana si un timp exact cu data si ora cand apare sau si cand explic cum functioneaza in mare o interogare web, am (sau mai bine spus aveam) speranta aiba o minima logica de intelegere.
Eh uite ca nu, in shimb am primit:
Acum ca toate punctele din script au fost bifate s-a lasat liniste. Nimeni nu mai raspunde sau zice nimic. Daca reusesc sa vorbesc cu cineva care vorbeste la dep. tehnic imi spune ca o sa ma sune in cateva minute cineva de la tehnic, insa surpriza nimeni nu revine.
Cand mai intreb eu care e statusul mai aflu ca sesizarea initala a fost inchisa (nu se da motivul), ca am altele ca sa se rezolve mai repede, ca termenul de solutionare este de 2h, 24h, 3 zile sau 30 de zile (depinde care raspunde) si ca termenul se scurge de la ultima sesizare (aia care ma ajuta sa se remedieze mai repede, nu de la prima).
Mi se spune ca se trimit urgentari catre departamenul abilitat sau mi se scoate in evidenta ca deja am primit o reducere pe factura urmatoare.
So...anyoane?
19-01-2024 09:59 AM - editat 19-01-2024 10:04 AM
Doar un mic comment la ultimul takeaway din lista. Problema e ca cei de pe chat nu sunt atat de tehnici cum ai avea nevoie cateodata. Bine, de multe ori, nici chestiile non-tehnice nu sunt foarte bine explicate catre client, sau se practica aceeasi strategie de “aburire”, poate renunta la idee, si pleaca la fel de nedumerit, sau poate mai nedumerit decat inainte. :)) Problema mai mare aici este ca nici nu-ti fac legatura la cineva mai tehnic. Pe principiul: nu, vreau sa te ajut eu. Dar nu poti! De ce tot insisti? Nu e nicio suparare ca nu stii! E normal. Nu asta e job-ul tau! Dar da-mi macar posibilitatea sa iau legatura cu cineva care stie si ma poate ajuta! Ei bine, nu. Nu se poate. Asta mi se pare problema mai mare si mai suparatoare.
In rest, nu pot decat sa ma bucur ca s-a rezolvat. Chiar incepusem sa cred ca o sa ramai cu problema in pom. Ma bucur ca n-a fost asa si ca s-a rezolvat. 🙂
la 25-07-2024 04:09 PM
Bună, același lucru pățesc su eu. Eu am abonament mobil, nici macar fix prin fibra. Imi sunt asignate-nu știu de catre cine- 4 / 6 chiar , depinde zi, ip uri tip ipv6, 2 ip uri private de tip ipv4. Toate astea funcționează pe interfete tip vpn, sunt conectate prin point to point link, sunt permanente, Ethernet ori wlan. Interfețele cu tunel vpn sunt denumite pdp_ip1, pdp_ip2 samd. Datele mele mobile păreau a fi restricționate din 2022, cu toate astra, evident, eu am consumat data mobile toată perioada în speță. Mai mult, chiar dacă închid datele mobile din setări telefon, rămân conectata internet prin aceleași ip uri dedicate de mai sus. Asta ma duce cu gândul, prin analogie logica, zic, la faptul ca fără acordul meu, indubitabil, s-au creat legături directe prin tunnel vpn, folosind acele ip uri ( ipv4/ipv6) între device urile mele care trimit pachete către un cloud ( akamai cloud/ amazon cloud samd- asta am constatat prin monitorizare ). Im plus routing table arata cam asa, executat doar pe date celulare. Am atașat pt exemplificare mai jos. Se găsesc oare soluții? Ideea e ca nici n as fi știut toate astea, nu sunt în domeniu, habar n aveam cum funcționează internetul in genere ori altele similar. Problema este ca internetul meu mobil merge foarte greoi, în ultimul timp spre jalnic.fapt ce ma încurcă evident all day long. Ths în advance , pls help!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor