anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

probleme conexiune pppoe digi

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

salutare! mă poate ajuta și pe mine cineva? sunt la un jucător de pe piață cu internet și tv. bun toate bune! conectez cablul la laptop pentru navigare, totul bine! vitezele normale, etc! mă conectez cu același cablu la pc, și ce să vezi! downloadul este mai mic decât upload! care să fie problema? la adaptor de rețea, apar două conexiuni! las în capturi să vedeți și voi!

101 Răspunsuri 101

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cred că cel mai bine ar fi să apelezi la call center-ul lor. Sunt convins că te vor ajuta!

Baftă!

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

nici-o problemă! pe laptop funcționează excelent!

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

doar pe pc sunt probleme!

delfinas
#StarMember

Catalin, poate sunt de vina diferentele de configuratie, mai ales de placa de retea intre laptop si PC Desktop.

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

a mai avut cineva problema asta?

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

daaaa! nu știu ce să spun! ați văzut și voi că upload este mai mare decât download! apar două conexiuni! Digi.ro, și cealaltă. bun poate totuși știe cineva! nu am router! este un dispozitiv, unde este pusă fibra, și cablu tv cu cel de internet! atât!

Bun dragilor. Haideți să luminăm puțin topicul.

1. Există 2 conexiuni, da, pentru că de fapt una este portul fizic al adaptorului LAN - USB (cred), iar WAN-ul PPPOE este de fapt un port virtual creat ca un shortcut pentru a reținele datele de conectare via user/paswd.

2. Fiecare e liber să folosească varianta de conectare care-i convine, înaintea routerelor wifi TOATE conexiunile oferite de RDS (acum 15 ani) erau de acest tip.

3. Dilema vitezei: dacă ai un adaptor pe USB pentru LAN, consideră că viteza de download e limitată de viteze de scriere a datelor prin USB pe calculator, similar cu viteza de citire de pe HDD a datelor și transmiterea via USB/LAN adică upload. Pe scurt, pentru scriere, portul USB  este mai lent decât pentru citire.

4. Un router suplimentar (montat în bridge) dacă nu este cu port gigabit va încetini viteza, ca să nu menționez că nu toate au gigabit pe wifi, ci doar pe LAN. 

Dacă am omis ceva revin cu clarificări.  Numai bine. 

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

pe laptop, am o placă externă: că el nu are placă de rețea! doar Wi-fi. mă gândesc că dacă ar fi să achiziționez un router, atunci situația ar revenii la normal! că între pc și cablu nu este altceva este direct!

Sa inteleg ca laptopul e mai nou decat desktopul? Probabil ca ajuta si faptul ca placa de retea e externa si se mufeaza la USB. Dar de ce te deranjeaza asa tare ca uplodul e mai mare decat downloadul? Vitezele sunt destul de ok. Digi nu ti-a oferit si un router?

păi se simte. oricum, cred că trebuie să am un router! nu este recomandată conexiunea directă! poate că situația își va revenii! sunt două conexiuni diferite!  cred că un router ar rezolva problema. tu ce zici?

nu, nu am dorit! nu doresc să fiu dependent de structura lor

Vă trebui să accepți un ONT de la ei, care îți oferă și wifi, sau la care poți atașa un router mai puternic.

nu neapărat! de ce credeți că toți operatorii sunt Dumnezei pe pământ! îmi pot achiziționa un router excelent! sunt mai mult decât sigur, că problema s-ar rezolva! tot tot să ei de la ei! e uite că eu nu vreau! dar totuși nu-mi explic! de ce pe laptop excelent, iar pe pc nu?

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Ai încercat sa reinstalezi driverele? 

La desktop (înțeleg bine ca ai doar wifi?) de ce nu rămâi pe conexiunea existentă și elimini adaptorul?