anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot conecta fibra direct în ruterul meu sau trebuie sa trec MAC-ul ruterului de la Orange?

ajv
Junior

Pot conecta fibra direct în ruterul meu sau trebuie sa trec MAC-ul ruterului de la Orange?

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
#StarMember

Salutare, 

Nu poți băga fibra direct în routerul tău, chiar dacă are intrare optică, pentru că nu e autorizat în rețeaua Orange și nu are configurările necesare (GPON/ONT înregistrat, VLAN etc.), iar clonarea de MAC nu ajută; soluția corectă este să folosești echipamentul Orange și să conectezi routerul tău la el (ideal în mod bridge).

Teoretic, există și varianta cu un router cu modul SFP compatibil GPON în care clonezi ID-ul/serialul ONT-ului și configurezi VLAN-urile, dar asta e complicat, nesuportat oficial și poate să nu funcționeze stabil.

O seară frumoasă îți doresc 🙂

„Less noise. Better signal.”

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

Radutuby
#StarMember

Salutare, 

Nu poți băga fibra direct în routerul tău, chiar dacă are intrare optică, pentru că nu e autorizat în rețeaua Orange și nu are configurările necesare (GPON/ONT înregistrat, VLAN etc.), iar clonarea de MAC nu ajută; soluția corectă este să folosești echipamentul Orange și să conectezi routerul tău la el (ideal în mod bridge).

Teoretic, există și varianta cu un router cu modul SFP compatibil GPON în care clonezi ID-ul/serialul ONT-ului și configurezi VLAN-urile, dar asta e complicat, nesuportat oficial și poate să nu funcționeze stabil.

O seară frumoasă îți doresc 🙂

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu, nu poți să bagi direct în routerul tău, dar poți să il folosești în modul bridge.

Baftă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

O sa fac cum a zis Radutuby, măcar trebuie să încerc.

Inițial am crezut că este simplu și a dispărut mentalitatea din timpurile cind se limita TTL-ul.Dar văd că nu.

Viper
Cunoscător

@ajv  a scris:

Inițial am crezut că este simplu și a dispărut mentalitatea din timpurile cind se limita TTL-ul.Dar văd că nu.

Ce router deții cu modul GPON ONT integrat? Curiozitate doar.

Nu este integrat. Am un TP-Link Archer GE800 și un adaptor TP-Link XM60A.

Viper
Cunoscător

Nu pare a fi ceva configurabil să-l poți autentifica în rețelele de la noi.

Nu trebuie decit sa vad in ruterul chinezesc cum e facut accesul la OLT Orange.Serie+MAC,sau si parola,etc si sa le salvez in XM60A.

Viper
Cunoscător

Ai cum să setezi așa ceva pe acel modul? Nu am găsit prea multe informații despre el, cu atât mai puțin ceva legat de configurarea lui (dacă are așa ceva).

Pina nu ajung acasa si nu ma conectez la el,nu pot spune nimic.Rezultatele cautarilor online sint doar pentru ce s-a facut...

A reușit cineva și aici pe forum, sau cel puțin așa s-a lăudat. Probabil este aceeași procedură ca cea de la Digi. Acolo, de câțiva ani, funcționează și cu modul SFP individual.

Știu că se poate, dar nu toate modulele sunt la fel, unele sunt configurabile, să poți clona datele de autentificare de pe ONT-ul oferit de ISP, unele nu sunt configurabile, caz în care la noi funcționează doar în rețele de cartier unde poți să-l suni pe administrator să-i zici că vrei și tu să te conectezi cu altă chinezărie în rețeaua lui, rezultatele pot fi .. amuzante.

O sa pun aici tot ce fac,dar nu asa curind.

Și încă ceva: după va trebui sa cinrctez cumva chinezul la ruterul meu pentru TV.Mereu m-am ferit de servicii diferite oferite pe aceeași sirma si tot acolo am ajuns.

Viper
Cunoscător

Chinezești sunt toate, fii mai explicit. Ce vrei să faci?