anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce internetul pica asa des

EduardU
Începător

M-am mutat acum o lună pe orange pentru ca lucrez de acasa, si la vodafone internetul pica saptamanal cu orele. Dar vad ca nu e nici o diferență aici la Orange. Mi-a picat fara motiv, fara vant, fara ploaie, pe cer senin. Si acum stau cu orele sa astept sa isi revina. Care e faza? De ce numai in Romania firmele de internet scuipa in gura la clienti si nu respecta contractele. Am trait in Anglia 3 ani, NICI O DATA IN 3 ANI NU A PICAT INTERNETUL. Eu nu pot intelege ce se întâmplă la firmele astea din Romania. Isi chiar bat joc? 

12 Răspunsuri 12

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Eduard,

Esti client Orange Romania sau Orange Romania Communications?

Esti pe fibra? Ai incercat sa faci o sesizare la 300 sau 0374 300 300?

Client Orange

Orange romania. Sunt pe fibra. Le-am dat si un email. Dar nu ma astept si la raspuns degraba. Eu nu inteleg de ce asta e ceva asa des in Romania. E ceva deja normal sa iti pice netu. Acum am pierdut 30 minute de munca pt ca decide orange asta

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Depinde de infrastructura din zona in care te afli. Nu e o chestie generala la Orange. Nici la mine nu pica, dar, cum ziceam, depinde. 

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu înțeleg ce se întâmplă la tine, dar la mine nu pică deloc. A picat tv-ul de vreo 2 ori în vreo 6 ani pe rețeaua fostului Telekom, dar la internet nu au fost probleme. Am avut vreo 2 întreruperi, dar când au fost pene de curent. Am  net și tv de la Orange Romania în două locații.

Te sfătuiesc să suni la 300 sau 0374300300 și apoi să formezi 1-3-2 sau 1-2-2 ( la mine așa merge) pentru asistență , chiar dacă robotul Djia  îți va cere ultimele 6 cifre din CNP când formezi ultima combinație de taste. 

Succes!

FLo1
#StarMember

@EduardU: Bun venit în comunitate. Pentru un net ”pe fibră”, care ai constatat că se blochează, am 2 observații:

1. Routerul rămâne permanent conectat / alimentat sau îl deconectezi (alimentarea cu e.e.) și reconectezi la nevoie, adică în momentul când ai nevoie de acces internet?

2. Ai încercat cu alt model de router să vezi dacă se comportă identic?

Explicație: Poate te surprinde, dar o deconectare temporară / o schimbare a device-ului poate să schimbe situația. Dacă poți, încearcă și revino pe topic după câteva zile de testare cu actualizări ale situației. Numai bine.

delfinas
#StarMember

In ce zona se întâmplă asta? Ai mai reclamat situația?

Pololică
#StarMember

Salut!

Din moment ce si la Vodafone ai intampinat probleme, s-ar putea ca ... problema sa fie energia electrica la alimentarea nodului optic (sau cum le zice la casetele generale cu fibra).

La soacra la tara satul mai sunt intreruperi de curent si, chiar daca in sat este lumina, semnalul pe cablu (uneori si telefoanele) mai pica si el. Sunt aleatorii, dar este o posibila cauza.

PS: sa stii ca si in alte tari se mai intampla chestii, nu doar la noi. Daca te-ai uitat la stiri, sigur ai auzit ca doua locomotive s-au ciocnit intre ele. Stii cate deraieri de trenuri au fost in Germania de la inceputul anului si pana acum? O cautare pe Google iti va arata mai mult de doua (si vorbim de o tara unde infrastructura feroviara chiar exista si este intretinuta).

Calin12
Junior

Digi e solutia

N-aș vrea să fiu hater, dar ce-i recomandă? Dacă doi furnizori au aceeași problemă în zonă, Digi o fi prezent?

PS: a fost tata sa întrebe la Digi dacă îl cablează (ceruse ofertă). "Nu avem fibra la adresă". Dacă ma urc pe bloc și tai un cablu negru de fibră, oare cine va plânge? Cablu nu este al Telekom/Orange (sunt trase firele prin pereți) și nici ale Vodafone (fire trase de jos în sus când a cablat Astral în 1993).

Anonim
Neaplicabil

Ping mare, internet instabil 😉

La mine a picat de vreo 2 ori tv-ul in ultimii 5 ani. Netul, niciodată!

Uite aici un test !

Anonim
Neaplicabil

Oamenii mai fura si internet, nu doar curent 😄 Glumesc. La Vodafone pica pt. ca nu au schimbat nimic la infrastructura UPC antica si de demult (exemplu upload-ul este tot 25 Mb, iar download-ul maxim 500 Mb, in 2023). La Orange pica din motive tehnice in functie de locatie, distanta, infrastructura.