anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dezactivare Program CGNAT

YaHnO
Începător

Buna dimineata, aveti idee cine ma poate ajuta sa fiu scos din programul CGNAT sau sa mi se dezactiveze aceasta optiune? Deoarece ma incurca foarte mult si este grav in unele situatii, am un ping foarte mare in ms-uri, latenta este una foarte mare a ping-ului, din cate am auzit si eu... clientii casnici de la Orange sunt automat introdusi in acest program, doresc un ip IPv4 public sau dedicat depinde cum e mai bine, sau un server mai aproape dar din cate stiu ei detin servere doar in Bucuresti, problema persista si in jocurile online insa nu doar aici, peste tot... daca ma poate indruma cineva ce sa fac sau trebuie neaparat sa iau legatura telefonic cu ei, va multumesc !

11 Răspunsuri 11

Radutuby
#StarMember

Bună dimineața,  

Este necesar să contactezi suportul Orange și să soliciți explicit dezactivarea CGNAT-ului de pe ONT, precum și activarea funcției dual-stack. În acest fel, vei primi un IPv4 dinamic public, împreună cu IPv6.

Ai găsit soluția potrivită? Transformă ajutorul primit într-un ajutor oferit. Marchează răspunsul ca soluție sau oferă o apreciere, un gest mic care face Comunitatea mai bună.

php
Explorator

Se poate dezactiva CGNAT la Orange? Anyway, dacă ai ping mare, nu CGNAT este cauza. 😉

php
Explorator

100.64.0.0 – 100.127.255.255 

CGNAT (Carrier-Grade NAT)

Interval dedicat special pentru CGNAT (RFC 6598)

10.x.x.x / 172.16.x.x – 172.31.x.x

IP privat (RFC1918)

NAT poate fi:

- NAT la furnizor (CGNAT)

- NAT local, în rețeaua ta 

https://whatismyipaddress.com (Vezi dacă ip-ul IPv4 se încadrează în cele de mai sus), dacă nu, nu ești în CGNAT.

DanielaH
Moderator

@YaHnO, ai luat legatura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?

Respectă și vei fi respectat, tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat.

oli
Junior entuziast

Salut,

@DanielaH Am sunat la call center si colega din departamentul tehnic spune ca nu exista posibilitatea sa dezctiveze CGNAT, cum pot sa iau legatura cu cineva care stie de aceasta situatie si stie ce trebuie facut?

Daca se poate la ambele locatii doresc aceasta setare impreuna cu funcția dual-stack 

Salutare,

Îți recomand să încerci din nou să contactezi suportul și să soliciți activarea IPv4 sau dual stack, in acest mod ieșirea din CGNAT ar trebui să fie automată. Din păcate , nu toți operatorii de la suport cunosc detaliile privind CGNAT. Eu cred ca ei urmează proceduri prestabilite sau automate, de la care nu se abat , nu pentru că nu ar dori , ci pentru că așa sunt instruiți să gestioneze diferitele solicitări.

De exemplu:

• Dacă ceri modul bridge, ei știu exact ce pași să urmeze.

• Dacă ceri IPv4, au procedura corespunzătoare.

• Dacă ceri dual stack, aplică alt set de pași.

Din păcate, dacă folosești termeni sau solicitări care nu sunt în lista lor standard, se pare ca este posibil să primești răspunsuri de tip „nu se poate”.

Ai găsit soluția potrivită? Transformă ajutorul primit într-un ajutor oferit. Marchează răspunsul ca soluție sau oferă o apreciere, un gest mic care face Comunitatea mai bună.

oli
Junior entuziast

Modul bridge stiu ca este activ ca l am si folosit ipv6, am sunat din nou si binenteles ca doaman de la call center a verificat in prima faza sa activeze  dual stack, revine si imi spune ca nu il mai poate activa pt ca aceasta obtiune este doar pt ONT in modu router si eu sunt deja in modul bridge, nu imi fac griji pt ca dual stack stiu ca il am activ pt ca daca activez ipv6 pe routeru personal eu primesc ipv6 si uite asa ea nici nu a auzit de CGNAT si eu ma retrag politicos si nu mai stiu cum sa procedez...!

Acum am înțeles.

Hai să o luăm puțin pe rând. Deci ONT e în bridge și nu vrei CGNAT pe router-ul personal. Dacă ai ip public de genul 90.95.55.15 pe router atunci ONT este corect în bridge și cu siguranță nu ai CGNAT.

Dar dacă pe router-ul personal ai adresa de IP locală gen 192.168.1.xx atunci da este posibil să fi în CGNAT dar nici în bridge nu este.

Ar fi util totuși dacă poți lăsa mai multe de detalii, gen ce clasă de IP ai acum pe router că să îmi dau seama sigur dacă ai modul bridge activat corect sau dacă ai CGNAT activ.

oli
Junior entuziast

Da se pare ca nu sunt in CGNAT.Screenshot 2026-01-25 103458.png

Viper
Junior entuziast

Și de ce credeai că ești in CGNAT?

oli
Junior entuziast

Am facut eu confuzia, am o problema cu WireGuard /AmneziaWG Server, dupa reboot la router nu ma mai pot conecta prin wireguard la router de la distanta si este ciudat pt ca am dezactivat ipv6 si am activ si Dynamic DNS .

La RDS cu DNS Dinamic nu aveam aceasta problema si tot conxiune dual stack,doar prin PPPoE.