anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cat dureaza sa se intocmească un proiect pentru fibra optica?

SilviuS
Junior
Cât dureaza sa se întocmească un proiect pentru fibra optica?
14 Răspunsuri 14

DanielaH
Moderator
Silviu, ne explici puțin contextul, te rog, ca să îți putem răspunde la întrebare? Mulțumim.

SilviuS
Junior
Adica, de ex: in sat la mine vor sa pună fibra optica, și nu vine pur și simplu, trebuie un proiect, acte sau știu eu ce mai trebuie, dar din cate am auzit, pentru a se putea pune fibra intr-o localitate, trebuie făcut un proiect pe baza aceasta

DanielaH
Moderator
Cum se numește localitatea?

teacher_
#StarMember
Salut! Depinde doar de cat de repede se mișcă cei din consiliul local și din primărie. Din câte știu trebuie făcut un studiu de fezabilitate, apoi un caiet de sarcini..și așa mai departe. Astea toate trebuie aprobate în consiliul local și de primar. Un timp estimativ nu va putea nimeni să ți-l dea, prima data trebuie aprobările luate, și abia de atunci, în funcție de cât e satul de mare vor estima cei care vor monta cablurile și ce mai este nevoie.

SilviuS
Junior
@DanielaH Negreni Comuna Știubieni

SilviuS
Junior
@techer_ Dar operatorul respectiv face toate, adica dacă vrea sa aducă fibra acolo, el face, nu primaria

FLo1
#StarMember
dureaza mai bine de 2-3 ani daca demersurile pentru avize si bugetare investitie nu sunt facute. Daca e in faza de obtinere avize, probabil intr-un an va fi functionala. In nici un caz in anul in curs.

FaraUnID
Campion certificat
In principiu dureaza, pentru ca din seria Romania si pentru ca din seria birocratia din Romania si pentru ca in momentul de fata prirotara este investitia in infrastructura 5G. La final, totul sa se rezuma la $$$ - Valoare investitie, potentiali clienti, timp de amortizare investitie, profit. Degeaba tu, ca si client final sau voi ca si comunitate locala vreti fibra optica daca din proiectiile financiare ale operatorul X sau Y invetitia nu este sustenabila.

GOLDzila
Explorator
Că să parafrazez o reclamă la berea Bucegi răspunsul meu este : Durează tati , durează ! In Romania totul se mișcă în reluare , mai puțin furatul unde suntem " champions league " .

Salut, SilviuS! Reteaua de fibra se afla in plina dezvoltare si speram ca in curand sa acoperim cat mai multe zone. Nu avem posibilitatea sa iti oferim un termen fix pentru implementare a fibrei pentru ca in acest proces sunt implicate terte parti care influenteaza intocmirea proiectului si finalizarea acestuia. Am verificat impreuna cu colegii nostri si, din pacate, Comuna Stiubieni nu face parte momentan din planul de acoperire cu fibra. Te asiguram ca in momentul in care vor avea loc modificari in zona ta vei gasi informatiile actualizate si aici https://www.orange.ro/verifica-acoperirea/

Salut, 

Locuiesc in Jud Cluj, Loc. Baciu pe Strada Soimului, am vazut chiar acum oferta de Black Friday (si nu doar acum si de mai multe ori in Cluj in diverse blocuri oferta de Fibra (tv si net) la 11 lei insa aici nu avem inca fibra, in call center spun ca ei nu pot face nimic, am depus din 2020 incoace de multe ori ca persoana fizica si ca vicepresedinte pe asociatie in blocul unde locuiesc  lista cu semnaturi pt cerere fibra la Orange si Orange Romania Communications si vreau si eu si noi toti si foarte multi aici in Loc Baciu pe Strada Privighetorii si strazile adiacente ca Strada Soimului . Si sondajul creat a dezvaluit ca foarte multi oameni din toate blocurile astea aici construite din 2019 incoace ca vrem ca sa vina ORange cu fibra insa mai spunea cineva ca aici DIGI are exclusivitatre ceea ce mi se pare o tampenie si o prostie. Orange ar trebui sa intre aici fara probleme ceea ce inca sper si vreau sa semnez  si contractul de Fibra (ca sunt deja client de voce de 14 ani) . 

Am transmis si depus si Primariei Baciu sa ia atitudine ca nu doar in Baciu pe cateva strazi sa fie fibra de la Orange ci sa se ajunga si aici in zona , iar Primaria Baciu si Consiliul Local sa faca demersurile necesare. 

Ce sa mai fac ca nu mai stiu.. Vreau si azi sa semnez contractul pentru fibra cel de mai jos la 11 lei, dar ma tot lovesc de nepasare... si indiferenta...

Aici suntr o gramadaaa de blocuri (desi e sat cu numele , sunt ataaaaat de multe blocuri si oameni foarte multi, si zona cu un potential foarte ridicat pentru Orange ...) 

Interesant cand verific acoperirea si fata de CLuj fibra a ajuns in zone ca si Comuna Vultureni, sat BAbutiu sau sat Mihai Viteazu, JUd. CLuj.. oare acolo cum de s-a reusit si aici la 1 km de Cluj in zona metropolitana nu avem fibra ....  ? 

Ajutati-ma va rog Orange ca nu mai stiu ce sa mai fac.. 

adrian87n
Cunoscător

Am auzit ceva de genu : constructorul a semnat un contract de exclusivitate cu Digi pentru zona asta Baciu ... cum poate fi combatut un astfel de contract si sa vina Orange aici ? adica ceva trebuie sa se poata face ca sa avem fibra in Loc. Baciu pe strada Soimului. nu ?

Daca acel constructor a semnat un contract de exclusivitate, va trebui sa aflati termenii acelui contract. Daca respectivul constructor are contract doar pe perioada constructiei, singura varianta pe care o vad este sa nu va abonati niciunul la Digi. Eventual, daca identificati zona de punctie (pe unde intra fibra Digi), poate veniti cu detalii (ideal catre Tehnicul Orange) sa vada daca pot folosi respectivele cai de acces.

La mine in bloc, (Bucuresti, cartier Rahova), exista suspiciunea ca Digi a oferit ceva beneficii pentru a cabla toate blocurile (din moment ce se construiesc de la 0, cred ca suntem cu totii constienti ca e mai usor sa tragi cablurile inainte de finisare, dar si mai economic, plus punerea aparaturii in timpii constructiei).

Da bine, 1. nu stiu cum aflu termenii unui contract (ideea asta nu e pe bune) adica hai serios.. cum aflii termenii unui contract. 2. Din 2020 toti dar absolut toti ne-am abonat la Digi ca era singura solutie.

3. Digi si Orange nu cred ca sa impaca in a duce prin aceleasi cai de acces... deci despre ce vorbim aici...

E simplu , stau intr-un loc unde sunt multe multe blocuri si vreau fibra de la Orange... oferta aia de 11 lei.. insa toti o dau cu stangu in  dreptu... nimeni nu stie... si nici tu Senior... vad ca nu prea stii.. raspunsurile ambiguu le am deja... vreau un expert Orange..