anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

internet de 1000?

A__Claudiu
Explorator
Salutare, am o nelemurire legata de internetul prin fibra de care nu pre mai sunt multumit....
Am un abonament prin fibra optica de 1000 si tv global pe care il detin de mai bine de vreo 3 ani...prelungit in toamna lui 2020 pe 24 de luni...
Eram multumit, fibra mergea bine 915 mb download si 430 mb upload anul trecut prin septembrie am observat ca nu pre mai prind 900 mb Down, ci undeva la 880mb, prin noiembrie am constatat ca prind maxim 810mb, iar prin decembrie ianuarie 715 - 730mb, precizez ca viteza de up e constatanta undeva la 400 - 420 in general. Acuma am vazut ca a scazut undeva la 610 - 630mb...
Am inteles din dispecerat ca viteza minima e de undeva la 500... da ma intreb de ce se numeste de 1000 daca nu trece de 600....
voua cum va merge fibra?
Ce pot sa fac inainte de a lua o decizie radicala?
45 Răspunsuri 45

FLo1
#StarMember
Stimabile VioCAT: Mieunatu-ți cel strident / Pentru mine e absent / ”Congestie” e doar părerea ta / De care nici DEX-ului nu-i va păsa. / Iar a mea idee făcea referire / La textul preluat dintr-o nefericire / Când netul nu mai dă cât poate / Și toți deodată știm de toate.
Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și apreciază răspunsurile care te-au ajutat!

Viocat
Senior certificat
A.Claudiu ce sistem de operare are laptopul? Multi utilizatori de Windows 10 se plang de limitarea vitezei.

A__Claudiu
Explorator
Da Windows 10 pro

Viocat
Senior certificat
Ar putea sa fie si de aici problema. Ca sa detectam daca nu cumva sistemul de operare este problema, noi utilizam un stick bootabil cu Linux in astfel de situatii. Dam si un speed test din Linux si daca este sesizata o crestere pe Linux atunci sistemul de operare este problema. Multi utilizatori de windows care au trecut la 11 au sesizat imbunatatiri ale vitezei atat pe cablu cat si wifi.

A__Claudiu
Explorator
Posibil sa aveti dreptate cu privire la windows 10,.. dar acu eu ce trebuie sa fac? cum pot face un test cu linux sau sa trec la windows 11?

Viocat
Senior certificat
Pentru Linux 1 instalezi Rufus 2 Downloadezi iso linux de ex de aici https://linuxmint.com/download.php 3 Deschizi rufus si faci usb bootabil (Cum se face gasesti aici https://www.google.com/search?q=creare+usb+stick+cu+mint&oq=creare+usb+stick+cu+mint&aqs=chrome..69i57.12847j0j9&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#) Pentru windows 11 mergi aici si downloadezi instrumentul de compatibilitate https://www.microsoft.com/en-ie/windows/windows-11 in functie de rezultat trebuieintreprins un lucru diferit. Ne comunici rezultatul si itrimit link cu ce ai de facut

A__Claudiu
Explorator
Înainte de a urma pașii indicati as vrea sa știu cu cât s-a îmbunătățit viteza celor ce au trecut la Windows 11? Întreb pentru ca nu prea sunt convins ca sistemul te operare ar influența așa mult adică aproape o treime din banda…

A__Claudiu
Explorator
Am făcut o doua teste de viteza in aceasta noapte ora 3 și ceva surpriza 724 mb 714mb Deci nu cred ca sistemul de operare ar fi cauza ci mai degrabă rețeaua…

FLo1
#StarMember
A. Claudiu: Și cu un Windows 7 poți prinde gibabitu'. Nu ai nevoie de versiuni de win1x. Dar fiecare cu experiențele. Recomandare: Rămâi pe ce știi că e stabil și te ajută mai mult în activitate, indiferent de ”artisticul” interfeței respective. Dacă hardware-ul e ok, software-ul se adaptează.
Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și apreciază răspunsurile care te-au ajutat!

Viocat
Senior certificat
La niste laptopuri mai vechiute nu configuratia ca a ta pe wifi 2.4 windows 10 nu depaseau 30mb/s la 11 nu scade sub 74 la ethernet aveau doar 500 mb oferta asa ca atingeau maximum oricum

Viocat
Senior certificat
Poti achizitiona si un adaptor ethernet-usb3.0 folosite in general ptr laptopurile care nu au port ethernet inclus pe placa de baza, ptr a verifica daca nu cumva este vreo problema cu portul ethernet al laptopului.

A__Claudiu
Explorator
Am depus doua sesizări cu privire la problema semnalata și pana acum nu am primit nici un răspuns…. Prima pe data de 9 feb și una pe 21 feb La cea de a doua sesizare precizez ca am făcut referire la cea dintâi și mi s-a răspuns ca in 48 de ore voi primi răspuns… este 26 feb și nimic voi ce ați face in locul meu pentru ca ma gandesc sa reziliez contractul și sa caut alt furnizor.. sunt profund dezamăgit.

Viocat
Senior certificat
Solicita pana la raspuns reducerea abonamentului si daca nu raspund inlocuieste furnizorul

A__Claudiu
Explorator
Astăzi am fost contactat după toate sesizările făcute și verificările. Concluzia viteza este in parametri și asta e viteza in zona unde locuiesc. 664 mb dow. și 430 mb up. No comment.

arsradu
Fost #StarMember
Deci cand a mers cu 900 mb/s down a fost o greseala? :))
Client Orange