anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

probleme conexiune pppoe digi

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

salutare! mă poate ajuta și pe mine cineva? sunt la un jucător de pe piață cu internet și tv. bun toate bune! conectez cablul la laptop pentru navigare, totul bine! vitezele normale, etc! mă conectez cu același cablu la pc, și ce să vezi! downloadul este mai mic decât upload! care să fie problema? la adaptor de rețea, apar două conexiuni! las în capturi să vedeți și voi!

101 Răspunsuri 101

este inaccesibilă cu cititorul meu de ecran!

salutări! cred că am reușit!

Da, ai reusit. Bravo! 🙂

Rezultatele vad ca sunt acum similare cu cele de pe laptop. 

Pe laptop, daca incerci cu aplicatia, ai rezultate mai bune, sau tot la fel? Poti incerca si asta?

Daca rezultatele sunt la fel, inseamna ca asta ofera Digi in zona ta. Personal mi se pare un pic cam putin (in special pe LAN), dar nu e foarte rau.

Client Orange

nu înțeleg! pe browser este altceva, iar pe speedtest altceva? cum vine asta?

Da, se pare ca browserele pot influenta rezultatul testelor.

Pana si cei de la SpeedTest recomanda aici aplicatia pentru rezultate de incredere.

Client Orange

Doamne ferește! cum de este posibil așa ceva? pe laptop folosesc browserul este excelent! pe calculator cu de nu?

Este excelent, dar rezultatele sunt aproximativ la fel. Ceea ce ma face sa cred ca, daca nu cumva pe laptop, in aplicatie, ai niste rezultate MULT peste cele de pe PC...cam aia e viteza pe care o furnizeaza Digi in zona ta.

Conform celor spuse de Speedtest pe pagina de mai sus: 
The difference in speeds between browsers, Speedtest Apps and Speedtest, and Speedtest CLI could be due to browsers (Chrome, Firefox, Edge, Safari, etc…) having different capabilities such as extensions/add-ons or security tools (or viruses) interfering with the web-based test traffic and may provide different results, web socket limits, browser CPU process maxing out, or too many existing connections open in the browser.

Deci practic pot fi extensii de browser sau tool-uri de securitate, antivirusi care interfereaza cu traficul de net, limitari de socket, procesul CPU-ului fiind la maxim, sau prea multe conexiuni deschise simultan in acel browser, in felul asta oferind rezultate diferite.

Ai sa razi, dar si la mine e la fel. 🙂 Pe browser am undeva pe la 500 Mb/s download si 900 upload, in aplicatie am 920 Mb/s download cu 920 Mb/s upload. Acelasi calculator, aceeasi conexiune la net. Totul absolut identic.

Ti-as atasa screenshot-uri, dar stiu ca nu te ajuta, din pacate...

Client Orange

așa? păi și nu se poate face ceva? aaa! testul cu aplicația este pe pc. pe laptop în browser, este test pe laptop! acel test de aseară era de pe laptop! nu înțeleg! nu se poate face ceva la browser? aaa Digi oferă 2,5 gbps, și 10 gbps!

Ofera, dar abonamentul tau banuiesc ca este cel clasic de 1Gb/s, nu?

Daca intrebarea este: cum vor arata testele cu un abonament de 2,5Gb/s sau 10 Gb/s, raspunsul este un foarte sincer: nu stiu. :))

Pentru ca nu am, nu am incercat, si nu stiu cum se va comporta in cazul asta. In plus, nu am placa de retea care sa suporte asa ceva, deci va fi in continuare limitat la 1Gb/s.

Solutie la problema cu browserul? Nu stiu...putem sa mergem pas cu pas printre potentialele cauze de care pomeneau cei de la SpeedTest si sa vedem daca obtinem vreo imbunatatire. Adica, daca ai add-on-uri (si banuiesc ca ai cel putin unul, pentru ca e acel screen reader pe care ziceai ca il folosesti), putem sa incercam sa dezinstalam sau sa dezactivam din browser pe rand toate add-on-urile.

O sa incerc si eu cateva teste la mine, sa vedem daca reusesc sa aduc rezultatele la un nivel similar comparativ cu aplicatia. Dar mai mult de atat, nu stiu ce am putea face.

Client Orange

inaccesibilă aplicație mai au! abia am reușit cu ocr-ul din cititor să văd testul! că așa inaccesibilă este... Doamne ferește! și pe browser când navighez paginile merg greuț! nu știu ce să fac! ceea ce este ciudat, este că pe laptop nu am probleme! voi lua și un router de test! cine știe! dar întrebarea este următoarea: dacă își va revenii cu un router? și și pe browser va fi la fel? atunci de la ce ar putea fi? am încercat toate browserele! edge, chrome, brave, mozila.

Dupa cum spuneam, si la mine e la fel, pe Windows, in browser. 🙂 Si la mine este trecut printr-un router, asa cum vrei sa-ti adaugi tu.

Cu toate ca un router iti va oferi anumite avantaje in cazul asta, si iti recomand, daca poti, sa-ti iei unul, nu prea vad de ce ar face o diferenta in testul nostru. 🙂

Client Orange

așa? iauzi! nu mi s-a mai întâmplat să am problema asta? poate totuși se poate dezactiva ceva în windows, s-au în browser!

Cata, avand in vedere ca problema se reproduce si la mine, o sa-mi fie mult mai usor sa fac cateva teste. Daca se poate face ceva....te anunt. Momentan, chiar nu stiu ce anume ar putea sa cauzeze diferenta asta.

Client Orange

ști ce este ciudat? că pe laptop nu am problema asta, și pe pc da!