la 08-10-2025 04:10 PM
Salut,
Am un abonament de 2100 Mbps si dupa ce au trecut cele 14 zile de la instalarea serviciului, de fiecare data cand incep sa descarc mai mult si ajung pana aproape de limita maxima a acestui abonament, IP-ul este filtrat. In primele 2 saptamani am descarcat fara nici o problema, dar de cateva zile , dupa ce s-au implinit cele 14 zile in care puteam sa reziliez contractul, au inceput problemele. Daca resetez interfata de retea si mi se aloca alt IP, totul functioneaza. Daca nu resetez, atunci IP-ul imi este blocat pentru fix 15 minute . Echipamentul Orange este pus in bridge mode si IP-ul public este alocat pe routerul propriu.
Atasat vedeti cum arata graficele de trafic astazi.
la 08-10-2025 05:41 PM
Salut @cristienciu
Pare un mecanism de traffic shaping sau rate limiting automat, aplicat de catre Orange, si poate ca e normal daca download urile tale sunt in pachete destul de mari, si la fel de normal ca in perioada de testare sa fie dezactivate aceste filtre pentru o experienta mai buna.
De altfel, cred ca filtrarea este activata pe IP public.
Cat despre ce poti face, eu personal as intreba serviciul tehnic Orange daca exista un astfel de filtru activat pe cont.
Zi faina!☀️
08-10-2025 05:53 PM - editat 08-10-2025 06:00 PM
Salut.
Ca sa pot intreba serviciul tehnic, ar trebui sa pot intra in legatura cu el. Am facut o tentativa astazi, dar cel mai sus am reusit sa ajung la cineva care mai mult decat sa scoata echipamentul din modul bridge si sa il puna in routing (lucru absolut inutil in situatia de fata) nu a putut sa faca. Si bineinteles sa imi propuna serviciul de IP fix (contra cost) , care nici macar atat nu ajuta, din contra, chiar mai rau face.
Nu, nu este normal ca in perioada de testare sa primesti altceva decat primesti in restul timpului. Este chiar absolut anormal , pentru ca in perioada de teste vrei sa stii ce platesti si in cazul in care nu iti convine, sa poti renunta.
De ce sa platesti un serviciu care nu iti satisface nevoile pentru care l-ai achizitionat ?
Daca exista asemenea limitari, ar trebui sa fie mentionate in contract si astazi am frunzarit inca o data contractul si nu exista nici o prevedere de acest gen. Pentru ce sa contractezi un serviciu de 2300Mbps si cand depasesti 1500Mbps sa ti se taie accesul ? Cei 2300Mbps sau 2100Mbps din contract sint doar pentru speedtest ? Nu sint pentru a fi folositi ? Sint doar demo ? Sa aratam ca noi sintem tari si putem oferi, dar cand vrei sa utilizezi ... ne pare rau, dar nu se poate...
09-10-2025 12:38 PM - editat 09-10-2025 12:38 PM
Buna @cristienciu
Aceasta viteza in trial mode, am experimentat-o si eu la un alt operator, si clar se poate demonstra acest lucru daca avem un istoric. De asta am si mentionat ca este posibila, insa da, de acord, este o practica mai putin ortodoxa.
Sper sa reusesti sa gasesti pe cineva la serviciul tehnic, care sa aiba cunostintele necesare sa testeze si sa verifice situatia ta, pentru a veni cu o solutie.
La fel cum a zis si Rafa, poti deschide un ticket/sesizare.
Zi faina si cu ☀️!
la 09-10-2025 12:48 PM
Salut.
Am facut sesizare la numarul 300, dar bineinteles ca nivelul de suport tehnic la care am ajuns nu este cel care imi poate rezolva situatia, sau sa imi dea un raspuns clar. Am trimis si mail pe reclamatii@orange.ro , dar acolo cel mai probabil dureaza multicel pana imi poate raspunde cineva. Azi de dimineata a mers pentru cca o ora fara intreruperi, dar dupa ora 10 iar a luat-o de la capat.
Am pus grafice, am pus tot ce trebuie pentru a putea monitoriza situatia, dar trebuie sa pot intra si in legatura cu cineva care sa poata face mai mult decat sa bifeze "bridge mode" la echipament.
Vedem ce o iesi, iar daca situatia se mentine, o luam incetisor spre ANPC, ANCOM si restul de institutii care au ceva de spus pe tema asta.
la 09-10-2025 02:44 PM
Buna @cristienciu
Iti inteleg frustrarile si sper sa se ajunga la o rezolutie in cazul tau. Stiu ca este un proces anevoios si consumator de timp/nervi/stres etc, insa sper sa fie intr-un final realizat si de ce nu, sa aduca imbunatatiri.
Zi cu soare!☀️
la 08-10-2025 06:55 PM
Salut @cristienciu,
Deci traficul este blocat sau doar limitat? Nu mai poți descărca pentru cele 15 minute?
la 08-10-2025 07:26 PM
Salut
Traficul este blocat complet pentru acele 15 minute. La un traceroute ajung doar pe gateway, ceea ce ma duce cu gandul mai degraba la o robitica de detectat flood-uri, cu route puse la Null0, decat de altceva. Pana acum am facut trafic identic, poate chiar si mai mare , nu s-a schimbat absolut nimic in partea mea. Problema este ca acest comportament a aparut fix dupa a 14 zi .
la 08-10-2025 07:38 PM
Dacă nu poți folosi internetul nici măcar pentru câteva minute, va trebui să deschizi o sesizare pentru a se efectua verificări. Cat despre cele 14 zile cred ca este vorba doar de o coincidenta. Acest abonament nu face ce promite, au fost mai multe păreri negative despre el in comunitate.
Iți recomand sa verifici si celelalte postări din comunitate pe aceasta tema: https://comunitate.orange.ro/t5/forums/searchpage/tab/message?advanced=false&allow_punctuation=true&...
la 09-10-2025 02:36 PM
Salut
Am facut sesizare pe email , dar nu am primit nici un raspuns.
Cele 14 zile nu sint o coincidenta. Atasat regasesti graficele cu traficul din primele zile dupa instalare 27-29.09.2025 si apoi traficul din ultimele 2 zile. In primele zile am descarcat fara probleme cativa TB iar acum dupa aproximativ 20GB, mi se taie ip-ul pentru 15 minute. Daca am invatat ceva in anii cat am lucrat fix in domeniul asta de backbone , este ca nu exista coincidente de genul asta.
la 09-10-2025 02:39 PM
In regula. Oare ai grafic pentru toate cele 14 zile? Cred ca te-ar ajuta la sesizarea ta.
Pe ce adresa de email ai trimis?
la 09-10-2025 02:46 PM
Instalarea a fost facuta pe 25.09.2025 si graficele sint din data de 26.09.2025 pana astazi.
Sesizarea am trimis-o la singura adresa de mail pe care am gasit-o in contract si anume reclamatii@orange.ro.
Atasat regasiti si graficul pe aceasta perioada.
la 13-10-2025 09:45 AM
@cristienciu, s-a rezolvat situația?
la 13-10-2025 10:24 AM
Salut,
Problema persista. In momentul in care traficul ajunge la 2100-2200Mbps si depaseste 200.000 pachete/secunda, ip-ul este filtrat automat. A trebuit sa limitez traficul la 1700Mbps , ca sa nu mai fiu filtrat.
Am explicat si la suportul tehnic, si pe mail-urile trimise catre ei exact unde este problema, dar nu a fost nimic modificat. Limitand traficul nu am mai fost filtrat si am putut folosi serviciile in weekend, dar nu aceasta este solutia.
La un calcul simplu, la 2100-2200Mbps, indiferent de traficul care se face numarul de pachete variaza intre 150.000 si 300.000 . Din ce am putut verifica, la un trafic sustinut timp de peste 2-3 minute la orice valoare peste 200.000 pachete pe secunda, ip-ul este filtrat. Daca reusesc sa ma incadrez sub 200.000 nu mai sint probleme.
Limita asta tine se setarile care sint facute pe masina care filtreaza atacurile de tip Dos . Eu ii inteleg utilitatea si logica, dar avand in vedere ca abonamentele sint de peste 2000Mbps, limita aceea de 200.000 de pachete pe secunda trebuie ridicata un pic, pentru a preveni rezultatele fals pozitive. La trafic de 1000Mbps este ok, dar cand trece la peste 2000Mbps, trebuiesc ridicate un pic limitele.
la 13-10-2025 04:55 PM
@cristienciu, cred ca poți fi de acord ca un utilizator standard persoana fizica nu va folosi internetul la fel ca si tine. Acum nu știu pentru ce folosești tu internetul la capacitate maxima, dar poate ne aduci câteva lămuriri in acest sens. Daca il folosești ca un alt scop altul decât a naviga pe internet atunci e posibil sa ai nevoie de un alt tip de abonament, poate unul de tip business. Daca il folosești in scopuri ilegale ar putea fi o problema aici, poate de aici si limitările, e posibil ca Orange sa detecteze activitatea ta ca find una de tip spam.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor