anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum pot obține o reducere semnificativă?

alterego
Explorator

Salutare tuturor,

pentru că Orange nu pare să aibă planuri de extindere a rețelei de fibră optică deși de 7 ani s-au oprit la 200 de metri de un cartier care în curând va trece pragul de 100 de case am decis să-mi rezolv singur problema.

Am încercat să negociez pentru abonamentul Internet 4G Fix internet nelimitat o reducere de 50% pe toată perioada 24 de luni + timpul în care se hotărăște Orange că merită să investească în 200 metri de infrastructură. Nu se poate, peste tot mi s-a spus același lucru...

Totuși am dat peste cineva de la Orange Shop din Brașov care a venit cu o idee cel puțin interesantă: cumpăr o cartelă prepay și mă ajută el cu portarea în afara vechimii și așa la 5.5 euro o să am internet nelimitat cel puțin în primele 24 de luni.

Din păcate nu mă poate ajuta și cu un router 4G dar mi-a recomandat să cumpăr eu la liber această jucărie https://www.orange.ro/magazin-online/tp-link-modem-nx-510v-5g-flybox-5g-white-pd-60668

Pare ceva wooow dar când te uiți la preț și contați că hardware-ul costă mai mult decât serviciile, aproape dublu... te scarpini în cap a pagubă...

Am încercat să folosesc toate voucherele de reducere din pinata party... nici unul nu se pupă... și sincer, deși e mai ieftin decât un telefon mobil parcă nu aș da 200 de euro pe acel router.

Și din acest motiv vă întreb pe voi comunitatea: cum pot obține o reducere semnificativă?

13 Răspunsuri 13

FLo1
#StarMember

Salut @alterego. Întrucât reducerea abonamentului pare rezolvată, o reducere de preț la echipamentul 4G găsești cumpărând routerul 4G ca SH, de pe site-urile de profil, unde găsești chiar și TPlink (seria MR) sau Huawei, chiar și la mai puțin de 100lei. Pot reveni cu detalii în caz că interesează o astfel de abordare. Altfel, variantele ”oficiale”, chiar și învechite, au încă preț ridicat.

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

E scump pt ca e 5G. Teoretic, e rentabil, pt semnal, dar doar daca ai 5G in zona, ceea ce ma indoiesc.

Un router 4G iar nu merita, pt ca e mai slab decat un telefon. Incearca  sa iei un telefon sau sa folosesti unul mai vechi, pe care sa-l folosesti pe post de hotspot. E mai ieftin asa si tot e ceva decat nimic. Plus ca vezi cum merge cu router 4G. 😉

Am semnal 5G la etaj și în curte 😀 Un telefon nu știu dacă e rentabil pentru că am o casă smart și la telefon e limitat numărul de conexiuni Wi-Fi la 32 parcă.

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Atunci, la o casă așa Smart merge sa mai faci un mic efort și să iei acel router 5G, care ți-ar fi mai bun decât unul 4G, mai ales că ai și atâtea dispozitive de conectat/împerecheat la router. Îl pui in casa unde ai semnal mai bun 5G și e toată casa fericită. 🙂 Poți căuta un router 5G și în alte magazine, poate vei găsi ceva mai convenabil.

@delfinas m-am uitat la eMAG, e cu 50% mai scump, nu e vândut de eMAG ci de un seller din marketplace.

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Atunci cel mai bine e sa-l iei de la Orange. Dai un ban, dar stai in fata. 😉

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu îți recomand un router Huawei B 535 sau 525, de pe Olx. Sunt convins că va funcționa foarte bine, eu deținând mulți ani B 525 ( am și acum unul de back-up) și B 535. Deci la treabă!

Ai un exemplu aici:

https://m.olx.ro/d/oferta/router-wireless-huawei-b525s-5g-cu-sim-cartela-IDgrPjU.html

Sau aici:

 

https://m.olx.ro/d/oferta/router-wireless-huawei-b818-e5186-b535-b525-b315-cu-sim-IDgJ6Cd.html

Baftă!  

@Vio73 cu sau fără antene externe? Suportă agregarea benzilor?

Merge și fără antene, dar suportă și agregare, dar are  și posibilitatea de atașare antene externe.

Ai mai multe detalii aici:

https://www.4gltemall.com/blog/tag/huawei-b525-specifications/

Sau:

https://consumer.huawei.com/ie/routers/4g-router-3pro/specs/

Cred că am testat versiunea aceasta de router, are un vecin și mai mult de 40Mbps nu scoate din el...

Există acest risc. Eu am prins în trecut și 200 Mbps!

Ai aici un topic unde am pus un test:

https://forum.softpedia.com/topic/1109358-home-net-4g/page__st__18

Calin12
Junior

Eu îți recomand să îți instalezi tv și internet prin fibra de la Digi

@Calin12 Digi e în aceeași situație ca Orange 😀