anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Problema Internet Fix in intervalul orar 22:00-23:00

LucianC2023
Junior

Salutare ,

 

Am un contract pentru internet fix, de aproximativ 2 luni in intervalul orar 22:00-23:00 trebuie sa restartez routerul de cel puțin 2 ori pentru ca internetul sa funcționeze .

Am făcut 5 sesizări la Orange , am schimbat SIM-ul, am schimbat routerul cu un model Huawei B535 , am schimbat poziția la router , am lăsat un singur dispozitiv conectat , am resetat routerul , a fost resetata conexiunea de la Orange direct , problema persista.

Din setup-ul inițial nu am schimbat nimic din Ianuarie când am contractat abonamentul , nr de dispozitive conectate la router , poziția la router , etc.

Aveti sugestii pentru problema descrisă ?

9 Răspunsuri 9

delfinas
#StarMember

Lucian, bun venit in Comunitate!!!

Se pare ca, mai nou, furnizorii de servicii mobile fac economie la energie electrica si noaptea inchid anumite antene, cu frecvente inalte, mari consumatoare de energie. Raman cele de frecventa mai mica si care nu acopera necesarul zonei.

Ce viteze prinzi noaptea?

DETALII: https://comunitate.orange.ro/t5/re%C8%9Bea-%C8%99i-acoperire-mobil%C4%83/limitare-vitez%C4%83-intern...

Buna ,Dupa restart la router viteza se dublează , merge spre 70 m/s.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu este din router, în mod sigur, ci din rețea. Am folosit în trecut tot felul de routere 3g/ 4g, inclusiv Huawei B 525 și 535, într-o zonă rurală și nu au fost probleme. Probabil că aplică ei power saving între anumite ore în zona ta și de aceea este afectat dispozitivul, fiind necesară restaurarea. Asta în condițiile în care zici că ai schimbat și routerul, este evident acest lucru.

Eu și acum mai folosesc ocazional un router din acesta și nu sunt probleme, dar am rețea 4g+ . Totuși, noaptea este închisă o bandă ( banda 3, 1800 Mhz), pentru a se face economie de energie electrică.

Cam așa stau lucrurile, din păcate, și nu prea văd ce poți face, în afară de restaurare!

Nasol e cu închiderile astea aiurea, bine ca măcar nu se închid peste tot. Eu am noroc în zona mea ca nu se închid benzile noaptea, banda 3 rămâne activa ca și pana acum, și la Vodafone și la Orange, ambii fiind pe același stalp

A mers fără probleme între Ianuarie și Aprilie , din acel moment a apărut problema .

Ce setări pot face la router sa evite acea banda de frecventa ?

Eventual, îl poți seta pe 800 Mhz, banda 20, dar nu se știe dacă mai sari de 10-20 Mbps. Depinde de încărcarea rețelei din zona ta . Sigur, dacă este o zonă rurală sau mic urbană. Nu îți garantez că se rezolvă, dar cine știe!

BlackWolf
Senior

E o problema locala de la stâlpii de semnal, nu e de la tine. La ora respectiva echipamentele de la stâlpi probabil au ceva erori și își fac automat ceva operațiuni, reinitializari...etc. Trebuie sa vina ei sa rezolve problema la stalpi. Asa pățesc și eu la Vodafone la internetul fix 4G o data la câteva săptămâni. Pica netul de tot, apoi își revine în 3G și abia merge. Își revine în 4G si merge normal abia după ce restartez routerul. Nu am făcut sesizare deoarece se întâmplă rar. La Orange nu se întâmpla chestia asta. Păcat ca acum nu prea mai merge deloc. Se împlinesc 2 ani imediat și problema tot nu au rezolvat-o...

Am semnalat de 8 ori deja la departamentul tehnic Orange .

Ce pot face mai exact ?

Era un script cu care poți schimba benzile la router. Oficial, routerul B535 nu te lasă să schimbi benzile manual, se conectează el automat la banda cea mai ok. Cauta puțin pe Youtube, acolo găsești. Am pus și eu un link la sfârșit. Vezi și pe Cellmapper în ce benzi emite turnul la care te conectezi tu și schimba între benzile alea. Dacă nu se rezolva nici asa, iar tu ai semnalat de 8 ori problema și ei nu au bunul simt sa încerce sa o rezolve, cum s-a întâmplat și la mine, lasă-i balta și încearcă cu o cartela prepay de Vodafone în router și vezi dacă și cum merge, pana își rezolva Orange toate problemele. Au și aia abonamente de internet fix 4G. Alta șansă nu prea ai. Asa am făcut și eu după nenumărate sesizări și după ce am epuizat toate soluțiile, nu am avut incotro, deoarece și aici au probleme și nici după 2 ani nu le-au rezolvat. Pana la urma tot o sa le rezolve, dar durează și e de așteptat...

https://youtu.be/9J72vhWL0Vg