Multumesc pentru răspunsuri
Am rezolvat problema prin a șterge și apoi a reinstala drivere-le imprimantei. La setarea conexiunii prin WI-FI am ales să introduc manual IP-ul (pentru că-l știam) alocat imprimantei de catre router și sa conectat fară probleme. Conectarea nu mai apare prin portul USB virtual ci prin TCP/IP.
Prin ce ai incercat s-o conectezi? Din cate stiu eu, portul USB de pe routere nu e pentru conectarea de periferice, e pentru stocare. Gen HDD/SSD extern, stick de memorie pe USB etc. Altfel spus, pentru NAS (Network Attached Storage). Dar se poate sa ma insel.
Dacă este configurată corespunzător (arât imprimanta cât și router-ul), ar trebui să funcționeze în LAN. În rest nu sunt convins de posibilitățile router-ului privind comunicarea. Asta doar dacă în special router-ul permite configurarea portului USB ca Share Printer. Din cateva analize ar parea că router-ul HG8247 nu permite portului USB decat conectarea de device-uri de tip ”media store”. Așadar nu cred că vei finaliza pozitiv conectarea prin port USB a imprimantei.
@arsradu ,am încercat prin portul USB,dar,nu a funcționat.Nu te-ai înșelat.
@FLo_1 ,am încercat cu ajutorul butonului WPS-care fucționează doar pe închiderea Wan-ului,dar funcționează din interfața routerului .În mod normal ar trebui să funcționeze așa cum am facut și la routerul ASUS RT-AC66U.Se vede din poză postată că imprimantei ia fost alocat IP de catre routerul,este conectata în rețea, dar nu pot imprima.
@bogdangelu: În referințele găsite de mine HUAWEI-ul nu poate fi configurat prin USB ca ”print Server”, dar ”ASUS RT-AC66U” nu are probleme în a fi configurat ca ”print Server”. Ai găsit alte specificații la modelul de Huawei? Pe de altă parte, ar fi interesant de văzut și portul în care este instalată imprimanta în windows-ul tău. Să fie de tipul adresa de IP (like a network printer)? O fi instalată ca o conexiune directă pe USB? Apoi, dacă e de tip IP, IP-ul alocat de router să fie fix, altfel.... surprize...surprize. Verifică și revino cu detalii.
Nu am gasit alte specificații la router(nu am căutat).Am cautat rezolvarea la problema mea și am gasit :
https://forum.huawei.com/enterprise/en/router-hg8245w5-cannot-share-printer-via-usb-port/thread/619410-100181
și aici
https://forum.huawei.com/enterprise/en/how-to-setup-printer-via-hg8245w5-s-usb-port/thread/616164-100181
dar este pentru portul USB.
Da,imprimanta apare că sa conectat print-un port USB virtual. Am intrat în interfața imprimantei prin IP-ul alocat.
Multumesc pentru răspunsuri
Am rezolvat problema prin a șterge și apoi a reinstala drivere-le imprimantei. La setarea conexiunii prin WI-FI am ales să introduc manual IP-ul (pentru că-l știam) alocat imprimantei de catre router și sa conectat fară probleme. Conectarea nu mai apare prin portul USB virtual ci prin TCP/IP.
@bogdangelu, ne bucurăm că ai rezolvat.
Vom marca noi răspunsul tău ca soluție pentru a fi de ajutor și altor membri interesați.
Te mai așteptăm în Comunitate.
@bogdangelu: ”Da,imprimanta apare că sa conectat print-un port USB virtual. Am intrat în interfața imprimantei prin IP-ul alocat.”
Comment: Eu știu de ce te-am întrebat. Pentru că o imprimantă instalată ”by default” pe port local (aka USB) nu are cum să funcționeze ca o imprimantă de rețea (aka network printers). Totuși e bine că ți-ai dat seama și a devenit imprimanta funcțională.