anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dezactivare Program CGNAT

YaHnO
Începător

Buna dimineata, aveti idee cine ma poate ajuta sa fiu scos din programul CGNAT sau sa mi se dezactiveze aceasta optiune? Deoarece ma incurca foarte mult si este grav in unele situatii, am un ping foarte mare in ms-uri, latenta este una foarte mare a ping-ului, din cate am auzit si eu... clientii casnici de la Orange sunt automat introdusi in acest program, doresc un ip IPv4 public sau dedicat depinde cum e mai bine, sau un server mai aproape dar din cate stiu ei detin servere doar in Bucuresti, problema persista si in jocurile online insa nu doar aici, peste tot... daca ma poate indruma cineva ce sa fac sau trebuie neaparat sa iau legatura telefonic cu ei, va multumesc !

4 Răspunsuri 4

Radutuby
Cunoscător certificat

Bună dimineața,  

Este necesar să contactezi suportul Orange și să soliciți explicit dezactivarea CGNAT-ului de pe ONT, precum și activarea funcției dual-stack. În acest fel, vei primi un IPv4 dinamic public, împreună cu IPv6.

php
Junior entuziast

Se poate dezactiva CGNAT la Orange? Anyway, dacă ai ping mare, nu CGNAT este cauza. 😉

php
Junior entuziast

100.64.0.0 – 100.127.255.255 

CGNAT (Carrier-Grade NAT)

Interval dedicat special pentru CGNAT (RFC 6598)

10.x.x.x / 172.16.x.x – 172.31.x.x

IP privat (RFC1918)

NAT poate fi:

- NAT la furnizor (CGNAT)

- NAT local, în rețeaua ta 

https://whatismyipaddress.com (Vezi dacă ip-ul IPv4 se încadrează în cele de mai sus), dacă nu, nu ești în CGNAT.

DanielaH
Moderator

@YaHnO, ai luat legatura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?