anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme conectare internet router ZTE Internet Box Wifi 6

Profesorul
Junior
Am schimbat providerul de net cu Orange acum 2 zile. Mobil, laptop, tableta, TV si camere video s-au conectat. Insa adaptoarele wifi de la A/C Daikin (2), respectiv imprimantele Canon (2) apar ca fiind conectate insa aplicatiile de pe mobil si laptopul nu le vad. Pe routerul vechi care avea separate 2.4 si 5GHz nu a fost nicio problema. Insa pe acest router nu apare decat Orange-4872 fara a stii ce este in spate. Ma pricep la nivel basic, incercand mai multe metode (calea clasica indicata in aplicatie, conectare manuala cu parola si conectarea prin boton WPS). Va rog ajutor.
1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember
Pai, cred ca ar fi doua solutii: - dezactivezi frecventa 5GHz, dar viteza de net disponibila va scadea pe masura - pui un router la care poti pune separat cele doua frecvente (2.4GHz si 5GHz) A treia varianta ar fi un update de soft pentru routerul actual in care sa poti separa (functional, nu dezactivand una din ele) cele doua frecvente.

Vizualizare soluţie în postul original

40 Răspunsuri 40

Cum se dezactivează 2.4 sau 5g sa meargă doar una

La Retea > WLAN ai jos SSID. Si optiune oprit Pornit. Oprește ce vrei sa fie oprit.

Profesorul
Junior
Totusi, simt ca imi scapa ceva. De ce in cazul in care routerul are benzile separate functioneaza? Ca si in acest caz laptopul este legat pe banda de 5Ghz iar imprimanta pe 2.4Ghz?

FLo1
#StarMember
Și la mine e mai stabilă funcționarea jucăriilor pe 2,4GHz, așa că am renunțat (dezactivat) partea pe 5GHz. Totuși erau unele întreruperi a conexiunii pe 5GHz, motiv pt care am renunțat la ea. Și nu e problema de Orange.

Profesorul
Junior
Am intrat in router, am dezactivat cele 2 frecvente comune pe acelasi SSID si am activat 2 SSID-uri separate, unul pe 2.4 si unul pe 5Ghz. Pare ca functioneaza si m-am intors cumva la situatia cu routerul pe care l-am avut initial. Sugestiile lui Pololica m-au inspirat. Sa dezactivez in schimb 5Ghz nu e o solutie, ai viteza de 10x mai mica si te intorci in timp.

Salut, cum ai rezolvat pana la urma? Am o situatie similara, atat cu imprimanta, care stie doar 2.4 cat si cu AC-ul Daikin.

Desigur dezactivarea 5g nu e o solutie. De asemenea si eu am inchis ssid-ul original si am creat 2 ssid-uri (la fel ca cele vechi) unul pe 5 si unul pe 2.4. 

Acum problema este ca practic nu exista comunicare intre device-urile de pe 5g si cele de pe 2.4g. Adica, pot vedea imprimanta cand sunt conectat pe 2.4, dar nu o pot accesa nici daca sunt conectat prin cablu si nici de pe 5.

Am si eu tot cunostinte la nivel entry dar daca ai reusit sa rezolvi poate ma poti indruma si pe mine.

Multumesc anticipat

Acelasi lucru se intampla chiar cu setarile default, dispozitivele conectate pe 5g nu comunica cu cele de pe 2.4g si nici cu cele de pe Lan. Am sunat la suport si cu solutia oferita de ei (dezactivare firewall) to nu a mers. Cred ca voi face cerere sa imi aduca routerul vechi inapoi.

 

Salut, pana la urma la mine a rezolvat problema altcineva de la suport. Nu stiu exact ce a facut dar acum am o noua optiune in router: SSID Isolation, care trebuie sa fie dezactivata. Acum toate device-urile se vad intre ele indiferent pe ce banda sunt conectate.

Super, e bine de stiut ca exista o cale. Ma tot chinui cu ei de cateva zile. E drept nu am avut timp sa stau de problema mai ales in timpul orelor de lucru.

Imi poti spune mai multe, unde anume in router se gaseste optiunea?  sau alte detalii sa ii indrum pe cei de la tehnic in directia potrivita. se pare ca nu stiu cu totii despre ce este vorba.

Multumesc anticipat

Salut, a fost destul de greu de explicat la suport, am vorbit cu mai multe persoane diferite si doar apoi m-a sunat cineva care a spus ca a rezolvat problema. Cred ca e o setare ce o fac ei ca sa apara optiunea in router, initial acea optiune nu exista.

Optiunea o gasesti la "Retea locala" -> "WLAN" -> "Configurare SSID WLAN" si la fiecare SSID este optiunea "Izolare SSID" la care trebuie sa fie selectat "Oprit".

onlysli_2-1667912062371.png

 

Multumesc tare mult, chiar a fost de ajutor.

Revin cu info poate si pentru altii care se confrunta cu problema.

Dupa mai multe reveniri la Serviciul clienti, pana la urma, s-a rezolvat. 

Optiunea din imaginea de mai sus, intr-adevar apare dupa un update de firmware care se poate face numai de Orange.

Pentru cei care se mai confrunta cu aceasta problema sunati in customer care si rugatii sa faca un update de firmware. E posibil sa solicite mai multe informatii, spuneti-le de acest ssid isolaton.

Spor si inca o data multumesc

Salut, dupa dezactivarea optiunii de izolare ssid se vad toate dispozitivele intre ele?( lan+wifi) . Aceeasi problema o am si eu cu routerul la care am conectat un NAS prin cablu si nu il pot accesa  pe wifi. Este destul de frustrant sa mai pun inca un router pentru a avea acces la toate dispozitivele din retea. 

După ce am dezactivat opțiunea pot vedea toate device-urile și de pe cablu și pe 2.4 și pe 5

Practic asta ar fi soluția. 

Cum intri pe router sa dezactiveze 5g sau 2.4g că se deconectează și se conectează întruna 

Vio73
#StarMember
Eu am laptop care are numai banda de 2,4 Ghz ( chiar cel de pe care scriu acum) și altele cu ambele. Nu întâmpin nicio problemă. Și la tv-uri la fel. Unele au 2,4 și 5 ghz, altele doar 2,4. Oricum, pe 2,4 are viteze destul de ok, dacă ai dispozitive ok. Eu, pe telefon, mă apropii de 400/400 pe 2,4. https://www.speedtest.net/my-result/a/8631548338