anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

AP Isolated ZTE F6600

ovidiu23
Începător

Salut! Vreau sa va cer ajutorul in urmatoarea problema. Pentru inceput va prezint urmatorul setup privind reteaua locala din locuinta:

ONT ZTE F6600 (Inainte de a avea fibra optica, aveam internet prin ADSL de la Orange Romania Communications - Router Wireless)

Din ONT plec cu un cablu de retea intr-un Switch D Link DGS-1210-10

Din acest switch merg cu un cablu catre un alt router mai putin important (am conectate niste dispozitive smart si Alexa), cu un alt cablu intr-un laptop, ..., si in final o imprimanta. Totul functioneaza perfect dar cu o mica problema:

Daca vreau sa printez un document de pe laptop(conectat prin cablu) imi vede imprimanta; daca laptopul este conectat prin wireless nu o vede. Acelasi lucru se intampla daca vreau sa printez ceva de pe smartphone-ul conectat la ONT; nu o vede. Nu merge nici sa ma conectez in interfata imprimantei.

Problema asta am intampinat-o de cand mi s-a schimbat routerul de la operator. Cand aveam celalalt router pe ADSL, nu aveam problema asta. Asadar, am tras concluzia ca ONT-ul ZTE F6600 are AP Isolated activ; clientii conectati prin wireless nu se pot "vedea" intre ei. In interfata ONT-ului nu am observat nici-o optiune legata de AP Isolated. Se poate face ceva pentru a dezactiva acesta optiune? 

imi e greu ca atunci cand vreau sa printez ceva mai ales de pe telefon, ori trebuie sa transfer fisierul pe laptop si trebuie sa fie conectat prin cablu, ori sa ma conectez la celalalt router, care am zis mai sus, nu e folosit decat pentru smart device-uri si sa dau print prin el.

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

@ovidiu23: Din păcate trebuie să alegi și să faci acest compromis. Totuși, spre deosebire de alți utilizatori, cel puți ai routerul secund prin care poți realiza o conexiune WiFi. Îți recomand să faci încât să-ți fie cât mai ușor gestionarea routerului secund în administrarea device-urilor utilizate în casă. Succes. PS: Cel puțin bine că ai informații suficiente încât să poți configura rețeaua internă cât mai simplu/ușor pentru tine.

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

FLo1
#StarMember

@ovidiu23: Din păcate trebuie să alegi și să faci acest compromis. Totuși, spre deosebire de alți utilizatori, cel puți ai routerul secund prin care poți realiza o conexiune WiFi. Îți recomand să faci încât să-ți fie cât mai ușor gestionarea routerului secund în administrarea device-urilor utilizate în casă. Succes. PS: Cel puțin bine că ai informații suficiente încât să poți configura rețeaua internă cât mai simplu/ușor pentru tine.

Multumesc pentru raspunsul dat. Sa inteleg ca nu se poate face nimic. Cum am precizat anterior, router-ul secund il tin doar pentru a tine conectate la internet niste dispozitive smart; este un router depasit (max 300 Mbps); router-ul principal e ONT-ul. Deoarece, nu folosesc imprimanta foarte des, raman la solutiile pe care le faceam si inainte (transfer/conectare router secund). La un moment dat voiam sa imi achizitionez separat un router compatibil Wifi 6/Gigabit si sa folosesc ONT-ul doar pe post de convertor semnal optic - electric, dar am decis ca nu este cazul insa nu este exclus; voi vedea pe viiitor. O zi frumoasa!

@ovidiu23: Din păcate acestea sunt condiționările HW/SW ale modelului ZTE F6600. Dacă e ocazional, da.... poți ignora acest aspect. Dacă utilizezi mai des, atunci totuși o integrare cu un router care să nu separe WLAN de LAN ar fi de preferat.

AndreiCC
Junior

Salut,

Am facut si eu trecerea la F6600R, de la ZTE in ideea de a beneficia de cel mai rapid abonament de internet (cel de 1800). Toate bune si frumoase pe wifi, viteza de ~1400Mbps pe speedtest.net. Am reconectat device-urile ce le aveam infipte in vechiul router (un Huawei HG8XXX tot de la Orange) si am constatat ca nu merge sa dau print in retea, si nu merge nici sa imi accesez storage-ul NAS. Din ce inteleg, cele 4 porturi ale LAN-ului sunt izolate, si nu pot comunica intre ele device-urile. Ce pot face, ca sa pot totusi folosi imprimanta/NAS-ul? Mi se pare absurda situatia asta. O varianta este de a imi crea un al doilea LAN (deci alt router necesar) caruia sa ii dau net din routerul ZTE dar atunci totul va fi limitat la cel 1gbps pe care il are portul UTP si nu mai are sens abonamentul de internet de 1800mbps.

Ce mi s-ar fi parut normal, e sa am: 1 singur LAN cu cablu si wifi - generat de ZTE, deviceuri vizibile intre ele si viteza de 1800.

Exista vreo alta varianta, de a face functional acest router, asa cum imi doresc eu?

@AndreiCC: Posibil să remediezi problema cu un update de firmware. Altfel, la acest model, doar varianta descrisă deja, cea cu al doilea router pare să fie o rezolvare... parțială. Sper să reușești. Succes.

Salut FLo1!

In primul rand, iti multumesc pentru raspuns.

Legat de varianta cu update de firmware, oricat am cautat in interfata web a acestuia eu nu am gasit sa se poata face un astfel de up-date - adica nu am ce sa rezolv asa.

Legat de rezolvarea partiala, nu sunt de acord sa o folosesc, pentru ca este vezi bine, doar partiala. Nu vreau sa tot comut eu manual intre LAN1 si LAN2 sa zicem, ca sa pot tipari/accesa fisiere de pe NAS, sau sa beneficiez de viteza maxima de download sa zicem (ambele simultan e clar ca nu se poate).

Dar nu pare normal sa ai comunicare intre porturile UTP ale unui router ca sa poti utiliza asadar facilitatile de LAN? (print in retea, de pe telefon, sau acces de fisiere pe storage de pe telefon/televizor). Nu inteleg aceasta logica de functionare a acestui device si mai rau este ca nu am stiu de la inceput de acest aspect.

Pot cere inlocuirea echipamentului Orange cu un altul care sa poata duce viteza de 1800Mbps dar si un LAN/WLAN asa cum este necesar ca sa poata functiona corect print-ul in retea si comunicarea intre device-uri prin acest LAN?

 

 

@AndreiCC: Updateul fiind singura alternativă care să nu implice alt router, ce anume nu ai găsit: fișierul de update sau poziția din meniu unde să poți face acest update?

Nu am gasit de unde anume din interfata web a routerului (de pe 192.168.1.1) pot actualiza acest firmware. De aici deduc ca nu se poate face update de firmware, in plus, pe site-ul producatorului daca ma uit la acest model, specificatiile sunt minimale:

https://www.zte.com.cn/global/product_index/smart_home_en/ont/zxhn-f6600/zxhn-f6600.html 

si nu exista un firmware disponibil online.

Ce am mai gasit pe reddit, se pare ca ar fi teoretic posibil, sa chem un tehnician Orange sa imi faca update de firmware: 

https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/11or1og/how_do_i_disable_wlan_isolation_on_zte_zxhn...

O sa sun la Orange sa vad ce pot rezolva. Revin cu raspunsul lor.

@AndreiCC: Nu pot căuta acum în meandrele ZTE-ului, dar revin cu detalii după-masă. Sper să găsesc ceva concret. 

In regula, iti multumesc pentru efort.

@AndreiCC: Rămâne deschisă problema, n-am găsit încă update pentru descărcat pentru F6600, ci doar pentru un alt model F660 (posibil not the same). 

Salut FLo1,

Am rezolvat cu Orange. Se pare ca solutia chiar asta este: telefon la Orange si update de firmware direct pe web. Acum pot tipari in retea si pot accesa storageul.

Mersi de sugestie.

@AndreiCC: Mă bucur că ai reușit și problema a fost soluționată. Din păcate nu am găsit personal un link valabil pentru download firmware. 

Te așteptăm în Comunitate și cu alte contribuții. Numai bine. 

Bună,

Au făcut cei de.la Orange update de firmware remote sau te au instruit cum sa l faci?

 

Mulțumesc anticipat se răspuns