anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

AP Isolated ZTE F6600

ovidiu23
Începător

Salut! Vreau sa va cer ajutorul in urmatoarea problema. Pentru inceput va prezint urmatorul setup privind reteaua locala din locuinta:

ONT ZTE F6600 (Inainte de a avea fibra optica, aveam internet prin ADSL de la Orange Romania Communications - Router Wireless)

Din ONT plec cu un cablu de retea intr-un Switch D Link DGS-1210-10

Din acest switch merg cu un cablu catre un alt router mai putin important (am conectate niste dispozitive smart si Alexa), cu un alt cablu intr-un laptop, ..., si in final o imprimanta. Totul functioneaza perfect dar cu o mica problema:

Daca vreau sa printez un document de pe laptop(conectat prin cablu) imi vede imprimanta; daca laptopul este conectat prin wireless nu o vede. Acelasi lucru se intampla daca vreau sa printez ceva de pe smartphone-ul conectat la ONT; nu o vede. Nu merge nici sa ma conectez in interfata imprimantei.

Problema asta am intampinat-o de cand mi s-a schimbat routerul de la operator. Cand aveam celalalt router pe ADSL, nu aveam problema asta. Asadar, am tras concluzia ca ONT-ul ZTE F6600 are AP Isolated activ; clientii conectati prin wireless nu se pot "vedea" intre ei. In interfata ONT-ului nu am observat nici-o optiune legata de AP Isolated. Se poate face ceva pentru a dezactiva acesta optiune? 

imi e greu ca atunci cand vreau sa printez ceva mai ales de pe telefon, ori trebuie sa transfer fisierul pe laptop si trebuie sa fie conectat prin cablu, ori sa ma conectez la celalalt router, care am zis mai sus, nu e folosit decat pentru smart device-uri si sa dau print prin el.

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

@ovidiu23: Din păcate trebuie să alegi și să faci acest compromis. Totuși, spre deosebire de alți utilizatori, cel puți ai routerul secund prin care poți realiza o conexiune WiFi. Îți recomand să faci încât să-ți fie cât mai ușor gestionarea routerului secund în administrarea device-urilor utilizate în casă. Succes. PS: Cel puțin bine că ai informații suficiente încât să poți configura rețeaua internă cât mai simplu/ușor pentru tine.

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

Salut, 

Au facut ei, remote.

Andrei

 

Buna Andrei. Ne poti spune si noua cum ai reusit sa atingi viteza de 1400 Mbps de download cand portul LAN al de la ZTE F6600R e limitat la 1 Gbs? Eu am solicitat explicatii si mi s-a zis ca viteza de pana la 1800 este pentru ambele porturi LAN 1 si LAN 2 impreuna - cate 1 Gb per port..

Salut DanM1, 

Cei 1400mbps au fost atinși pe wifi, cu un s23 plus, pe ceva site de măsurare viteza internet, gen speedtest.net sau asa ceva. Cablul eu nu il folosesc pt PC.

AndreiCC
Junior

In regula, iti multumesc pentru efort.