anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Plex Pass pe NAS Ugreen

AdrianER
Vizitator

Bună ziua,

Am internet fix de la orange, router ZTE F6600R.

Pe un NAS Ugreen DXP2800, am activat Plex și funcționează perfect local. Din router am alocat o adresă locală fixă pentru NAS. Pentru că vreau să acord acces și unei alte persoane (la care nu merge tailscale sau alt vpn), și pentru a fi cât mai elegant și cu puțină bătaie de cap am activat și Plex Pass pentru a-l accesa de la distanță.

Încerc să îl configurez cu GPT dar am ajuns la o etapă în care am nevoie de IPv4. Din câte înțeleg am nevoie de IPv4 dinamic public / Dual Stack. Ieri am stat peste 8 ore în telefoane cu orange, mi-au activat/dezativat tot, dar pe router tot nu am nimic la ipv4.

Vă rog să mă ajutați cu un sfat cum să obțin acest ipv4 dinamic public / Dual Stack?

6 Răspunsuri 6

Radutuby
#StarMember

Salutare, poți pune un print screen de la interfața ONT la WAN? Poți masca o parte din IP. Dacă pe WAN apare doar IPv6 încă este în CGNAT, si trebuie insistat la suport. 

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

AdrianER
Vizitator

Mulțumesc pentru răspuns. Atașez și screenshot.

Ca să mă asigur că am cerut corect la Orange: pentru Plex Remote Access și port forwarding este suficient să cer IPv4 public dinamic / Dual Stack, sau la Orange este necesar IPv4 public static? 

Captură de ecran din 2026-09-02 la 09.41.36.png

Da, din imaginea atașată este destul de clar că ONT-ul tău are conectivitatea IPv4 în spatele CGNAT. Poți solicita fără probleme un IPv4 dinamic, însă nu pot garanta că acest lucru îți va rezolva problema accesării NAS-ului din exterior.

Pentru ceea ce vrei să faci, sincer, consider că soluția mai sigură și mai ușor de administrat ar fi să folosești un router personal și să configurezi ONT-ul în modul bridge. Astfel, routerul tău va gestiona conexiunea, firewall-ul și regulile de port forwarding către NAS.

Succes.

Mulțumesc mult.

Ai idee unde aș putea să obțin mai rapid? să sun să le scriu... Ieri am stat în telefon cu 300 de 4ori câte, odată am stat 29min, o altă dată mi-a căzut netul complet și nu a mai știut ce să îmi recomandă și a închis că o să mă sune cineva... n-a sunat nimeni 2ore și am sunat eu înapoi...

Așa e de fiecare dată sau am avut eu o zi mai ...

sunt mai receptivi pe email?

Pe WhatsApp răspund destul de rapid. Chiar azi am avut o situație și mi-au răspuns în aproximativ o oră după ce le-am lăsat mesajul cu descrierea problemei. Poți sa le scrii la 0744 444 300

Mulțumesc mult.

Succes